Lösenord

måndag, april 23, 2018

Stockholmskurs och två indiska besök

Anledningen till att vi hade dejten onsdagskväll förra veckan och inte torsdagen - det var för att jag på torsdagsmorgon susade upp till Stockholm med Malin, för andra delen av kursen att hålla i en föräldrautbildning.

Skittrist, var det, kan jag tillägga. I princip exakt samma saker som sades i mars sades även denna gång, och den enda muskel jag tränade under dessa två dagar var tum-muskeln. När jag scrollade på mobilen.


Bäst var alltså kvällarna. Eftersom jag nu skulle vara i Stockholm i två dagar, så hade jag bokat bästa kvällsplanerna: favoritrestaurangen 3i

På torsdagskvällen drog jag med Malin dit. Trebarnsmorsan som sällan får en helt fri utekväll och natt. På plats mötte Fredrik, en annan BUP-kollega upp oss, och så åt vi ett skrovmål. (Efteråt försökte Malin supa ned mig genom att bjuda på drink, men den var gjord på grapefruktjuice och smakade stark hostmedicin).


Även på fredagen, när kursen var slut och kursintyget delats ut, så traskade jag över till den indiska guldklimpen.


Denna gång var jag modig och provade något nytt, i princip den enda av rätterna på menyn som jag inte provat (som inte är vindaloo.......). Sambal, hette den, och klassades som "lite stark" (till skillnad från "mycket stark" och "väldigt stark").


Men den var så stark att jag var tvungen att hälla i hela yoghurtsåsen för att kunna äta den, och trots detta så fick jag inte i mig hela. Munnen brann lite sådär lagom (gott var det ändå!!).

Nattis tog en "liten öl" och sedan satt vi och snackade om allt som hänt på sista tiden, känslor att känna, koncept att förhålla sig till, dilemman att lösa och tankeknutar att knyta upp.

Sedan dök Malin upp på ett hörn och pratade med oss när vi ätit upp maten. Tjoff, så var klockan över 18 och jag och Malin åkte hem igen.

2 kommentarer :

  1. Åh underbart med besök i Sthlm, saknar hemstaden när man har distans till den..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur länge sedan var det du var där nu? :)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)