Lösenord

måndag, juni 04, 2018

Vi cyklade till Bönsta så svetten lackade i ryggen

Hej hej hej kompisar! Jag ser er här inte längre - är det för att ni är ute och njuter av sommarvädret ni med? Jag saknar er! I vilket fall får jag hoppas att jag talar till någon där ute när jag nu skall få beskriva om gårdagen - den Thailandsvarma lördagen. (Ja, är det inte helt vansinnigt att värmen nu jämförs med Thailand?! Jag är glad att jag valde detta år att tillbringa i Nyköping, då jag förra året i Paris såg Emil snapa snö-bilder från denna tid..).

Hursomhaver! Klockan 11 hade jag och Emil blivit inbjudna till en släktträff borta på en gård utanför Nyköping, där Emil och hans familj växte upp. Eftersom vi nu blivit cykelfrälsta bestämde vi oss för att cykla dit - det skulle ju bara ta en halvtimme. Jag klädde mig i min nya somriga kjol från Indiska (KÖP! Den är typ det skönaste jag haft på mig någonsin).


Fast efter en kvart var vi tvungna att stanna i skuggan och vila oss, för solen stekte och jag var helt lackblöt över ryggen av svett. Men se, så glad jag ser ut ändå!


Till slut kom vi fram, och fick en hel massaker med komplimanger över våra nya cyklar. "Wow, har ni cyklat hela vägen hit? Vilka fina cyklar!"... och där var en hel hop med människor (säkerligen 20 stycken) av vilka jag kände typ tre. Jag kan bli lite överväldigad och utmattad av allt socialt, så jag försökte hålla mig till min klunga och bara hälsa vänligt på de främmande.


Det bjöds på fika, och eftersom det var snålt med skuggplatser så bredde jag och Emil ut vår medhavda filt under ett äppelträd.


Rätt så idylliskt somrigt, faktiskt. Vi blev bjudna på smörgåsar, morotskaka, vattenmelon och flädersaft. Jag älskar morotskaka. Ni vet kanske hur jag älskar red velvet? Ja, för red velvet är den amerikanska versionen av morotskaka, fast med lite mer syra och röd. Typ som morotskakas äldre, mer sofistikerade och coolare syrra.


Emil var där i sin flamingotröja, och åt smörgås med ost, prickig-korv och gurka. (för övrigt - får Emil välja gör han göra en smörgås med leverpastej OCH ost eller leverpastej OCH skinka.... Är inte det konstigt???)


Hejdu. Ligg gärna i mitt knä så jag kan beundra hur fin du är. Ser ni hur jag NÄSTAN fick bilderna ovan att gå ihop???

I alla fall. Efter lite vila i skuggan, småsamtal med Emils närmaste och en rundtur på gården (med ladugårdar, får, hästar, åkrar och traktorer) och mer än en anekdot om de hyss som pågått på gården, så tog vi cyklarna hemåt igen. Hemåt var det mycket lättare, för det var mer nedförsbackar.


Notera hur jag har hjälmen i cykelkorgen och inte på huvudet. Nog för att jag är för säkerhet och så, men det var så jäkla varmt att jag hade drunknat av svett därunder tror jag. Och förutom värmen råkade jag cykla rakt in i ett brännässlesnår i en för skarp kurva. Typiskt mig.

Väl hemma fastnade vi i soffan - helt utmattade av en total timmes cykeltur i tropisk värme. Vi låg utslagna framför mobiler/spel fram till middagstid, då vi var hurtiga nog att promenera 7 minuter upp till närmsta pizzeria.


Och så obligatorisk glass till efterrätt. Emil testade den nya Dumleglassen, och jag tog en annan variant (recensionerna kommer hagla!). (notera de fina flamingo-kalsongerna som Emil fått av mig i 1½-års-present).


Efter ett tag sökte vi oss till solen och luften i sig, och halvnakna satte vi oss på balkongen. Jag löste korsord och åt zoo, Emil spelade och åt toblerone som han fått av Nattis under senaste besöket (nu tog den slut!).


Vid 21 var det fortfarande så varmt att en kunde sitta i princip naken ute. Är det här verkligen Sverige??? Jag undrar, jag.


12 kommentarer :

 1. Japp ute i solen alla stunder som går. Man vet ju inte vad det tänker bli för sommar sen efter sommar i maj! Man får passa på hehe

  SvaraRadera
 2. Jag läser alla inlägg men har sällan tid/ork för att kommentera. Blir glad för sina somriga uppdateringar <3

  SvaraRadera
 3. JAG ÄR HÄR EMELIE, SER DU MIIIIIG!? UNDER PIZZAN? LURING! JAG ÄR I FRYSEN OCH ÄTER UPP ERAN B&J! Mohaha! alltså panik
  . vad håller jag på med?! Hade detta varit irl hade jag ju kissat på mig eller svimmat om jag skrikit sådär.. aja. Jag är här iallafall. Det var det jag ville säga. Plus att du klädde sjukt bra i kjolen :* Jag blir inte förvånad om vintern kommer i augusti nu när sommaren är så fin eheh. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahah, sötnoooos! Älskar hur framåt och öppen och social och härlig du är i kommentarerna, även om jag förstår att det inte är lika lätt IRL. Du är så himla himla härlig och söt, den lilla människan som sitter innanför ditt skraja skal <333

   Usch, säg inte så. Sommaren ska vara fram till oktober!

   Radera
  2. Men åh! Nu blev jag helt rörd :* tack för dom fina orden! <33 en dag när jag blommat ut lite mer irl också, DÅ tycker jag vi ska ses och dricka pepsimax och äta donuts! Wahow, det hade varit så häftigt att klara det.

   Men alltså donutsen ni köpte i London då! Jag är ju tråktråkig och köper bara med socker eller med vaniljkräm. Tycker inte konsistensen av glasyr passar på donuts, men Nutella hade jag aldrig sagt nej till eller annat kletpålägg :'D

   Radera
  3. JATACK!!! Just say when! Jag kan tänka mig åka till dig för det :*

   Radera
 4. Hej hej! :D <3 Har knappt suttit framför datorn sen denna värme kom, jämfört med innan. Har hängt på balkongen eller gjort annat & sen har det knappt blivit att jag suttit något framför datorn, får börja läsa din blogg på mobilen också om detta fortsätter. :D

  Jag undrar också vad detta är för väder, men det verkar som att det blir lite svalare denna vecka iaf. Dumt att klaga men samtidigt är det inte normalt att det varit sån värme redan i Maj + får varningar om bränder hela tiden känns det som så det är inte särskilt "bra" heller av olika anledningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo, det är förståeligt... Som de flesta andra. Tur att bloggen också finns på mobilen (trots att det är drygare att försöka kommentera då såklart)...

   Mjä. Nä. Men värmen är fin. Jag vill ha kvar den. Åtminstone sommaren ut.. :'3

   Radera
 5. Hallååå, jag är också här och läser! Har bara fullt upp med att försöka njuta av sommarvärmen de dagar då jag inte är på mitt nya sommarjobb (inom Kriminalvården, vilket är kul men samtidigt mycket att lära sig!). Hur var dumleglassen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. HEJ DU! Vad fint!! Men wow, kriminalvården? Vad har du för arbetsuppgifter? Låter tufft! Kolla in recensionen på glassen, den är publicerad nu :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)