Lösenord

torsdag, maj 31, 2018

Alldeles egen ny cykel och stekt strömming på Rökeriet

Nu vill jag berätta om min tisdag! Min underbara, härliga, sommarspäckade tisdag!

En önskan föddes i mig redan veckan innan, då jag första gången på tio år cyklade. Jag lånade BUPs cykel för att cykla upp till Barnhälsovården (BHV) för arbetsintervju. (ironiskt, va?).

Då fick jag feeling och skrev till Emil direkt "Jag vill köpa en cykel!"... Så det gjorde jag! Jag gjorde lite research på nätet och fann den cykel jag ville ha. En Skeppshult Favorit, damcykel.


Emil var på direkt och ville gärna ha en ny han med. Så vi traskade upp till Andreas farsas cykelbutik och snart så hade vi två cyklar, sprillans nya, helt egna. (kostade dessutom 8.000 kronor, så riktigt fina cyklar är det!).


När jag hämtade ut den var jag helt lyrisk och pep av lycka. Åh, den är så fin! Skogsgrön och vacker, med en stålkorg och lite 70-tals-känsla.

Sedan tog vi vår första cykeltur, tre minuter ned till vattnet. Det var nämligen dags för dejt denna dag, vädret var 27 grader varmt och strålande sol, och vi hade bokat bord på nyligen säsongsöppnade Rökeriet.


Rökeriet är känt i Nyköping för sina rökta räkor, varmrökta lax, rökta fläskfilé och andra fiskrätter. 
Vi fick ett bord precis i vattnet där vi ville, men det var så varmt att vi dessutom fick be om ett parasoll.


Till en början var det rätt glest med folk runt om oss, men snart bättrade det på och Rökeriet var fullt med sommarglada Nyköpingsbor.


Bland det första Emil sade till mig var "Jag är så stolt över dig!" (angående nya jobbet).
Att jag varit så modig och vågat chansa. Vågar testa något nytt. Det fick mig varm i hela magen.


Jag hade svårt att bestämma mig och beställde således in två rätter: Stekt strömming med potatismos och lingon, samt en halv låda rökta räkor med aioli.


Emil tog en laxburgare.


Ser ni vilket vackert kvällsljus?! Det är helt otroligt!


Strömmingen var riktigt god, burgaren likaså, men alltså.. Räkorna.. Oj oj oj, vilka räkor!
Det var de godaste rökta räkor jag ätit i mitt liv (och de andra, för de första åt jag bara förra fredagen med Nattis på Hamnmagasinet).

Jag satt länge och njöt av mina rökta räkor, skalade och doppade i aiolin (som även hade en touch av chili!). Baguetten till var tyvärr en sånhär fis-köpebaguette, så där drog betyget ned ett snäpp.. Hade det varit surdegsbaguette hade det varit full pott hela vägen!

Efteråt cyklade jag och Emil hem på våra nya vrålåk. Jag var sommarlycklig.

10 kommentarer :

  1. Åh, en cykel! Tänk, att det har jag nu tänkr mycket på, och funderar på att önska mig i födelsedagspresent. Min egen blev stulen för några år sen och i Stockholm är det inte alltid att föredra att cykla, när man bor långt ute i förorten. Men jag har vuxit upp med att cykla varje dag i min småstad, och som jag tycker om det!

    I övrigt vill jag verkligen ge dig en stor eloge som vågar byta, vågar prova nytt fastän det är tryggt i det du känner till. Jag unnar dig verkligen att känna dig stolt över det. Ser fram emot att få höra mer om det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då förstår jag att du saknar det mycket. Du har ju helt rätt att i Stockholm är det inte så fördelaktigt med cykel, där bilister kör som galningar och det är både lättare och smidigare att ta tunnelbana in mot stan. Är det något krav du har på cykel som du vill dela med dig av? Superintresserade nu när det blivit mitt nya intresse, haha!

      Åh, tack Amandah! Så fint att du säger det <3

      Radera
  2. I min hjärna hamnade jag i skärgården när jag såg din nya cykel haha. Måste ha sett det i någon gammal film eller något. Den var Fin och Emelie-ig :D köpte Emil en likadan? Jag leasar en el-cykel från jobbet, vi har en sån sjukt brant backe sista biten upp till sjukhuset så den är guldvärd. Längtar tillbaka till jobbet, men nästan ännu mer efter att CYKLA dit ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, sötnos!! Emil köpte en Skeppshult, men en herr-variant, enbart 3-växlad (jag tog en 7-växlad) och 2 lax billigare.. :D Men han är toknöjd, han, sade att "åh, den är så lätt att cykla på" när vi rullade hemåt sedan.

      El-cykel? Ah, det har Emils vänner pratat om också. Vad skönt att ha en sådan i backarna! Hahaha, cykla är fantastiskt!!!!

      Radera
  3. Åh sån sommarkänsla och frihetskänsla att cykla tycker jag! :-) och GRATTIS till att du vågade byta jobb. Passa på medan nu är ung och utan kids osv, då är man inte lika wild and crazy. Och går det åt pipsvängen så verkar du väl omtyckt på BUP o har säkert möjlighet att komma tillbaka. Heja dig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, det har du nog helt rätt i! Då måste man vara lite mer säker och trygg när man gör sådana val :) Ja, jag tror BUP alltid kommer vara i behov av folk, så det BORDE jag inte oroa mig för (även om min dumma hjärna såklart gör det ändå).. :P

      Radera
  4. Kul med en ny cykel! :D Gillar verkligen min cykel jag också, mest för att den är så söt! :D Den är vit + rosa & den är mindre än en vanlig 28-tummare vilket passar bra då jag är så kort (158cm), haha! XD Dock sa min mamma igår att jag borde tagit en 28" då de har större hjul så man kommer fram fortare, stor vits att komma på det nu när jag haft den i flera år?! -_-

    Bildbevis på hur söt den är: https://cdn1.cdnme.se/840993/7-3/1_5362cf45ddf2b352d98a8f64.png, https://cdn3.cdnme.se/840993/7-3/3_5362d002ddf2b338bcbb219c.png Sadeln är också vit/rosa randig som en polkagris men syns inte så bra på bilderna. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååh, den låter söt!! Men jag hittar ingen bild på länken? Den verkar vara något strul med :/ Är den privat? Eller något annat? JAG VILL SEEEE!

      Radera
    2. Försökte länka bilderna från min blogg men det funkade visst inte, länkar blogg-inlägget istället då: http://malinbelle.com/2014/may/140501-my-new-bicycle-2.html :D Titta så SÖT den är! :D

      Radera
    3. Åh, nu ser jag den! Så fin den är!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)