Lösenord

torsdag, augusti 31, 2017

Inför jobbstart, flytt och försäljning

Nu är det exakt 5 dagar till dess att jag börjar mitt första riktiga jobb som psykolog. På riktigt. Det är lite svårt att greppa, faktiskt... Jag menar, jag har slitit mig igenom hela högstadiet och gymnasiet för att få högsta betyg i alla ämnen, lyckades ta mig in på psykologprogrammet, krigade mig igenom statistikberäkningar och organisationskonsultation och nu står jag här.

På måndag är jag psykolog. Högutbildad, välbetald, kompetent, lyckad. Typ så känner jag mig.

Men till dess har jag faktiskt några dagar ledigt att landa i detta. Egentligen blir det inte så mycket landa till - jag har haft en fullproppad vecka med saker framför mig!

Mycket har att göra med lägenheten. Vi får tillträde om exakt 74 dagar - och innan dess är jag och Emil ivriga som julaftonslängtande småknottar. Vi kollar tapeter på Bauhaus, soffor på Mio, sängar på IKEA och börjar smått och gott hitta nya, fina möbler som vi verkligen vill investera i. Vi sitter och planerar, strukturerar, förbereder... Och jag älskar att Emil är precis lika otålmodig och ivrig att sätta igång som jag! Vi har sagt det - detta är vår drömlägenhet, och det är vårt att lägga ut lite pengar för att vi ska få det precis som vi vill ha den. Och gissa om vi svärmar!!!



Vi håller också på att fastställa allt med låneansökan, ställer oss i kön till garageplats, samtalar med säljarna om tillträdet... Samtidigt förbereder vi inför visningen av Emils lägenhet som är på söndag och tisdag, storstädar, tvättar och peppar.

Dessutom har jag haft andra roligheter för mig. Jag har kommit igång med träningen igen..


... och insett att det inte alls är att fortsätta "where I left off".  Dvs: de 60-åriga tanterna sprang om mig. 


Men det tar jag jävlarimej som en utmaning, för här ska tillbaka på toppen!!!

Efter det har jag även varit på lära-känna-promenad med Stefan som är på besök i Nyköping - både för att lära känna honom, och staden. Synd att han åker hem redan på måndag. Honom hade jag kunnat umgås med!


Mer? Vi har både blivit bjudna och bjudit på middag till Emils familj, och därmellan har vi lagat lyxiga helgfrukostar... Exempelvis amerikanska pannkakor med lönnsirap, bacon och bananslantar.


Vi har äntligen blivit ägare till vår lilla mini:n, och fick den sprillans skinande efter en helrekond! #sofresh&soclean


Och för att fira har vi haft vår första veckoliga dejt. Vi stack till Norrköping där de hade halva priset på take-away, och åt baksätespizza i bilen. FY FARAO SÅ GOTT DET VAR!


Sedan har vi kollat mer tapeter på Bauhaus och Rusta, innan vi tog desserten på plats.


 Till höger ser ni hur Emil beundrar en bild han precis knäppt på mig (bilden till vänster). Söt kille.


Och mer mer mer! Idag planerar vi att åka och hälsa på farmor och farfar, på fredag ska jag ut och äta tapas med Elin, Emil ska baka Emil-kakor, det blir tacokväll på lördag hos Andreas och  på söndag så ska vi ta en roadtrip till Stockholm, äta indsikt och äntligen hämta mina saker!

Full rulle! Tur att en har en bil som en kan glassa runt i nu med...!

8 kommentarer :

  1. Jösses ni spar inte på krutet inte! Haha! Det där är typ ett kvartals aktiviteter för mig lol men KUL!!!! Har glömt lite vad du ska jobba inom, alltså vet ju att du ska jobba som psykolog SÅKLART men finns ju så många inriktingar osv. Vill du påminna mig? Hur långt är det förresten mellan Nyköping och Sthlm? Och hur känns det att inte längre bo i en storstad typ? Alltås nu har du ju inte bott där så länge än, haha men kan ändå tänka mig det blir viss skillnad? Kanske bara till det positiva? PS: din blogg blir aldrig tråkig, händer liksom alltid saker eller så tar du upp intressanta ämnen! Ville ba säga det :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaha, jag vet hur du menar.. Inte ofta jag har det så fullspäckat heller, men det blir väl så med en Sverige-flytt OCH en flytt inom Sverige OCH en visning OCH ett nytt jobb..

      BUP! Utredning och behandling för barn och ungdomar i olika åldrar och med olika problematik.

      Det är typ lite mer än en timme med bilen, så det är helt okej! Och om hur det känns att bo här nu.. Det kanske jag också tar upp i videobloggen, tror det blir bäst så..!

      OCH ÅH!! Din ps-kommentar gav mig VÄRSTA leendet! :'D <3

      Radera
  2. Oj, du är verkligen busy busy! Men det låter som roliga och trevliga aktiviteter alltihop :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, allt ser jag faktiskt fram emot :D Tur det, jobbigt om det hade varit tråkiga saker jag behövt göra...!

      Radera
  3. Du är i sån fantastisk plats i livet- avslutat utbildning, dröm jobb, kärleksfull pojkvän, perfekt bostad och en söt minicooper. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, awww! Tack för påminnelsen :'))) <3

      Radera
  4. Det verkar vara mycket kul och spännande som är på g! Hur känns det att börja jobba som psykolog? Känner du att "detta kan jag, det kommer gå utmärkt" eller präglas du också av oro inför hur det kommer att gå? Jag är säker på att det kommer att gå utmärkt i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Louice! Jag ska nog försöka babbla ur mig hur det känns i en videoblogg som jag ska försöka få upp inom kort :D

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)