Lösenord

torsdag, september 28, 2017

Middag hos Emils föräldrar och ny glassnyhet

Nu vill jag berätta om i veckan, när Emil och jag bjudit in oss själva på middag hemma hos Emils far med styvmor och lillebror. Kan kännas lite fräckt att ringa och bjuda in sig själv sådär, men detta verkade uppskattas! Så när vi båda slutat jobbet åkte vi upp och tankade bilen innan vi tuffade vidare ut på landskvisten.


Lilla mini behöver mat. Tur att han är så dieselsnål, dock - drar 500 kronor på en tank och den räcker långt!


När vi kom fram hade de förberett med egenbakta hamburgerbröd, hamburgare och en stor buffé med godsaker! Cheddarost, tomat, sallad, gurka, rödlök, bacon, stekt ägg och flera olika såser. Dessutom hade de köpt Pepsi Max. Då var jag en lycklig tösabit, kan jag säga er.


Till detta åt vi friterade potatisnät och till efterrätt bjöds det på en tjock, gräddig chokladdryck i dessertglas. Vi åt, pratade och det var så vansinnigt trevligt. Tycker väldigt mycket om Emils nära familj. De är så himla härliga.

Dessutom hann vi även komma in och diskutera det faktum att jag ska sluta med p-piller. Yup, you heard me. Jag tänkte testa livet som hormonfri, efter elva (!!!) år av dagligt pillerknaprande. Har ni erfarenheter? Kan ni dela med er, är ni snälla?

Eftersom jag redan brutit min sockergräns för dagen så tänkte jag "fuck it!" (så som man gör när man börjar lite och sedan tänker att "vafan då kan jag lika gärna gå all out") och övertalade (han var inte svårövertalad, om jag säger så....) Emil att åka och köpa glass. I butiken fann vi den nya glassorten!

Yes yes yes yes! Så jag längtat att få smaka den!

Home Sweet Honey Comb. Vi köpte varsin burk och betade av tredje Hunger Games-filmen. Och den smakade........ Nej, skojar bara. Jag lägger upp en recension senare, så ni får våndas lite över vad jag tyckte!

Har ni smakat den? Vad tyckte ni?

27 kommentarer :

  1. Jag slutade med p-piller för ett par år sen och vilken skillnad!! Har hormonspiral nu istället, har ingen mens och inget klydd med piller varje dag.. Den enda negativa är väl att jag får som mensvärk fortfarande, men förutom det är den såååå smidig! Hormonmässigt motsvarar enl min barnmorska en hormonspiral totalt 6 p-piller och då håller den i 3 år! Så mindre hormoner också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så pass? Jag har aldrig fått jobbig mensvärk, men den kanske kommer när jag slutar?? Så intressant det ska bli :O
      Men jag ska försöka bli HELT hormonfri, för jag är lite rädd för spiraler då jag har hört att vänner fått hemska humorbiverkningar :/

      Radera
  2. Haha, har inte smakat på den. Jag tvättar ansiktet med honung och den rutinen har typ fått mig att glömma att man egentligen ska äta honung haha! Och Gud vad gott med hamburgare 😍

    Ursäkta min lilla frånvaro men mitt fruktade läkarbesök ägde rum för en timme sen och jag har mest ältat det de senaste dagarna. MEN! Det gick bra! Jag avskydde min läkare sist gång jag träffade henne men den här gången hade hon nog ätit snällpiller till frukost eller något. Jag vet inte om hon trodde på mig gällande kokainet jag inte tar men testar positivt på men hon skrev ut medicin till mig ändå. Fick antidepressiva för mitt mående och Melatonin för sömnen. Så nu hoppas jag på en förändring. På att slippa den värsta ångesten och på att äntligen få sova 😴😴😴

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marielle! Har läst i dina kommentarer ett par gånger nu om att du testat falskt positivt för kokain och vill bara ge dig tipset att kolla noga med vården ifall det är drogSCREEN eller drogVERIFIKATION som är positiv. Även de prov man skickar till ett större laboratorium (alltså inte bara snabbtesterna som man gör med urinsticka) analyseras nämligen i två steg: först screen och sedan om man har positiv screen så går man vidare med verifikation. Det är inte så ovanligt att man är positiv i screen:en och sedan negativ i verifikationen och då är man negativ. Det är verifikationen som ger det sanna svaret! Så det kan vara värt att kolla upp.

      Radera
    2. Men åh, det är säkert det som personerna på beroendemottagningen kommer göra. För på psykiatrin där jag går så har inget skickats på analys för det har de inte resurser tillt. Har alltså bara gjort snabbtest på urinsticka. Ingen har förklarat för mig hur det funkar, tack snälla för att du gjorde det! Kommer inte få komma till beroende på en månad så du har besparat mig massor av oro. Förhoppningsvis blir verifikationen negativ och nu vet jag vad jag ska ställa för frågor. Tack ❤️❤️❤️

      Radera
    3. Ja så är det säkert! Håller tummarna för att allt går bra. Så otäckt att testa positivt för något man aldrig tagit. Kram!

      Radera
    4. Vad fina ni är mot varann!! Blir så glad och varm i hjärtat <33 Lycka till Marielle, jag tror det kommer gå ko-lugnt!

      Radera
  3. Jag slutade också helt med p-piller för några år sedan och mår SÅ MYCKET BÄTTRE! För min del var det som att alla "riktiga" känslor kom fram igen - livet kändes inte som en berg-och-dalbana längre. Sexlusten kom även tillbaka igen, hehe. Det kan såklart ha berott på andra faktorer också pga. mådde inte så bra överlag just då, men ångrar inte att jag slutade med p-piller! Det enda negativa är att jag har ganska jobbig mensvärk nu igen samt att jag inte har hittat något bra, hormonfritt preventivmedel att använda istället... Tänk också på att det kan ta ett bra tag (flera månader för min del) innan kroppen har ställt om sig, så det kan kännas lite underligt i början. Lycka till! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också hört att det ska kännas lite underligt i början.. Men HUR yttrar den underligheten sig? :O

      Radera
    2. Är nog svårt att ge ett generellt svar på den frågan, men för min del fick jag dels en massa acneutslag under ett antal månader och dels bara KÄNDES kroppen/psyket "annorlunda" än tidigare. Så himla svårt att beskriva utan att det blir luddigt, men lite som att jag inte kände mig hemma i min kropp under en period? Det var som att allting hade varit avstängt under flera års tid och plötsligt trycker någon på "start" igen, varpå kroppen långsamt startar igång igen... Den övergångsperioden upplevde jag som underlig innan allt tankar, känslor osv föll på plats. Vääärldens flummigaste beskrivning, haha! Alla upplever ju det på så olika sätt också, så det är svårt att ge en klar bild av det. Du får hålla oss uppdaterade om hur du känner när du väl har slutat!

      Radera
    3. Men wow.. :O Nu blev jag ju änmer nyfiken..!

      Radera
  4. Jag har nog ätit p-piller i ungefär tio år och tycker att det funkar bra. Har inte märkt av några biverkningar och tycker att det är väldigt praktiskt att veta i förväg när blödningen ska komma och kunna skjuta upp den om jag vill. Blir dock ibland nyfiken på att testa vara utan när jag läser att många känner sig nedstämda av p-piller. Tänk om man skulle kunna må bättre utan liksom? Vad är anledningen till att du ska sluta? Ska du ha något annat preventivmedel istället eller satsar ni på bebis? Lova att uppdatera oss om hur du reagerar mentalt och fysiskt på att sluta! (Vissa säger att hyn kan bli sämre av att sluta?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har aldrig mått dåligt eller dylikt av p-piller (därav mina 11 år som brukare) men jag funderar också lite som dig. Tänk om det kan bli BÄTTRE?
      Mest är det väl att jag hört så mycket om att hormoner under en längre sikt kan skada fertiliteten och även fast jag inte vill ha barn just NU så kommer jag vilja ha barn framöver. Och det tar kroppen kanske 1-2 år att ställa tillbaka sig till ordentlig fertilitet i vissa fall, har jag hört.. Så det är väl mest för att helgardera mig inför framtiden, faktiskt, och för att jag är nyfiken.

      Och vi tänkte köra på Natural Cycles och kanske pessar... Vi ska konsultera en barnmorska om en månad!

      Radera
    2. Det låter smart! Jag har alltid tyckt att det verkar bökigt med pessar men om man använder det tillsammans med Natural Cycles behöver man ju bara använda det på sina fertila dagar. Återkom gärna med reflektioner kring hur det funkar.

      Radera
    3. Exakt! Det är det jag tänkte. Vi får se vad barnmorskan säger den 26/10 ;)

      Radera
  5. Att leva hormonfri har jag erfarenhet av. Men inte av att sluta med pillerknaprandet då jag faktiskt aldrig ätit p-piller. Har dock levt med min stundtals hemska mensvärk istället. Men jag tycker liksom inte att börja stoppa i mig hormoner är en lösning på det. Min syster fick nämligen det rådet när hon sökte hjälp för samma besvär. Då äter jag hellre värktabletter de gånger det är extra hemskt. Eftersom jag aldrig äter det annars så fungerar de rätt bra. (min teori)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad fint att du hittat en strategi som funkar bra för dig! :)

      Radera
  6. Jag tror säkert att hans föräldrar uppskattar deras självinbjudna gäster :D och jösses vad gott det såg ut!!

    Jag har också ätit p-piller/haft p-stav i 11 år. Det är nästan så man undrar hur man egentligen mår utan dessa hormoner.. Har du tänkt testa npgot preventivmedel utan hormoner eller inget alls?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte väl köra lite Natural Cycles med röda dagar och så, och pessar som komplement... Men vi har inte helt bestämt oss än, utan vi ska få rådgivning av en barnmorska i slutet av oktober :)

      Radera
  7. Haha när jag läste så tolkade jag det hela som att ni diskuterade p-piller med Emils familj 😝 Jag hade p-stav i nästan 6 år innan jag en dag fick för mig att det ska ut nuuuuuuuu!!!! Så fick den bortplockad och har sen dess endast använt kondom. Eller ja, fick ju ett barn där efter några år också men ändå. Det var planerat! ;) jag mår bättre utan hormonerna man får av vissa preventivmedel, vissa mår sämre. Jag tycker det är värt att testa. Vem vet, du kanske är en helt annan människa.............. 😳

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, vi diskuterade p-piller med Emils familj, om att jag ska sluta osv osv :D Och vilka preventivmedel som är att föredra framöver och lite sånt.

      Vad spännande!! Ska bli sjukt intressant att se vad som händer mig :O

      Radera
  8. Jag försökte sluta för typ 8 år sedan, då hade jag ätit p-piller i ca 5 år. Det var ingen hit! Jag stod ut kanske 2 eller 3 månader. Hade konstant mensvärk, pms, fick jätteflottig hy och hår (vilket jag aldrig haft innan...) Men det värsta var nog att jag tappade väldigt mycket hår och fick panik över det då det inte ville sluta. Jag antog att det var pga antidepp och annat under den perioden men fick senare reda på att det antagligen var pga att jag inte tog p-piller längre...Jag började igen för det var inte värt det för min del. Jag har alltid haft jättejobbig mensvärk och kände att jag hellre tar hormoner och mår ok och att stabil i humöret med lite sexlust än tvärtom. Vill inte skrämma dig nu, för det är ju verkligen olika för alla! Har funderat på att sluta igen men vågar inte riktigt. Berätta gärna för oss hur det påverkar dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, vilken HELT annan historia än de som hörts av tidigare. Och så spännande att det kan gå åt så olika håll :O Skulle ljuga om jag sade att jag inte blev lite avskräckt av dig, men samtidigt VILL jag ju höra alla historier och alla möjligheter (positiva som negativa!).
      Ska ändå testa, och blir det som för dig får jag väl bara gå tillbaka :)

      Radera
  9. Har du och Linnea slutat umgås? Inte sett henne i bloggen på länge. Ni verkade ha så kul innan sommaren =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det framgick tydligt att hon inte var en person som jag vill ha i min närhet då hon inte riktigt vet hur man ska bete sig som en vän. Så jag sade upp kontakten och ju mer tiden går, desto mer inser jag vilket bra val det var! :D

      Radera
  10. Hej! Tror jag skrivit till dig tidigare att jag slutat med p-piller och märker positiva effekter av det. Jag har rosacea med akne på köpet och min hy har blivit bättre efter att jag slutade med p-piller. Får mer akne i samband med mensen nu, men hellre det än mycket akne alla dagar. Jag var så himla rädd att min mensvärk från helvetet skulle komma tillbaka... Visst, jag har mer mensvärk nu än jag hade med p-piller. Men det är inte lika illa som det var innan jag började med p-piller, och det är jag så glad över! Jag har mens i fler dagar i streck nu än med p-piller, men tycker ändå det är värt för att vara befriad från de extra hormonerna som skapade extra obalans i mitt humör. Lycka till!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)