Lösenord

onsdag, mars 14, 2018

Teneriffa: Dag 1, Poolhäng och röd som en kräfta

Var var vi nu?

 Jo, just det, här


Och ännu bättre blev det, för sedan gick vi ut för att upptäcka poolområdet, och möttes av denna syn....


Behövs inte ens ord för att förhöja det här blogginlägget: KOLLA BARA PÅ DET HÄR. Det är sol- och bad-idyllen! 


Vi alla var helt lyriska. "Kan ni fatta att vi ska vara här en hel vecka?!" och "Det här kommer bli så jäääävla soft!", "Alltså det här är ju helt sjukt?!". Många bilder togs (som ni kan se nedan).


Sedan slog sig fyra blekfisar (och Fredde) ned på solstolar. "Vi tar en bild så vi kan jämföra våra framtida brännor med i slutet av resan. Nu solar vi!".


Och det gjorde vi. ... och badade!


Efter några dopp ville Fredde ut på en promenad vid kusten. Jag hängde på, och vi tog oss ut till udden.


Fredde hittade ödlor bland klipporna. 


Kolla stekarN!
Vi blev hungriga vid lunchtid och tog lunchrestaurangen på hotellet. Alla vet att sådana inte är bra egentligen, och det visade sig rätt tydligt. Malin tog en omelett, Oscar en pastarätt, Emil en baconmacka, Fredde en kycklingmacka (som var snustorr och han blev besviken) och de hade slut på foccacia så jag åt vitlöksbröd med aioli. Men aioli, så gott!

Sedan åt vi glass till efterrätt. Emil och jag tog tre kulor var, för vi är kung.


Jag tog romrussin, stracciatella och yoghurt/honung/valnöt. GOTT. Och bästa av allt: vi fick riktigt stora kulor.

En liten tripp till butiken och jag hittade något sensationellt. Pepsi Max Zero. Som att Pepsi Max inte redan var sockerfri! Jag var tvungen att köpa den och se vad det är för dumheter teneriffa-borna håller på med.


När vi väl kom upp till hotellrummet insåg vi också att Emil var rätt mycket mer bränd än han trott. 


Till en början var det en rolig snackis, men för varje timme blev det värre, han blev allt rödare, ömmande och kliande och snart var han inte så tuff, kan ni tro..! Lilla baby. Helt kräftröd och smärtande.

Bland denna härva blev vi sugna på en promenad, och tog oss ut för att utforska området utanför hotellet. 


Så här såg det ut, till exempel.


Vi gick ned till den steniga stranden och Emil kastade macka lite obrytt.


När vi kom tillbaka blev vi hurtiga, skall ni tro! Vi fick eld i baken och köpte gym för hela vistelsen, och sedan stack hela gänget dit för att lyfta lite vikter. Jag tog en lugnare powerwalk med podcasts i öronen, medan jag kikade ned på mina fyra semesterkompisar.


I gymmet ingick spa!.... Fast det visade sig vara kasst, med två pissljumna bubbelpooler och en minimal bastu. Men dessa kufar är alltid härliga att ha att göra med - till och med i en trång, obubblig bubbelpool.


När vi kom tillbaka begrundade vi skadan som skett... Fy farao. Det blev bara värre och värre.


Vid 19 hade vi duschat oss rena igen, och vi gick ut för att äta på restaurang. Vi tog en som fått stråååålande recensioner på tripadvisor. Det enda stora bordet som var ledigt var däremot utomhus, och vi spånade oroligt upp på de mörka molnen över oss.


Det var en riktigt fancy restaurang, ni vet, där om man beställer en stek så ingår inte tillbehör eller sås. Där kyparna serverade oss iklädda vita sidenhandskar och en flaska vatten kostade mer än 40 kronor.

Då ingen av rätterna tilltalade mig nämnvärt (jag var toksugen på pizza och har sagt att jag måste äta en god pizza nu när jag är utanför Sverige igen). Jag tog istället en dubbel förrätt: antipasto med chorizo, prosciutto, baconchips, buffalomozzarella, rödbetor, oliver, sallad, pesto, parmesan och bröd. 


Det var riktigt gott, men inte speciellt fyllande. Rätterna var precis som stilen på restaurangen antydde: små och dyra. Fredde fick dessutom sina pommes 10 minuter senare än rätten, och var inte heller nöjd med att hans kycklinbröst visade sig vara kycklingvingar.


Men. Vi hade i alla fall tur med vädret.

Efter maten pilade vi hemåt, handlade snacks (chips och choklad!) och satte oss och spelade spel. Kvällens inside-skämt handlade om vilken jädra otur Fredde har haft med all mat han beställt/köpt sedan vi anlände.


Mest spelade vi Utan Tvekan, som Emil givit mig på min födelsedag, vilket bjöd på flertalet skratt. Det handlar om att en skall, med tidspress, svara på tio frågor utan att använda orden "ja", "nej", tveka eller upprepa frågan. Oväntat svårt, och oväntat roligt!

Och det var slutet på första dagen. Kan säga att jag sedan låg bredvid ett illrött och kokande hett element hela natten, som hade makalöst ont. Aldrig har Emil varit på solsemester, och det påvisade hans hud sig direkt.

4 kommentarer :

 1. Ni ser ut att bo toppen! :)
  Inte nice att bränna sig dock. Aloe Vera är bra, kyler skönt tycker jag (som alltid smörjer mig med spf 30 men ändå blir röd lätt).
  //Em

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte faktiskt gissa att det var Emil som hade bränt sig! #Tankeläsare. Ni har väl solkräm med er?! Smörj in för mycket hellre än för lite! Ett tips till Emil är att smörja in rejält med Aloe Vera så kyler det ner + är bra för huden & kommer hjälpa lite. :) Hur konstigt det än låter så kan yoghurt också hjälpa att smörja in med, antar att det också kyler ner.

  & jag måste ju fråga, hur var Pepsi Max Zero?! :D

  SvaraRadera
 3. Jag glömde skriva att fotona på hotellet & utsikten ser ju nästan fejk ut för att de ser så fina ut, verkligen solsemester/badsemester goals! :D

  SvaraRadera
 4. Stackars stackars Emil!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)