Lösenord

fredag, november 17, 2017

Sängmontering, tapetsering och flyttpizza

När jag vaknade för andra gången på tisdagen var min hals fortfarande tjock av slem och kroppen seg och trött. Jag slet mig ändock upp, bryggde en kopp te (eller tre faktiskt) och sörplade i mig för onda halsens skull.

Det är svårt att ligga still och ta det lugnt när en precis fått en ny lägenhet, och vill pilla och fixa och dona med allt allt allt allt!
Dessutom var det väldigt lägligt att vara hemma, i och med att jag få kunde ta emot vår soffa och säng som vi specialbeställt. Vid 10-tiden kom två starka män och bar upp flera 30-kilos-klossar upp tre trappor och in i boet. Först kom soffan.


Och så sängen!


Soffan var alldeles för tung och otymplig, så den vågade jag mig inte på, men sängen kunde jag inte låta bli att börja pilla med...


Och efter många om och men, fem skärsår av kartong, stönanden, en bruten nagel, lite ryggont och lyftande, puttande, grymtande... Så var den klar! Vår nya kontinentalsäng!


Vid detta laget var jag både genomsvett och ännu hostigare. Men i med lite värktabletter bara, och så iväg till Ica Maxi för att köpa blommor, Coop för kökshanddukar, Rusta för väggspackel och Jysk för nya sängkläder.

Vid 14 kom även Ninni, Emils styvmor, och skulle hjälpa till med montering och tapetsering. Vi började med att montera upp soffan, och den blev sååååå fin! *och så stor!*

Sedan hände det som bröt ned mig totalt. Vi skulle precis börja tapetsera vardagsrummet när jag öppnade upp kartongen med de internetbeställda tapeterna för 2600 kronor och inser... att det är fel nyans. Jag har inte fått hem våra dyra, fina, brun-vita tapeter. Jag har fått hem rosa tapeter. ROSA?! Vem fasiken vill ha rosa tapeter?!

Det kändes som att hela världen föll samman. I ett desperat försök att lösa situationen ringde jag företaget som med en axelryckning förklarade att "det inte är öppet köp på beställningsvaror". I den stunden, när jag insåg att (jag som redan hade svårt för kostnaden 2600 kr för tapeter) skulle behöva beställa nya, och det skulle kosta det dubbla.

Jag grät som ett litet barn i köket och Ninni höll om mig och tröstade mig. Fy, vad jobbigt det var just den stunden. (Men snacka om att få bonda med Emils styvmor!).

Efter ett tag lugnade jag ned mig, och företaget skulle höra av sig under morgondagen för att se om det fanns något som kunde göras. Istället för att gråta över spillt tapetlim så började jag och Ninni tapetsera den tapeten som faktiskt var rätt: Köket.


Innan var det en gul-röd tapet med golfmotiv, men jag hade valt en grå-vit tapet med magnolia. Ser ni, vilken skillnad?! Köket blev genast så mycket lugnare, mer harmoniskt och så. jävla. fint.


Emil med far, farbror och lillebror trillade in och började lasta av de tyngsta grejerna från Emils lägenhet. De kom ingående med kartong efter kartong med porslin, täcken, kläder och prydnadssaker.

Som vanligt när en har flytthjälp: Inflyttningspizza!


Vi beställde två familjepizzor, smaskade som vargar och fortsatte sedan packningen en stund till.
Vid 21-tiden ramlade familjen Hjerp ut, och jag och Emil var kvar i något som var en 50% lägenhet. Och superlyckliga.

Vi kunde sova i vår nya fina kontinentalsäng, sitta i vår fina soffa och även använda köket och allt innehåll. Med nya tapeter. Åh!

Det som fattas nu och ska inhandlas under veckan är:
- Mattor
- Taklampor
- Skrivbord + stolar

- Gardinstänger
- Litet matbord + stolar
- Stort matbord + stolar


Och lite annat smått och gott! Åh, detta är det roligaste med att flytta!


16 kommentarer :

  1. Åh, så jobbigt med fel tapeter! :( Men köket blev ju bra! Kan inte låta bli att undra hur den som satte upp golftapeten tänkte dock..?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha.. Nä, de har själva sagt att de ångrar den och hade tänkt byta.. Bara att den var så vanskligt dyr och kostade 1300 kr/rullen?!? D:

      Radera
  2. Men gu, borde ju gå att reklamera? Det är väl de som har gjort fel, inte du/ni? (jag tkr dock att det är lite fint med rosa tapeter haha, skulle nog inte bangat, men förstår att det inte är alls vad ni var ute efter).
    Men, vad fint det blev i köket åtminstone, och sängen ser ashärlig ut!!!!! Kul med flyttinlägg!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får se hur det går, jag kämpar fortfarande på med reklameringen...!!
      Och ja :DDD

      Radera
  3. Nej, vilken irriterande överraskning att öppna paketet med fel innehåll... Jag gillar verkligen tapeten med magnolior, superfin! Lycka till med resten och trevlig helg :)

    SvaraRadera
  4. Fyfan vad surt med tapeterna... hoppas att det går att lösa på något sätt. I värsta fall kanske det går att sälja tapeterna på tradera eller i någon typ "köp/sälj i Nyköping"-grupp på Facebook?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är ju ett alternativ..! Tack för tips! :*

      Radera
  5. Men åh vad dumt, jobbigt och irriterande med tapeterna. Borde dock gå att ångra sig, det har man väl alltid rätt till enligt lag eller åtminstone reklamera/byta vara. Håller tummarna att det löser sig för er! Superfin tapet i köket!!
    //Em

    SvaraRadera
  6. Emelie, visst handlade du dem på nätet...? Då bör du ha 14 dagars ångerrätt enligt distanshandelslagen, då du slutit avtal utanför affärslokal. Kolla här: https://www.hallakonsument.se/angerratt
    Ååå vad fint det blir!! Detta är så kul att läsa om :D

    SvaraRadera
  7. Nej fy vad illa av företaget, det är väl inte ert fel att de skickar fel tapet?

    SvaraRadera
  8. Åh, jag skulle också gråtit över tapetmissen. Ymnigt. Håller tummarna för att företaget tar sig samman och går med på ett byte till de tapeter ni vill ha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns lite bättre att höra det faktiskt <33
      Och jag hoppas med, jag kämpar fortfarande med det...

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)