Lösenord

torsdag, juni 29, 2017

Crêpes-frukost, churrospremiär och nattlig ostbricka

I onsdags vaknade vi upp och hade lite icke-traditionella frukostplaner. Jag ville så hemskt gärna till mitt favoritcrêperie, vilket Emil godtog utan protester. Det skulle bli min favoritcrêpe till frukost! Här är den; i samma manér som jag önskar att min älskare vore - täckt med karamell, vaniljglass och pralinkrokant. 


Emil tog en liknande, fast med nutella, vaniljglass och pralinkrokant. 


Denna gång var kocken och hans fru på mycket bra humör, och hade svårt att låta oss sitta och äta ifred. De ville prata om semestern, visa bilder på sina hundar och barn och allt därmellan. Nedan ser ni mig när jag försöker vara artig men samtidigt inte vill annat än att hugga in på min ansvarslösa frukost. Tycker dessutom alltid det är lite obekvämt när Emil inte förstår ett ord av vad de babblar om - ändå blir jag alltid lika stolt när han artigt hälsar, tackar och säger hejdå på franska.


Vi tog en kortare promenad och funderade på att besöka katakomberna, men avvek från den idéen när vi såg kön. Istället gick vi och kollade på närmaste biografer, och lagom till att regnet började ösa ned fann vi en film som började direkt.


Vi betalade de rimliga 4 euro/person och smög in i salen, köpte med oss hutlöst dyrt biogodis och tittade igenom filmen. Lagom till att den var slut hade regnet avtagit och Emil passade på att ta sin churros-oskuld! (Har ni ätit churros? Vad tycker ni?)


Här är han - fortfarande novis i världen av friterade sockerbrödstavar.


Vi slog oss ned på en trapp och satte igång. Efter en vanlig puss-session. Pussas är det vi gör allra mest om dagarna. 


 Sedan tilltog regnet igen, och vi skyndade hem och installerade oss i studion i några timmar. Vi såg på film, köpte hem varm baguette och åt med pålägg till middag, smaskande choklad och gosade. När klockan närmade sig 21:30 slutade regnet, och vi tänkte ta oss ut på en solnedgångspromenad.


Emil var kung med kameran.


Medan natten tog över dagen så gick vi mot Eiffeltornet, för att återse tornet lysa och briljera i natten
 - precis som en under hans första besök. 


 Ju mörkare det blev, desto starkare lyste Paris monument upp i natten. Pont Alexandre III, Hotel des Invalides och Eiffeltornet.


Lagom till att klockan blivit 23 och Eiffeltornet lyste upp var vi framme vid foten av det, och fick en makalöst utsikt på spektaklet. Vi satt på muren och tittade upp, höll om varandra och fotade.


Såhär såg det ut lite mer i videoformat.


Sedan tog vi ett varv och Emil knäppte de vackraste bilderna under hela resan hittills. 
Under allt detta magiska - för ja, det kändes verkligen magiskt - så fick jag feeling på att sätta mig ned på en uteservering med honom. Det kändes verkligen som den ultimata, ideala Paris-natten. Efter lite letande fann vi ett ställe som fortfarande var öppet långt efter midnatt, och slog oss ned för en ostbricka. (Tio poäng till den som ser vad det är för bil som susar förbi på vägen framför oss!)


Inte för att ostbricka för någon av oss är en favorit - de flesta ostar faller oss inte i smaken, och brödet känns lite halvhjärtat utan smör som ackompanjemang. Däremot känns det som en sak som en bara måste testa när en kommer till Paris, för att det är så klassiskt franskt.

Så även om de mesta ostarna lämnades så kändes upplevelsen så mysig. Pilla med ostbrickan, pussas, luta huvudet mot hans axel och prata om allt som känts magiskt med resan hittills. När vi kom hem var klockan runt 2 på natten, och vi hade gått denna runda.


Bara tre dagar in, och jag har redan skapat så fantastiska minnen med den här killen.

17 kommentarer :

 1. Wow, uttrycket "Paris by night" är inte för inte. Vad fint med karusellen framför/bredvid Eiffeltornet i bakgrunden! Vad tycker Emil om churrosen? Och vad tycker du om dem? Jag har aldrig testat men jag visualiserar mig dem som någon form av "knaprigare" variant av en hederlig sockermunk. Är jag helt fel ute?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst? Paris under natten är verkligen en helt annan upplevelse än Paris under dagen - det är en helt annan stad. Och Emil tyckte churrosen var goda, men inte det godaste han ätit. Han sade exempelvis att crêpes fortfarande var godare, glass fortfarande var godare. Han jämförde det i smakhetsgrad med toblerone - gott, men det får inte bli för mycket. ;) Och du beskriver det klockrent!! Precis så smakar det! Till och med lite knaprigare än man ofta tänker sig. Men annars har du en toppenbeskrivning där.

   Radera
 2. Har nu testat en ny smak av Tonys Chocolonely, den med salted caramel. Och, vilken skillnad det var jämfört med den mörka jag testade sist. Den här var gräddig och karamellig in i själva chokladen, som att äta fluffig egengjord choklad med smält grädde och karamelliserat socker i en röra. Helt otroligt god! Så, de ljusa chokladerna från Tonys verkar falla mig bättre i smaken :)

  Och, vilka fantastiska bilder ni fångade! Kan ju tänka mig att det var ännu bättre live.

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAG SÄGER JU DET :D Tony's är WIN!

   Och tack! Eller, jag ska inte ta äran; det är helt och hållet Emils förtjänst ;) Och jo, det var om möjligt ännu mer magiskt IRL.

   Radera
 3. Alltså jag bara älskar de okonventionella frukostarna de senaste dagarna! :) Och får typ hjärtsnörp av skymningsbilderna, så mycket stämning i dem. Angående churros har jag smakat en gång i Spanien men tyckte inte att det var något särskilt. Däremot gillar jag nästan all sorts ost så jag hade nog kunnat länsa ostbrickan åt er :) Kan det vara en minicooper som åker förbi? Jag tänker mig liksom att det är din och Emils turbil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, vi har gått all in på att vara ansvarslösa när vi känner för det. Ja, det är ju semester!

   Är det så? Brie? Camembert? Roquefort?? Kan du inte göra en rankningslista av olika oster för mig, så jag får se dina preferenser? :)

   Och visst är det en mini-cooper, säg! Varje gång vi ser en sådan ger vi varandra en puss (vilket är cirka 80 gånger per promenad, haha).

   Radera
  2. Hmm... det var förvånansvärt svårt att svara på den här frågan. Jag trodde att jag gillade massor av ostar men det jag kan komma på nu är Grevé eller någon dansk hårdost (Starke Arvid, Gamle Ole eller Havarti) på smörgås och Blå Castello och Manchego på ostbricka. Det blir ju en väldigt liten ostbricka men jag kommer inte på någon mer just nu. Hur ser dina ostpreferenser ut? Gillar du milda ostar bäst?

   Radera
 4. Men lägg av SÅ fina foton på Eiffeltornet & vad fint ni verkar ha det! :'D <3

  SvaraRadera
 5. Så mysigt det ser ut!!!! Åker till Paris i 24-26e juli, så blir ingen långkörare direkt men ska MAXA de tre dagarna och två nätterna jag är där, hehe! Längtarrrrrrr! Ska gå på Louvren och äta crepes och dricka vin!! Mmmhhh!!! Churros har jag ätit en gång, hemma, de blev inte lika fina som de man köper men gott vare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅÅÅh, låter ju helt helt helt underbart!! <333 YOU GO GIRL.

   Radera
 6. Vilka härliga dagar ni har! (.Lyckligtvis är det snart vår tur, men jag tror inte vi har samma smak som ni vad maten beträffar ;) Churros har jag testat flera gånger, framför allt på olika platser i Spanien, i förhoppning att de någon gång skulle ge en positiv upplevelse - men icke... Tycker nog de är tämligen smaklösa.
  Fina foton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror inte jag heller - men smaken är ju som baken, tack och lov ;)
   Jag tycker churros är helt okej, men ingenting jag skulle ta före en crêpe.. ;) Och fotona ska vi tacka Emil för, han är en riktig mästerfotograf!

   Radera
 7. Åh vad härligt. Tur jag kan läsa och njuta av er semester..då vi själva inte hinner åka iväg. Underbara bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aww... Vad fint att mina texter och bilder bidrar med någonting, åtminstone.. :)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)