Lösenord

onsdag, juni 28, 2017

Pizza Hut-frukost, hångel i spöregn och chokladrecensioner

Igår var vår andra semesterdag tillsammans i Paris, och denna morgon hade vi ambitiösa frukostplaner. Vi båda var omättligt sugna på Pizza Hut, och bestämde oss för att återinviga en gammal tradition och äta där. Helst så fort som möjligt. Det fick bli frukost, helt enkelt!

Först hade vi tanken om att vi skulle börja dagen med tre-rätters på Pizza Hut, och började således med förrätt. Det blev mozzarella breadsticks, och alltså mmmm.... Varmt nybakt bröd med smält mozzarella inuti. 


Sedan var vi igång! Medan korsordet cirkulerade i våra huvuden beställde vi och fick slutligen in dagens varmrätt; Pepperoni-pizza med ostbollar till kanter.


 .... Och sen..... var det inte tal om efterrätt. Vi var övergödda så det bara skrek om det. Vi bestämde oss istället för att ta en promenad runt i Paris, och se var dagen skulle ta oss.


Emil tog makalöst fina bilder. *hjärtögon-emoji*


 Det var inte alls lika varmt som dagen innan, utan var nu mulet och runt 23 grader. Alldeles perfekt faktiskt. 


Sedan fick jag försmak och ledde oss upp till 19e arrondissemanget, och en park jag och Emil länge pratat om att besöka. Parc des Buttes-Chaumont. På vägen dit började det regna, men vi hade ett paraply och en promenad i regnet var ingenting som störde oss.


Det är en så ofattbart vacker park. Full med kullar och dalar, vattenfall och grottor, broar och utsiktsplatser... Emils kamera gick varm!


Typ såhär!


Bland annat på mig också. Här är jag. 


 Vi undersökte grottan och vattenfallen... 


Alltså! Kolla! Det ser inte ens ut som Paris?!


En tönt fastnade på Emils kamera när jag var upptagen med min mobil.


Men vi gottgjorde det med en *ROCKING* het selfie. Alltså kolla modellparet!!!! 


Sedan fortsatte vi uppåt i parken, och kom upp till utsiktsplatsen. *no caption needed*När vi stod där under skydd så tilltog regnet och det började spöregna. Vi tittade på varandra och båda tänkte samma sak. "Ska vi ut och hångla i spöregnet?".

Vi lämnade paraplyet, sprang ut i regnet och kysstes. Vi kysstes medan vatten slog mot marken, rann ned över våra ryggar, fläckade ned Emils glasögon, rann ned över panna och kinder på oss. Vi stannade upp och jag log så att mungiporna låg uppe vid öronen, vi skrattade och sedan kysstes vi lite till. Det ögonblicket kände jag mig så förjävla kär. 

Sedan hämtade vi paraplyet, helt dyblöta från topp till tå, och så sade jag "nu åker vi hem". När vi gick skalpade det i skorna och i stegen hördes "splatt splatt splatt". Emil insisterade på att ta en selfie, och jag sade inte emot. Det här ville jag verkligen minnas.


Det var aningen längre till métron än vi tänkt oss, men slutligen kom vi innanför dörren till studion med kläder klängandes som korvskinn över våra kroppar. Direkt tog vi en gemensam varm dusch och lade oss i sängen och avslutade filmen vi påbörjat dagen innan. Emil somnade och medan han låg där och snusade bakom mig så nöjde jag mig med att vila ögonen och uppskatta ögonblicket.

Så här såg rutten ut vi gått.


När han väl vaknade upp var han sugen på choklad. Vilket passade sig väl, för vi har faktiskt ett chokladprojekt igång! Vi har bestämt oss för att testa minst 10 olika Milka-sorter nu under dessa tre veckor, och recensera allihopa!


Här har vi de första tre kandidaterna!
Mina betyg - Milka Granola: 7/10. Milka LU: 6/10. Milka Oreo: 7,5/10.

Resten av kvällen låg vi i sängen; Emil spelade på sitt 3DS, jag bloggade och så lyssnade vi på podcasts.


8 kommentarer :

 1. Kyssas i ösregn... det låter nästan som om ni var med i en romantisk film...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes precis så också!! Vilken ynnest att kunna återskapa en sådan filmkänsla i verkligheten.. :O

   Radera
 2. Alltså brödet och pizzan! <3 Undra om pizza hut i Sverige kan erbjuda samma sak?... Och för att inte tala om parken! Ligger den i centrala Paris eller en bit utanför? *noll lokalsinne* Ser helt magiskt ut, älskad små gröna gömmor i städer! Speciellt när de har vackra vattenfall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ja! Och jag erinrar mig att Sveriges menyer har liknande varor. Vissa saker verkar Frankrike lite snabbare med (men de kommer alltid till Sverige ändå i slutändan, enligt erfarenhet).

   Parken ligger i Paris, i nordöstra delen (se på promenadkartan, där vi gick högst upp!) :D En bit att gå från centrum, men fortfarande inom Paris innerstadsgränser ;) Och den ääär helt magiskt! Definitivt värt ett besök om du är i Paris någon gång :D

   Radera
 3. Åh, Buttes-Chaumont! Där var vi förra sommaren. Vi utforskade inte så stor del av parken, men vi gillade den mycket. Utsiktsplatsen verkade dessutom vara lite av ett hångelställe – det satt flera par däromkring då. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så pass? Denna gång var vi det enda paret - resten var bara turister som försökte komma undan regnet. Men ja, visst är det en magiskt fin park? :')

   Radera
  2. När vi var där fick jag känslan av att det var fler parisare än turister där... Men min turistradar kanske inte är så pålitlig. ;-) Väldigt mysig park i alla fall! Älskade att den inte var så tillrättalagd. :-)

   Radera
  3. Ja, det är ju så högt upp så jag tror inte alla turister letar sig upp dit. Plus att den inte är SÅ omtalat såsom Jardin du Luxembourg, Jardin des Tuileries eller Champs de Mars och andra turistattraktioner, liksom :)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)