Lösenord

tisdag, januari 09, 2018

Paris, Dag 5: Frukost och hemfärd

Onsdag - sista dagen i Paris, och vi skulle åka från Paris redan vid lunchtid. För att göra det bästa av situationen vaknade vi upp, duschade och gjorde oss i ordning, checkade ut från hotellet och gick de få metrarna till mitt gamla boulangerie. Där åt vi vår frukost.

En halv baguette och två pain cacao, tillsammans med smör, skinka och nutella!


Samtidigt fick jag möjlighet att prata lite mer med mina kollegor och chef, berätta om vad som hänt och höra dem berätta lite om hur det varit hos dem. Samtidigt som jag beundrar arbetsprocessen hos mina kollegor, saknar stämningen, tempot och rytmen, ljuden, dofterna, synerna.... Åh, jag vet att det är ett simpelt bageri-jobb, men åh, vad jag saknar det!

Vid 12-tiden var vi tvungna att åka. Vi tog bussen upp mot flygbussen, för att sedan bussa ännu en timme till flygplatsen.


Och det är nu jag helt tappat lusten att skriva mer. För det här är nämligen där det slutar. 


Väl hemma igen åt vi den extra baguette jag smugglat ned i väskan från boulangeriet - det är sjukt hur baguetter i Sverige kontra Frankrike kan smaka så annorlunda....

.... Sedan började min (sedvanliga) post-Paris-depression. Att jag i några dagar efter hemfärd är lite låg, tänker på och saknar Paris något oerhört...

Tack och lov att jag ska tillbaka igen om en månad - min egen weekend, en födelsedagspresent till mig själv!

6 kommentarer :

 1. Jag nämnde väl ett tag före jul att jag varit överbelastad ett tag, kognitivt, emotionellt och tidsmässigt, och därför inte riktigt funnit ro att kommentera. Vill bara skriva att jag är här ändå och att jag läser med stor förbehållning, och tänker att det kan vara extra viktigt att veta när du är i din post-paris-blues, även om du antagligen varit i den i 4-5 dagar redan.

  Och, så vill jag säga att jag har fått en helt annan bild av croissanter nyligen och att de ju kan vara supergoda med massa smörsmak och i te alls bara torra och tråkiga och smaklösa!

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt att vara tillbaka så snart igen! Är du nere samma helg som oss? Samma flyg kanske? Vi är nere 2-5 feb :-)

  SvaraRadera
 3. Kram<3

  Vad spännande med en egen weekend i Paris snart igen! Har du några speciella planer, smakupplevelser, äventyr eller liknande? :)

  SvaraRadera
 4. Känner verkligen igen det där måendet efter att en kommit hem från en resa. En känner sig på riktigt olycklig. Tur att du har en återresa så snart <3

  SvaraRadera
 5. Vilken bra födelsedagspresent! :) Har som strävan att försöka göra en egen tripp i år någonstans inom Sverige.. tycker det är coolt med människor som du som vågar!
  //Em

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)