Lösenord

torsdag, mars 01, 2018

Frusenhet utanför och i magen. Plus lite spex!

I tisdags var en helvetesmorgon. Jag hade sovit oroligt hela natten, vaknat flera gånger och kände mig väldigt ängslig. Jag hade direkt aningar om vad som låg bakom; denna morgon skulle jag nämligen lämna bilen på service, och behöva gå till jobbet i 30 minuter, i minus 12-gradig kyla. Jag fruktade det, och visst...

... Trots underställ, långärmad, kofta, tjocktröja, vinterjacka, byxor, termosstrumpor, vinterskor, vantar, mössa och halsduk så kände jag hur både fingrar, tår och lår blev röda och ömma av kylan, och jag pilade på genom Nyköping så fort jag kunde. Höll huvudet ned mot marken för att undvika den kalla vinden som sved i ansiktet och hur kylan stack mot huden.


Men nu när man ser på dessa bilder (som jag knapphände tryckte av med rödfrusna fingrar) ser det ju rätt fint och fridfullt ut.


Ja. Ser ju nästan trevligt ut, till och med.


Men det kan jag intyga att det var det inte. Anlände till jobbet med svordomarna rullandes ur käften på mig, och en klagandes ton till mina redan anlända arbetskollegor. Jag kände mig som att jag varit ute i krig.


Men så glad jag var att äntligen komma fram. Hade en trevlig dag inbokad, dessutom, med besök, återgivning och en snabbutredning. Alldeles lagom, med det tillkommande extra arbetet som krävs och inte skrivs upp på den lilla tavlan (återbesöksbokning, journalskrivning, förberedelse, framplockning av material, testning, psykologutlåtandeskrivning, remissvar.... etc).


Plus att jag nu bytt kontor (en arbetskollega har slutat, så jag paxade det lediga rummet rätt snabbt. Mycket ljusare, varmare och har en fantastisk utsikt!).


Hursomhaver. Till kvällen hade jag och Emil bara planerat att mysa och äta glass. Fy farao, vad vi älskar glass.

Roligt förresten, eftersom jag pratade med min äldre arbetskollega, Gun, på mottagningen under dagen. Hon sade lite fräckt "Och du, Emelie , du gör väl inget annat än att äta de där glassarna... Vad heter dem??" och jag svarade "Ben & Jerry's! Ja, jag skall äta en burk ikväll!" och hon skrattade högt av träffsäkerheten.

"Vet du, Emelie", sade hon, "Jag like:ar aldrig bilder på mat eller dryck på Facebook, av princip. Jag tycker det är fånigt. Fast du, Emelie, du är ett undantag. Du gör alltid något extra av dina matbilder. Det gillar jag!".

Då var det min tur att skratta, och så sade jag "Ja, vilken prestationsångest jag fick nu! Nu kommer jag ju se att alla bilder du inte like:ar, inte varit tillräckligt spexiga för dig..."


Så spex blev det!


Visst blev bilden lite tuff ändå? Jag körde på en Half Baked denna kväll, eftersom jag suktat alldeles för mycket efter dessa när Emil ätit dem.


Skit-god. På riktigt. Länge sedan jag åt glass nu, känns det som (fast det var det ju egentligen inte)... Men jag och Emil fick oss en riktigt goskväll, med mer Dexter, kramar, och glassmoffande i soffan. och vårt nya te! jag har fått en ny hang-up på te-fronten!

Liptons Boost med grönt te, guarana, kardemumma och kanel. Smakar precis som en blandning mellan risgrynsgröt och typ semla..?! Jag vet, låter tokknäppt, men var bland det godaste jag smakat! KÖP!

12 kommentarer :

 1. Jag sitter och dricker en stor balja av mitt favoritte, pukka Ingefära. Samtidigt avundas jag dig. Din förmåga att sätta ord på dina känslor, agera rationellt och bejaka utan att trycka undan. Jag har alltid varit fel, konstig, missförstådd. Att dissociera har varit mitt tempel. Och nu skäms jag bara över allt. Men så läser jag ett inlägg som detta och får ett lugn om så bara för en liten stund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh. Vad fint skrivet av dig. Vad menar du i detta fall att jag agerar rationellt och bejakar? Eller är det mer generellt beskrivet? :)

   Kämpa på, Sara. Du kan bygga upp ditt liv igen, med ett mer stabilt känsloregister och en tryggare tillvaro (i och utanför ditt huvud) <3

   Radera
 2. Hur lyckas du få glassburken att balansera sådär ens? Proffsigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var faktiskt skitsvårt!!!!! Fick kämpa länge. Men när det väl satt på plats fick en knappt ANDAS i närheten för att jag var rädd att det skulle rasa :P #glamourouslifeofablogger

   Radera
 3. Kom på en fråga jag skulle ställt till er videoblogg; hur ser ni på framtiden, vad drömmer ni om? Vill ni bo på landet, i stan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Attans! Lite sent där. Vi får se när nästa videoblogg kommer på tal, men försök hålla frågan i huvudet till dess :)))

   Radera
 4. Åh fy, kan relatera helt och hållet till frusenheten trots 7000 lager kläder... Brrrr! Kan vi hålla tummarna för att det blir vår snart??

  PS. Tesmak av risgrynsgröt/semla kan nog vara min värsts tänkbara någonsin, hahaha! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA!! JA JA JA. Låt oss gadda ihop oss och göra revolt mot vintern tack.

   HAHAH. Det låter vidrigt men var helt magiskt gott!!!! Emil är också helt hooked nu.

   Radera
 5. Jag sitter här och dricker mitt vanliga morgonte. Och längtar redan efter att jag ska dricka förmiddagskoppen på jobbet ;) haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och även jag sitter här och smuttar på mitt Russian Earl Grey :)

   Radera
 6. Mer generellt beskrivet. Men tack <3

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)