Lösenord

onsdag, april 18, 2018

Leiden: Dag 1, Breyers glass och riktig vänskap

Nu börjar resan mot Leiden, Nederländerna. En alldeles vanlig fredag - förutom att jag klockade ut redan vid 12 och satte mig på bussen mot Arlanda. Det är väl det kniviga med att bo i Nyköping - att det tar så ohyggligt lång tid att åka till de trevliga flygplatserna.


Men fram, det kom jag till slut. Snart stod jag i kön på terminal 2, trängdes med jeansrövar med rullvagnar och kostymklädda portföljbärare.


Trots res-skabbig kände jag mig ändå rätt snygg när jag slet av mig bh:n på flygplatstoaletten (en kan väl inte resa i en stel bh eller! oskönt!) och sedan gick och satte mig vid gate:n på marken. Då vet en att en fortfarande är ungdom.


Insåg att det bästa med att resa med KLM (älskar KLM!) är att en får GRATIS dricka. Och smörgås!


Vi spolar framåt. 2 timmars flygning och 15 minuters tågresa (under vilken jag nästan irrade bort mig helt men fick hjälp av en söt pilot som åkte med mig hela vägen till Leidens tågstation och visade mig rätt utgång). Marieke skulle egentligen varit där och mött upp mig, men kunde inte pga oväntade jobb-ärenden. Jag skrev dock "Found a cute pilot to assist me" och hon skrev tillbaka: "You still want me to pick you up or are you going home with him?".

Speciellt sådana stunder jag älskar min bästa vän. Hon är så jävla härlig. (och nej, jag ville inte hem till den söta piloten, jag är så hemskt lycklig med min Emil thank u very much).

SEN KOM HON DÄR! 


Hon hade köpt två burkar av sin nya glassupptäckt; Breyers delights. Jag hade med mig mitt nya favoritte, som smakar som risgrynsgröt/semla. (Hon tyckte om det!).


Och jag tyckte om glassen. Okej, face it: Det är inte i närheten så gott som Ben & Jerry's. Men för en fjärdedels kalorier var den helt dugligt god! (Nu kan jag ju äta en om dagen!!!.... Om de funnits i Sverige).


Sedan tillbringade vi resterande timmar med att se på en dålig film (så dålig att jag inte ens minns vilken det var), äta Tony's Chocolonely och dricka en hel kanna te.

ÅH RIKTIG VÄNSKAP. Marieke, min bästa vän sedan 11 år tillbaka. Så jävla glad att vi fortfarande håller kontakten.

10 kommentarer :

 1. Tycker att det är fantastiskt att kunna börja dagarna såhär igen, med att läsa dina inlägg :) blir också lite nyfiken på glassen, som jag m.a.o. bör kunna hitta här i affären!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men leta upp den och testa! Emil tyckte den var helt okej, men tänker inte köpa den igen... Jag däremot... :P

   Radera
 2. Så fint med reseinlägg! Din och Mariekes vänskap verkar vara så fin. Hur ofta pratar ni med varandra när ni inte ses? Har ni kontakt ofta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi pratar inte alls så ofta! Smsar lite med varandra, men det är kanske 1g/månaden eller så. Ibland oftare, då blir det några gånger i veckan. Men ofta är det ju bara att vi taggar varandra i saker och ting :)))

   Radera
 3. Haha en sånt underbart svar. Skrattade högt när jag läste det. Förstår att du är väldigt nöjd med din bästa vän :)

  SvaraRadera
 4. Glassen finns typ överallt i Sverige! Finns även i "bars" form bland styckesglassen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA JAG HITTADE DEN NU. Sjukt att jag aldrig sett den förr??

   Radera
 5. Åh, jag glömde att kommentera, men köpte samma te efter att du först skrev om det för ett tag sen! :D Gillade också det!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)