Lösenord

torsdag, juli 19, 2018

Godaste vaniljgelaton och att ÄNTLIGEN FÅ DUSCHA

På söndagsmorgonen vaknade jag upp klockan 07 på morgonen. Kröp försiktigt ur bilen och såg mig omkring på den tomma, öde parkeringen.


Bilen stod skyddad med filt instoppad i kanterna så att det fortfarande var rätt mörkt och mysigt där inne. Jag smög vidare ned mot stranden och tackade gudarna när den offentliga toaletten var öppen. Jag kunde således ta en raggardusch (kände mig skabbig AF) och sätta på mig nya kläder.


När grabbarna gnuggat sömnen ur ögonen och fräschat upp sig så gott det gick, så stack vi och handlade frukost på ICA Maxi. Blev helt hänförd av deras bröddisk!! Massa surdegsbröd och annat gottigt. Till frukost åt vi surdegsbaguette med smör, drickyoghurt, banan och mango på stranden innan vi åkte vidare.

Vi satte gps:en på Göteborg, men hade innan dess ett litet stopp på vägen. Vi hade hört så gott om det här stället, ska ni veta, genom vänner som varit där och tipsat oss.

31:ans glass och kök! Ligger vid Hästholmen, ungefär, nere vid Vättern, mellan Motala och Jönköping.


Och vet ni? Det var helt värt sin lilla omväg. 


Jag tog tre kulor: Vanilj, choklad och smörkola. 


Jag kan direkt säga att det var den godaste vaniljgelaton jag någonsin ätit i hela mitt liv. Den var fräsch, söt och hade en liten aning av kardemumma i sig. Trots att jag var så mätt efter både frukost och tre kulor var jag tvungen att äta en kula vanilj till. Den var magisk! 

Vidare rullade vi mot Jönköping längs Vättern, och fick fantastiska vyer på köpet. Fredde sade flera gånger "alltså, det ser ju inte ens ut som att vi är i Sverige?! Jävlar, så fint!". Jag lyckades aldrig riktigt fånga skönheten på bild, dock.


Lite över 14 var vi framme i Göteborg och irrade runt för att hitta en parkering med skäligt pris. Det var en utmaning, kan jag säga er, men Fredde körde som en kung trots förvirrande trafiksystem.


Att vissa delar av Göteborg fick jag Paris-vibbar.


Till slut hittade vi in till vårt hotell, efter att ha köat i en oändlighet efter flera fanatiska Gothia Cup-spelare som också skulle checka in. När vi kom in till vårt rum på 10:e våningen blev vi inte besvikna.




Två rum, badrum och en fantastisk utsikt! 


Vi var alla som mest lyriska över att kunna ta en dusch. Det kändes som att vi inte fått vara rena på flera dagar, fastän det egentligen bara handlade om en bilövernattning och några timmars roadtrip. Vi duschade alla, en efter en, och därefter vilade vi lite. Fredde somnade (som vanligt) och jag passade på att känna mig lite fin efter renskrubbning.


Till middag var det jag och Emil som frenetiskt sökt tips på bra restauranger. Inte kan en väl åka till Götet utan att utnyttja det kulinariska utbudet! Jag var som mest inne på burgare och pizza, och båda dessa ville vi hinna med innan hemresa. På burgarställen hade jag fått massvis med tips från er alla bloggläsare (TACK!! ) och detta var ett av dem, som låg nära hotellet och hade goda recensioner. Butcher's Market. 


Härligt skön interiör och atmosfär, trevlig personal och en imponerande meny... Vi beställde in burgare, pommes, tryffelmajo och milkshakes.


Min baby beställde en 200-grammare och fick dressing över hela sig. Han var tokgullig!


Burgarna var dessutom riktigt goda, pommesen var krispiga och fina, tryffelmajon hade god tryffelsmak... Men milkshakesen tyckte jag tyvärr var en besvikelse, då de var lite för rinniga för min smak. Jag vill ha tjock milkshake! Totalbetyg: 4/5!

Vi gick tillbaka till hotellet, köpte dricka och jag åt glass till efterrätt, och strax därpå fick vi meddelande från Malin och Oscar (Teneriffagänget!) som var på väg att åka och roadtrip:a i Europa med sin nya van.

De stannade till vid oss vid 22-tiden när de åkt hela vägen från södra Stockholm, och visade nu upp bilen de arbetet på i flera månader. De hade gjort om hela insidan med säng, kylskåp, elektricitet, handfat och soldäck. Så jävla snyggt!


Vi fick inspektera bilen och snacka lite skit innan de åkte vidare igen ned mot Malmö för att sova, och vi kröp till kojs och somnade bums i bekväma hotellsängar...!


4 kommentarer :

  1. Göteborg är en väldigt mysig stad, men jag håller med om att det är väldigt krångligt att köra "rätt". Man får ha gott om tålamod 😂. Vad fint hotellrum! Och burgarna..brödet..mm mm!Tack för svaren på min förra kommentar :D absolut låter det bra med eget inlägg för det!

    KRAAAAM <33

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, verkligen.. Hur många gånger har du varit där? :DD
      Ska bara komma ihåg att skriva det - påminn mig om jag är glömsk, tack! :*

      Kram på dig, snuttan! <3

      Radera
  2. Oj, jag har varit där väldigt många gånger! Min farbror och kusiner bor där så vi hälsade på dom mycket när vi var mindre. Men minst en gång om året åker vi dit för att bara mysa runt på stan eller gå på Liseberg både på sommaren och vinter när det är julmarknad, DEN tycker jag ni ska gå på vid jul! Såå mysig! Gick ni inte spökhotellet? Okej.. jag ska nog inte ens tipsa om det för jag blev tvingad in där för fleera år sedan och trodde fan inte jag skulle komma ut levande hahah. <33

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, är den? Det kan jag faktiskt tänka mig. Det är ju redan som ett full blown sagoland - på med glitter och pynt och snö och vi har jultomtens stuga liksom!

      Gudnej!! hatar skräckisar och att bli skrämd, så skulle aldrig göra det frivilligt... Hahaha, men fy, vad hemskt.

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)