Lösenord

måndag, oktober 02, 2017

Mac'n'Cheese-pizza och freakshakes!

Jag vet att mina inlägg handlar till 90% om mat och kulinariska upplevelser - men det är ju fasiken 90% av det som är nice i livet! Håller ni inte med? Om inte ni gör det, så gör Emil i alla fall det.. (och tur är väl det, att dela ett så stort intresse med sin bo!).

Nu ramlar jag in på fredagskvällen, där jag och Emil efter jobbet tog en promenad upp till ICA för att komplettera våra middagsingredienser med det sista.


När vi kommit hem påbörjade vi kvällens experiment - något som vi pratat om ett bra tag att testa. 
Mac'n'Cheese-pizza!

Det är alltså en pizza som toppas - inte med det klassiska tomatsås -
utan med den amerikanska rätten macaroni-and-cheese: Pasta med ost.


Så vi gjorde iordning en stor sats med kokta makaroner och fem sorters ots: cheddarost, herrgårdsost, goudaost, parmesan och så lite mozzarella. Sedan bredde vi ut det över pizzadegen och in i ugnen!


Den åt vi i vardagsrummet (som man gör med helgmiddagar) och smakerna gick ihop förvånansvärt bra! Krämig god ostsås tillsammans med pasta och pizzabrödet. Lite extra flingsalt och basilika och *mwah!*. Kanske inte en pizza jag kommer göra varenda gång, men förvånansvärt god och definitivt smaklig att äta!

Till efterrätt ville vi återuppväcka en gammal favorit... Freakshakes!


Jag gjorde min med KitKat-Kinder-karamell-banan-hasselnöt och vanilj, medan Emil körde stenhårt på Nutella-Choklad-Lysmelk-Kinderägg-Ferrari och surisar.


Och såååå goda...! Det var inte för intet vi ville göra dem igen.

När vi ätit upp låg vi som strandade valar i soffan och tittade på The Wedding Crashers, och sedan hjälpte matkomat oss att somna in.


14 kommentarer :

  1. freakshake mmmm.
    måste säga att jag är väldigt tveksam till pizzan? älskar pasta+ost över allt men känns konstigt med pasta på pizza? kolhydrat på kolhydrat? hmm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, så tänkte jag med! But don't mock until you try ;)

      Radera
    2. haha så sant så, kanske får ge det en chans! för övrigt inte ens gjort mac and cheese nånsin, måste nog börja där!! har craveat det så lång tid nu men aldrig gett mig på det?!

      Radera
    3. Bara köra! tack och lov är det ju supersimpelt!

      Radera
  2. Du vill ju få kommenterarer och min spontana känsla här blir "hjälp"... Jag känner mig nästan lätt kväljd när jag läser om detta överdåd. Wow! Men, det är ju helt underbart att ni båda tycker lika, det är det verkligen:)
    Dina många glassrecensioner har dock fallit i god jord här, vi har vidgat smakspektrat betydligt tack vare dig. På gott och ont... :)

    SvaraRadera
  3. Alltså, mat är ju LIVET?? Lägger orimligt mycket pengar på mat, men det är ju så värt. Tror stenhårt på Mac n' Cheese-pizzan förresten! Ska nog göra ett försök att veganisera den till helgen. En liten undran bara, hur kan ni äta så mycket gott utan enorma magknip och andra otrevliga (hehe) effekter? Blir ju avundsjuk på er som kan äta så mycket gott. 😂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller verkligen med dig. och ÅH, ÄNTLIGEn en som också tror på det!!! Går nog att göra med bjäst och soyaprodukter, vore inte alls fel!
      Haha, sanningen är att vi alltsomoftast får enorma magknip och ligger och oj:ar oss, och ångrar oss. Sedan tar det en timme så har vi glömt det, haha!

      Radera
  4. Mat är definitivt en grej som gör livet jäkligt nice! Och att få experimentera med mat, testa recept, få egna idéer som man vill pröva, utvärdera, förfina och pröva igen - dubbelnice! Till på köpet med den man gillar mest, det är ju livets liv. Jag älskar dina matinlägg och alla galna extra-allt-rätter! Keep 'em coming girl <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen..! Vad fint att du säger det..! Då ska jag inte sluta vara mig själv och blogga om mina galna matintressen ;)

      Radera
  5. Hahaha, wow - jag förstår att ni led av matkoma efteråt! Mycket imponerad över era fina freakshakes! :D Dock mindre taggad på pizzan alltså...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, man kan ju inte lockas av allt! ;)

      Radera
  6. Alltså MAT! Det är livet! Och jag älskar när dy gör mat-inlägg, så mysigt att läsa o kul när ni testar nya saker :) Fortsätt så! Blev galet sugen på mac 'n' cheese nu...mnom

    SvaraRadera
  7. Tycker det är så fint att du kallar honom din bo. Å det måste ju vara lyx att dela ett av sina största intressen med sin partner, särskilt när det är något så centralt som mat. Jag lägger också mycket pengar på mat. Går dock sällan ut men njuter av att nästan alltid handla och äta det jag är sugen på :)
    //Em

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)