Lösenord

tisdag, januari 30, 2018

Våghalsig utekväll med Dumbo i såpahinken

Lördagen hade vi ståhej planerat till kvällen, skall ni höra! Robin i gänget hade nyss fyllt 25 år, och det ville han fira med en rejäl festkväll. Såhär stod det i eventet:


Jag, Emil och Andreas tog en middag innan på närliggande pizzeria, där jag smackade i mig en himla god friterad-halloumi-sallad. Mmm! Bra grund.....

.... sade hon som inte ens dricker alkohol. 

Hursomhaver. Lite efter 19 så kom vi hem till Robin och Elin, där de redan satt igång med suparspelet Ring of Fire. Där var, förutom födelsedagsbarnet och Elin, Marcus, Fredde, en ny Andreas och Alma. Sammanlagt var vi 9 personer.

Jag märkte direkt hur glad Emil blev när vi klev in genom dörren och han fick träffa alla gamla vänner. Det var ett tag sedan alla var samlade nu! Det gjorde även att alkoholen flödade i gruppen...


Jag drack burkar med Pepsi Max, vilket var sådär förjävla gott. Varför smakar allt godare ur burk än flaska?

Sedan plockade Emil fram det spel som Nattis givit honom i julklapp. Våghals - ett suparspel i formen av "sanning eller konsekvens". Herrejösses. Nu blev det livat, skall jag säga er!


Helt plötsligt började vi ringa obekväma samtal, skrika vanskligheter ut på gatan och bli blåsta på kroppen med en dammsugare. För att inte tala om de obekväma frågorna som ställdes....

Nedan ser ni hela gänget (och jag, som blind pudel som försöker fånga snöflingor på tungan... Don't ask.).


Elin fick konstruera en bild med fyra personer precis som hon ville, och lägga ut på facebook.


Men annars blev det lite groupies också!


Ju mer tid som gick desto fler tomma flaskor, ciderburkar och plastglas låg utspridda i lägenheten. Folk började bli lite på kanelen, och som alltid vid lite sötkryddade sinnen så kommer twister fram.


Vi hann även med lite egna selfies!
Vid 22:30 så ville restande gäng ut på krogen, och jag stod och funderade ett tag. Var lite otaggad på att betala 120 kronor för att vilja gå hem direkt, men valde tillslut att hänga med.

Musiken spelades högt och basen var tung, folk började fyllas på och strax var det rejäl feststämning.


Och vet ni? Det var riktigt jävla kul!
Vi stod i en stor klunga och dansade, dansade, dansade, hoppade och ropade och kramades. Emil tog den ena drinken efter den andre med respektive kamrat, och sedan kom shotsen. Emil blir extra pussig och hångelsugen när han blir lite på lyset, och på något jävla vänster blir hans hångelteknik förfinad med alkohol i blodet? Är det passionen som kommer fram, tro?

Efter två timmar hade jag ont i fötterna (höga klackar var kanske inte det bästa alternativet), och jag valde att åka hem runt 1:30-snåret. Emil stannade kvar tillsammans med sina bästisar Fredde och Andreas, och enligt sms stannade han hela natten till stängning.

En kall, blöt Emil smög in i lägenheten vid 03:45 på morgonen, uppenbart berusad och med en våldsam fyllehicka. Det var som när Dumbo föll i hinken med såpa! Och mängden alkohol, det visade sig att han fick betala dyrt för dagen efteråt (han spydde i princip hela nästkommande dag, hehe).

Vi tar en snabb recap:

Före                                                                                                              Efter


8 kommentarer :

 1. Ah, vilken dunderkväll! Låter som om det var värt fest, så att säga. Du vet, när man väl festar så vill man ju att det ska vara något extra, så att man inte gick miste om något annat roligare.härlkgtför Emil att få träffa sina gamla vänner också :)

  Och, grymt initiativ med glassen! Tråkigt med äggsmaken, men kanske går att byta recept till nästa gång? Sjukt impad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men jag håller med om att det blev en himla bra kväll!
   Jag har fått lite bra tips på hur jag skall göra glassen bättre nästa gång.. Bara att testa och se!

   Radera
 2. Tjenare!
  Jag är ledsen för mitt usla kommenterande trots troget läsande, jag känner sällan att jag har något att bidra med till din eminenta blogg men jag ska försöka bli bättre, det förtjänar du som så jäfla trogen skribent och underhållare!
  Du är tapper som klarar av fyllon som nykter, jag ser alltid till att bli på lyset när andra är det för att inte behöva ”barnvakta” fyllebultorna, if you cant beat them, join ’em typ hehe....
  Det här är en personlig fråga och jag ber om ursäkt om det är påträngande, undrar bara om du inte längre hänger med Linnéa? Hennes blogg är död så jag vet inget om hennes status, men ni brukade ju vara nära?

  Nog med dravel och snickeskitsnack från mig, men jag önskar dig en Hejdundrande vecka med mycket Semmeljävlar moffade, det ska passas på nu säsongen är igång!
  // Joppe von Wästerbröhl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Joppe! Jo, det var en-två kommentarer där i början, sedan försvann du helt för mig :(((

   Hahaha.. Intressant tanke. Jag hade nog hållit med dig om jag inte varit så kontrollerande själv, och tyckt alkohol smakade så pyton.. ;) Plus att den enda gången jag blivit påverkar (i.e. hög) så var det rätt obehagligt efteråt..!

   Linnéa. Ja, hon visade sig vara en rätt usel person som vän. Då bröt jag kontakten med henne, rätt och slätt.

   Tackar tackar, jag hoppas du får något gott i magen också :D

   Radera
 3. Ni verkar ändå alltid ha så "vettiga" förfester jämfört med de förfester jag har varit på i mitt liv där alla mest bara super så mkt de bara kan :) Kul att Emil var så nöjd med kvällen/natten i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jaså? Hur gör man då? Bara står och halsar?

   Radera
 4. Hehe så skönt att må toppen när någon annan är tokbakis 😎😎

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)