Lösenord

torsdag, april 19, 2018

Leiden: Dag 2, Burgare, shopping och Dirk

Lördag i Leiden....


... började med att jag slog upp ögonen i Mariekes sovrum. Jag hade sovit djupt, som en prinsessa, under Mariekes gigantiska duntäcke i hennes stora säng. Hon har en så bred säng att trots att jag gillar att sova ihoprullad som en boll, så råkar jag aldrig stöta in i henne.

Fortsatte sedan med att jag piffade mig och kände mig kalassnygg.


Planen var egentligen att Dirk, Mariekes nya pojkvän (okej, sedan 4½ månad tillbaka), skulle möta upp oss med bilen och att vi skulle ta en tripp till tulpanfälten, men.... Dirks föräldrar tog bilen och Marieke och jag gick ut på en promenad på egen hand.


Marieke sade hejdå till sin misse Luca.


Och vi gick till affären för att handla snacks och annat gott till ikväll. Det första jag gjorde var att inspektera glassdisken.... Mycket riktigt, hittar jag en smak som inte finns i Sverige!!


(som jag visserligen inte köpte pga ej gillar marschmallows och Marieke ej gillar choklad. Så jag sparar den till en gång när Emil är med, för den vill han smaka!) 

Men en annan hylla som verkligen intresserade mig.. Choklad! Nu när jag ändå befann mig i Tony's Chocolonelys hemland, så var jag ju tvungen att kika på sortimentet.


Köpte även med mig två sorter att ta hem till Emil och provsmaka. Milka, enligt vår Milka-quest (detta blev vår 23:e smak!) och en ny Tony's. Hallon-vit-choklad!


Sedan gick vi hem och myste i soffan.


HEJ BÄSTA VÄN.


Älskar oss. Att bara ligga och chilla, scrolla på mobilerna, strötitta på film, prata om vartannat, dricka läsk/te.... Så kravlöst, och enkelt!


Men! Sedan fick vi nog av slappandet och tog oss ut på en promenad till stan. Jag var lite shoppingsugen, och ville ut i det fina vädret. Det var soligt, runt 17 grader varmt och helt vanskligt att kunna gå runt i enbart kofta.


Jag var dessutom lite sugen på något sött och gott. Så hittade jag en fantastisk godisaffär som jag inspekterade lite närmare...


.. och kom ut med min egna flurry! Man fick först välja vilken smak på mjukglassen man ville ha, sedan sex olika toppings. Jag valde: vita och mörka chokladknappar, chocolate-chip-cookies, chokladprickar, kitkat och karamelliserade hasselnötter.


ALLTSÅ MIAM. Slukades på en kort sekund och sedan fortsatte vi runt i Leiden. Vi var inne på Pull&Bear (jag köpte ett par byxor, en tajt svart klänning och en tröja till Emil) och H&M.


Så mysigt att hela tiden traska över massor av broar, där vattnet kantas av uteserveringar och båtar.


Glada vänner som drack öl, skrattade, lyssnade på dragspel längs med kajen och det var helt vindstilla.

Jag och Marieke slog oss ned vid en uteservering, och då dök Dirk upp! Mariekes nya hjärtegull. Jag har aldrig träffat honom förr, så det var riktigt kul att få se vem han var. Ett riktigt charmtroll, hängde med i vår engelska med bravur, drog roande skämt och hade pondus. Ja, jag gillade honom!


De drack en-två öl och jag en cola zero. Sedan traskade vi vidare till kvällens matställe: Hudson.


Och slog oss ned i ställets enda lediga bord. Phew, vilken tur vi hade! Om ni undrar, så är Hudson lite som en sportbar med amerikansk prägel. Lite som O'Leary's, typ.


Sällskapet började med en förrätt i form av nachos. Men jag har nachofobi så jag åt mest lite smält ost.


Sen kom huvudrätten in! Burgare, pommes, cole slaw och Marieke tog en maffig kycklingsmörgås.


Med sötpotatispommes, tryffelmajonnäs och en vaniljmilkshake!


Omdöme? Burgaren var helt okej - inte sensationell, men helt klart smaklig. Pommesen var mycket goda, tryffelmajonnäsen fantastisk (som alltid!) men milkshaken var bland det tråkigaste jag smakat. Var alldeles för rinnig, och smakade bara mjölk. Jag blev grovt besviken (men sörplade i mig hela ändå, till trots).

Efter maten traskade vi alla hemåt och lade oss i soffläge. Marieke och Dirk gosade järnet, och jag kände mig lite Emil-ensam i allt gosande. Jag tog en selfie, och Marieke erbjöd en outgrundligt upprörd uppsyn.


Fast egentligen var hon glad! Det vet jag, för jag var där!


Vi satt och pratade om att de kanske ska komma till Sverige i vinter, göra 10k-calorie-challenge med mig och Emil (TJOHO!), peppade genom att se videos på youtube och babbla. Jag visade min food baby i min nya klänning och vi garvade så jag blev matt.


Vid midnatt blev jag så trött så jag gick till sängs, medan Marieke och Dirk låg kvar och grovhånglade lite på soffan. När Marieke väl kröp ned bredvid mig hade Dirk gått hem, och jag hade redan somnat.

6 kommentarer :

  1. Åh vad fint det såg ut, blev så sugen på att åka dit! Kanske får bli nästa weekend :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, kan du göra så??? Så spontana weekends? :O

      Radera
  2. Åh! Hallon och vitchoklad!! Varför har de inte den i sverige?
    Nachofobi? Nu blir jag nyfiken, för det låter lite värre än att du bara inte tycker om nachos?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det undrar jag också?! Den var SJUKT GOD, visade det sig..!

      Nachofobi.. Haha, ja, alltså, det var en incident när jag var vrålhungrig och åt lite för snabbt utan att tugga ordentligt... Och fick en liten nachoskärva i halsen som jag varken kunde hosta upp eller svälja ned, och den skar in i halsen och det gjorde jåätteont :((( Fick ned den till slut men det var ett par panikfyllda minuter som gör att jag inte vill äta nachos mer, hehe. Och detta var ändå 5 år sen, typ!

      Radera
  3. Jag kom på en fråga! Hur lång tid lägger du ner på att göra ett blogginlägg? Förstår att det är olika men i snitt, vad är vanligast? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, ja, så olika! Men oftast mellan 15-30 minuter, tror jag.. Är det ett mer strukturerat inlägg kan det ta upp mot en timme, och kortare tar bara 5 minuter, ish.
      Intressant fråga, verkligen! Vad hade du tänkt dig? :)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)