Lösenord

lördag, juni 03, 2017

Ökade arbetstimmar och en vädermässigt elak halvdag

Tillbaka i sadeln! Jag har börjat öka mina arbetstimmar på bageriet nu, eftersom jag inte längre har något plugg att ta i (*väntar bara på slutbetyget*), och har således jobbat nästan varje dag sedan jag kom hem. Det har varit strålande sol, omåttligt varmt (så att en nästan förgås bland allt varmt och nybakt!) och glada piquenique:ande fransoser.

Men idag, den enda dagen denna vecka när jag enbart jobbar halvdag (eftermiddag) och ville ut och promenera - ja, då ska det bli kallt (18 grader) och regna. Men typiskt världen. Här får ni en skral bakelsedisk på det.
MEN, jag ska inte misströsta! Jag får tillbringa den inomhus med nutella-frukost i Skype med Emil...
Och ikväll ska jag och Lolo ut, äta och ketchupa om allt som har hänt! Åh, det ser jag fram emot!

14 kommentarer :

 1. Alltså frukost med kärestan (heter det så även om det är en kille?) och middagsketchup med en god vän låter som en utmärkt dag trots halvtaskigt väder. Själv kör jag städ-, tvätt- och storhandlingsrejs idag men imorgon blir det ketchup med min syster som är i stan över helgen, ska bli mysigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag att det gör! Jag tycker det är ett fint ord i alla fall och använder det mer än gärna!

   Middagsketchup yttrade sig som middagstomatsås på pizzan, men det är lika bra (och informativt!) det, minsann. Tur det! Oj oj, här var man produktiv... Jag har inte städat min lilla studio på ett rätt bra tag..
   Ooh, var bor din syster annars?

   Radera
 2. Men HUR GULLIG var inte den rosa bakelsen med en liten minimacaron på toppen? Så söt! (Rosa är min favoritfärg, haha ;)) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, söt! Det är en Mousse Framboise - en bakelse med hallonmousse på insidan! Tror du att du hade gillat den smakmässigt med? ;)

   Radera
  2. Jaaa, hallon är ju som en dröm, så gott! (Så länge det inte är geggigt bröd inuti, det gillar jag ju inte!) Tyvärr brukar jag få en allergisk reaktion när jag äter hallon som är eller har varit frysta, ibland om jag äter färska hallon som de är också :( Hallonsylt går av någon anledning (för det mesta) finfint, så kanske hallonmousse med! :)

   Radera
  3. HAHAHa, nej, geggigt bröd finner du inte i någon av våra bakelser, som tur är ;)
   Men vad hemskt, att vara allergisk mot hallon (men bara frysta i främsta hand?!)... Vad tror du det är i frysprocessen som gör dig mer allergisk mot dem? Så udda!

   Radera
  4. Ja, eller hur?! Verkligen udda... Jag vet faktiskt inte, har frågat läkare men inte fått någon förklaring. Antingen så är det för att det händer något i livsmedlet när det fryses eller hettas upp, eller så beror det på hur mycket syra det är i. Jag är även allergisk mot all citrus, ananas, kiwi och passionsfrukt. Allt det jag är allergisk mot har ju syra som gemensam nämnare. En gång när jag beställde hem pizza UTAN ananas (var övertydlig på den punkten) fick jag lik förbannat hem en med ananas i alla fall... Jag var svinhungrig och kunde inte tänka klart så jag åt ändå. Till min glädje och förvåning uteblev den allergiska reaktionen. Vet inte då om det berodde på att det var konserverad ananas eller att den var upphettad. Äter jag färsk ananas går det åt helvete... :S

   Radera
  5. SÅ FUNKY DDDD:
   Detta måste du hålla mig uppdaterad på om du får reda på något mer, jag är SJUKT fascinerad!

   Radera
 3. Hoppas du hade en mysig middag med din vän :)
  Här rullar livet på i 180 och jag hinner knappt blinka innan en vecka har gått. Önskar så att jag hade tid att kommentera lite mer här!! I torsdags var jag i vår huvudstad och hälsade på en kortis och jag tänkte på dig på vägen upp. Hade varit så kul att få träffa dig Irl någon gång!! känns ju som jag känner dig efter alla dom här åren. kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade en jättetrevlig middag!
   Och jag förstår att det är full rulle - det är ju livet. Men de gånger det ramlar in en bunt kommentarer från dig blir jag lika glad varje gång! Carro har fått sin datortid, TJOHO!

   Ja, men ja, jag håller med!!! Var håller du hus vanligtvis? Vi kanske kommer ha möjligeht att träffas någon gång? En fika vore sååå kul!

   Radera
  2. Ja, och livet med två små barn dessutom :P Det gör mig glad att höra att mina små kommentarer ger dig någon :)

   Jag bor på västkusten, inte så långt från Strömstad ( vet ju att du har hälsat på Emsi ). Så ganska så långt bort, men skulle du ha vägarna förbi någon gång så är du varmt välkommen!! Har både gästrum och även en gäststuga på garaget om du och Emil ev skulle få för er att ta en roadtrip någon gång ;) Det händer väl någon gång ibland att jag besöker vår huvudstad, men vad jag har förstått så är det Nyköping som gäller för dig när du kommer hem i höst?
   En fika någon gång hade varit supertrevligt!!! Tänk att få träffa dig i verkligheten liksom :O !!

   Kram <3

   Radera
  3. Åh, det är ju jättefint där! Och nu gav du mig ju verkligen en idé... Ja, det kommer vara Nypan från och med september! Jag och Emil tänkte förresten skaffa bil till hösten, så HELT omöjligt vore det inte.. Kanske ska inviga en roadtrip-idé i hans huvud någon gång.. ;) Det vore himla roligt faktiskt, att få säga hej och ta en fika..! Tänk att få träffa DIG i verkligheten?!?! <3

   Radera
 4. Wow, den rosa bakelsen är galet iögonfallande! :O :D

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)