Lösenord

måndag, september 04, 2017

Surdegsfrallor, oväntat systerbesök och tacos med grabbarna

Nu kommer vi till i lördags, där jag började med att väcka surdegsgrunden Rolf som legat och puttrat i rumstemperatur under natten. Jag bakade ut honom och lät honom vila på arbetsbänken medan jag poppade spotify och Emil låg och snoozade.


Klockan nio var min absolut första försök till surdegsbak i Nyköping klart, och jag bjöd upp till frukost. Kom till bords! tjöt jag, det blir surdegsfrallor!  Själv sprang Emil omkring i lägenheten; trixade och städade inför morgondagens första visning av hans lägenhet.


Sedan tog han bilder som var så mycket finare än mina (som vanligt). 


Efter frukosten gjorde vi oss i ordning, städade, fixade och väntade ut ett eventuellt besök av min syster och hennes flickvän. Eftersom de var lite sena hann vi dock en spontan sväng förbi Mio, där vi kollade på soffor. När vi sedan insåg att rabatten på 2000 kr/soffa skulle gå ut nu på måndag, så tog vi ett kvickt beslut att köpa en soffa på direkten. Sådärja, nu är denna skönhet i chokladbrunt tyg vår om 6-8 veckor.

Sedan fick vi sms av Nathalie och Emmy att de var på ingång, och vi åkte snabbt hem innan de plingade på dörren. Var jag inte anade var även att min yngsta syster, Tuva, också hade följt med och kom nu in genom dörren. Jag blev så otroligt överraskad, kastade mig över henne och slängde oss ned på sängen. Jag blev så överraskad att jag till och med blev tårögd. (Jag avskyr egentligen överraskningar, men denna gick väl vägen då!).

Vi spelade spel, såg ett avsnitt på Wahlgrens Värld (peppa nya säsongen!!) och sedan sade vi adjö. Efter att de fått sina Paris-presenter, givetvis.

Vid 18-tiden traskade vi över till Andreas, som bjöd på tacos!


Andreas, Jocke, Emil och jag satt i hans nyligen klarrenoverade lägenhet, pratade och åt. Och tacos, så gott det är! Slår aldrig fel!

Vi flyttade över till soffan där vinflaskan fortfarande gick runt bland herrarna, vi pratade om högt och lågt, spelade mitt nyinköpta "What do you meme?". Rekommenderar! Himla underhållande spel, men kräver emellertid att en är insatt i aktuella meme:s, bra på engelska och speciellt engelskt slang. Plus att vissa kort är lite *olämpliga* i släktmässiga sammanhang... (vilket i detta fall var det roligaste).


Under tiden skickade Emil mig världens sötaste snap och jag är så tacksam för att han alltid är så öppet kärleksfull och helt underbar... #kär

Vi kom hem runt halv tolv, och då var vi båda så trötta (både pga förkylning och socialt tumult!) så vi gick och lade oss direkt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)