Lösenord

måndag, augusti 07, 2017

Mozzarellasmörgås/pannkaksdejt och en liten räv

Igår var det måndag, och jag vet att det här börjar bli lite enformigt nu men.... Jag ville promenera! Så när jag väl dragit mig ur sängen och uppdaterat mig på alla sociala medier, så gick jag ut ur studion och ned för de sju trapporna. Så här ser det ut när jag klampar mig nedåt.


Så kom jag ut i den friska luften, och började gå nedåt mot 15e. Jag satte kurs mot en park som jag blivit lite förälskad i förra veckan, och tänkte slå mig ned där med min dagbok och lite korsord.


Men det betyder inte att jag inte njuter på vägen dit... 


Så kom jag fram! Square Saint-Lambert heter den lilla parken. 


Jag hittade en plats i skuggan, slog mig ned och började skriva dagbok.


När jag satt där och betraktade vyn framför mig så kände jag mig lite yr och frånvarande. Jag vet inte, kanske har det med värmen eller min nya begränsade kosthållning att göra, men jag kände mig genast rätt obekväm.


Så parkhänget blev inte långvarigt - jag bestämde mig för att fortsätta gå istället! Att promenera får mig alltid att känna mig så levande.


Paris alla vackra fasader, och även små pittoreska hus... 


Efter ett tag var klockan 15, jag åt min medhavda mellanmåls-kiwi och så började jag traska hemåt igen. Jag hade en Skype-dejt planerad med Emil, nämligen, och den ville jag inte missa!


På vägen ramlade jag över en helmålad vägg.. 


... med en liten räv. Den fick mig att le. Älskar rävar.


När jag kom hem hade jag varit ute i enbart 3 timmar, men det kändes snarare som 6. Jag var helt slutkörd och utmattad i hela benen, och jag vet inte om det var på grund av värmen eller att jag kände mig lite ur fas.


Så jag lade mig i sängen, snackade lite i telefon med Redoy och bloggade. PLUS!


Att jag fick ett mail! Ett mail från min nya chef på BUP i Nyköping. Jag fick massor av härlig information om utbildningsdagar, om hotellövernattning, gratis middagar och spa i mitten av september. Alltså, det är gött att vara psykolog. 

Sedan kom Emil hem från jobbet, och då började vi vår middagsdejt! Han stekte pannkakor med bacon och jag förberedde en mozzarellasmörgås på olivbröd.


Så här såg det ut från våra vardera håll. 


Men kan nog medge att jag var rätt avis. Pannkakor och bacon. Fy farao, så gott! Satt där och svärmade och vi pratade om den dagen (om 17 dagar!) när vi äntligen bor ihop. Göra matlistor, storhandla, laga mat ihop, äta ihop.. Åh, det är ju bland det bästa som finns med samboskapet!


Efter maten fortsatte vi prata och planera om stort och smått och min hemfärd, och slutligen gick jag och lade mig inför min resa dagen därpå.

Och det är nu, idag, mina fina vänner..! Ska jag precis åka mot bussen som ska ta mig till Den Haag - en liten stad i Nederländerna, där min bästa vän ska möta upp mig. Sedan ska vi kvalitetshänga på allra bästa sätt två bästa vänner kan, när de inte träffats på ett helt år! Vi ska äta #brownies, skvallra och åååååh!


6 kommentarer :

 1. Mail från chefen och planerande av samboskap... det känns verkligen som att ditt "nya liv" närmar sig med stormsteg nu! Spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! The real life is catching up to me!

   Radera
 2. Hoppas att du kommer att ha det underbart i Nederländerna! :)

  SvaraRadera
 3. Skönt att få veta mer info om ditt nya jobb + även andra förmåner antar jag kan ju inte vara helt fel heller. :)

  Åh, ha så roligt med din bästa vän! :D Det måste ju vara extra roligt att få träffas igen när ni inte har träffats under ett år! :) Bor hon där i Nederländerna? Har fått intrycket av att ni inte bor/bott i samma stad iaf. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Hon är holländska och har bott i Nederländerna i hela sitt liv (men hälsat mig i Stockholm och Paris!). Vi pratar engelska med varandra. Och det var precis för ett år sedan vi sågs senast, så det är verkligen ett varmt återseende! :'DDD

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)