Lösenord

tisdag, september 26, 2017

Söndag med pussel och dagobertmackor

I söndags hade vi en riktig slödag, som av tradition. Vi segade oss ordentligt och fördrev dagen med spelande, på våra respektive vis. Jag pusslade och Emil spelade TV-spel. 


Kvällen hade vi dock tänkt oss vara lika slöa, och göra en riktig enkel middag. Sedan länge har vi nämligen diskuterat viljan att göra Dagobert-mackor - ni vet, sådana där på en stor hög med massvis utav pålägg! Känner ni igen Dagobert?


Jag susade iväg för mitt söndagspass på Friskis, och  när jag kom hem stod maten redo att monteras.


Vi började bygga våra respektive torn, med massvis utav olika pålägg. Såhär blev min! Ett berg av sallad, kokt ägg, köttbullar, rökt skinka, herrgårdsost, tomat och basilika. 


Emil körde ett extra lager och toppade sin med ägg. Han hade dessutom också leverpastej och gurka på sin.


Allting dokumenterades givetvis grundligt på hans snapchat.


Vi gjorde iordning varsitt stort glas oboy och sedan slog vi oss ned vid den andra Hunger Games-filmen. Maten var förfasligt god, och vi blev mer än mätta.


Den där Dagobert - han kan han!

Hur skulle er Dagobert-macka se ut?

15 kommentarer :

  1. Hmm jag skulle nog faktiskt köra en klassiker med skinka, tomat, gurka, sallad och paprika haha! Sen om det är möjligt: vitlöksdressing! Min kompis introducerade mig för detta en gång när vi var på Subway och det var så sjukt gott 😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter så gott!! Kommer också ihåg när jag blev frälst av Subway - tog alltid parmesan-oregano-brödet och vitlöksdressingen. Man luktade unka i käften efteråt men det var det SÅ VÄRT!

      Radera
    2. Haha förstår vad du menar, men det är verkligen värt! 😍

      Radera
  2. Åh, jag tänker mest på smörgåstårta, som jag älskar så! Men tänker mig något i stil med stark prästost, rökt bogskinka (finns en sådan där min mormor bor som slår alla skinkor!), bredbar Leverpastej, färsk gurka, böngroddar, gravid lax och gravlaxsås, kanske. Så får man lägga lagren så att de inte krockar och bildar dåliga kombinationer på höjden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där har vi en riktig höjdare! (bokstavligt talat?). Du är modig och testar många roliga kombinationer, jag är imponerad..!

      Radera
  3. Saknar ett foto på hur ni öppnar munnarna så att de blir typ 20 cm höga och hela mackan går in :) För visst var det så Dagobert gjorde, han liksom bara åt dem rakt av?
    Min egen Dagobertmacka... hm, det gäller ju att inte få en kombination av smaker som inte passar. Jag kör nog vanligt vitt bröd istället för Skogaholm och sen ost, kokt skinka, gurka, sallad och tomat. Hm, det blev visst en ganska trist Dagobert...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lustiga är ju att jag och Emil gjorde just så och BÅDA lyckades få in första tuggan när vi pressade ihop mackan så hårt vi kunde. sedan gav vi upp och åt några lager i taget, hahaha. Men riktigt roligt var det!

      Och ja, haha, det där är ingen Dagobert, inte! Det du beskriver är en fullt vanlig svensssonmacka ;) Låter precis som ett av mina ex's standard-frukost-mackor.

      Radera
    2. Underkänd i Dagobertning alltså... vilket bakslag :(

      Radera
  4. Ost, ost ost...bara ost!! Haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, där kan jag då inte säga emot dig! OST, SÅ GOTT! <3 Men olika sorters ost? Eller av samma sort? ;)

      Radera
  5. Alltså.... ni är så roliga!! Vem är det som kommer på alla dessa roliga påhitt ni har för er hela tiden? Det måste tillföra så mycket glädje både i vardagen och er relation :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, denna gång får det bli cred till Emil faktiskt - han kom på hela kalaset! Och jo, vi njuter verkligen av de små ljusglimtarna :')

      Radera
  6. Jag skulle köra leverpastej, smörgåsgurka, köttbullar, sallad, hushållsost, senap och skinka!!!!!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)