Lösenord

onsdag, maj 30, 2018

Glassrecension: Moo-phoria Caramel Cookie Fix

Ni ska bara VETA hur länge jag längtat, peppat och senare letat efter detta. Så får jag såg att den fanns tillgänglig i USA har jag väntat ihärdigt och hoppats med både tummar och tår att den skall komma till Sverige. När jag insåg att den även lanserades här blev jag euforisk! Den skulle komma till 7Eleven som första ställe, och jag var snabbt och letade i Nypans enda 7Eleven. Där fanns den inte. Besvikelsen. Men när jag och Emil nu var i Söderköping och firade oss, så fick jag en fix-idé att gå förbi 7Eleven och kika. Och gissa hur mitt hjärta hoppade till när jag såg denna.....

Ben & Jerry's Moo-phoria Caramel Cookie Fix
Vaniljgräddglass med saltad karamellswirl och mördegskaksbitar


Smak: 9/10
Smakar den lågkalori? Inte ett dugg! Jag förstår inte hur de lyckats, men jag tycker att den smakar likt de andra standardsmakerna (lutar lite åt Home Sweet Honey Comb!). Vaniljen är krämig och mjuk, den saltade karamellen bra saltad (!) och de små mördegsbitarna smakar som de skall. Dem kan man däremot skippa - jag tror vaniljglassen med karamellen hade gjort sig minst lika bra själva.

Utseende: 4/5
Inget suspekt här? Vaniljglass med avbrytningar av karamellsås. Ser bra ut!

Tillgänglighet: 2/5
Finns numera enbart på 7Elevens runt om i Sverige. Hoppas de sprider sig till sedvanliga matbutiker inom en snar framtid.

Upplevelse: 10/10
Alltså WOW! Jag blev så tagen. Jag hade ändå rätt sänkta förväntningar (i och med att de dragit ned på gräddprodukterna och sockret) och tänkte att tja, den kommer ju inte smaka lika bra som originalet. Men jag blev riktigt överraskad över att de faktiskt lyckats så väl. Riktigt, riktigt god för att vara så pass avskalad. Och till och med utan den vetskapen hade jag nog betygsatt den redigt högt, faktiskt.


Totalt: 25/30

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)