Lösenord

lördag, juni 24, 2017

Lycklig ensamdejt på Ober Mamma och stand up

Igår hade jag en fantastisk fredag! Jag jobbade morgonpasset 7-14, och därefter hade jag hela dagen på mig att ägna mig åt mig själv. Jag bestämde mig för att ensamdejta, vilket jag inte gjort på ett tag. En riktigt helhjärtad ensamdejt. Jag hade redan stand up inbokad på kvällen, så förutsättningarna vad goda.

Min ensamdejt började klockan 17 med promenad. Temperaturen hade sänks 10 grader (från 35 till 25) och det var äntligen behagligt att vare ute.




Andra fransoser satt längs flodbanken och njöt av eftermiddagen. Jag längtade efter Emil och att sitta och pique-nique:a inom en snar framtid.


Sedan gick jag en bra släng i Le Marais.


Efter ett tag kom jag fram till elfte, och kom på den genialiska idéen att testa en av pizzeriorna i Big Mamma Group. Jag har ju haft ögonen på den nya pizzerian Popolare, och som jag bestämt mig för att testa med Emil. Men ett stenkast från teaterarenan för kvällens show fann jag deras systerrestaurang, Ober Mamma.


Det är alltid milslång kö, men jag kom dit redan vid öppning kl. 18 och skrev upp mig för listan för ett bord klockan 19. Jag fick då möjlighet att komma in i restaurangens bardel, och beundrade dekoren. Det var så otroligt skön stämning i denna restaurang - interiören var originell men så tilltalande, mysig men samtidigt trendig. Jag blev oerhört imponerad!


Jag slog mig sedan ned i baren och beställde in en drink. Jag fick in en gratis apéritif som bestod av bröd, oliver, skinka och ost. Så satt jag där för mig själv, lyssnade på den förvånansvärt sköna och gungiga 60-tals musiken som spelade ur högtalarna och skrev i min dagbok. Och tänkte. Jag tänkte massvis.


Apéritifen bestod bland annat av stora klumpar parmesan. Och så jävla god parmesan, dessutom! Kvalitet! Jag slukade denna apéritif med ett stort leende!


Klockan 19 blev jag inkallad till mitt bord och slog mig ned. Behövde inte tänka efter länge innan jag valde - margherita. Och wow, vilket margherita!


Det var en av de godaste pizzorna jag någonsin smakat. Produkterna var verkligen av bra kvalitet, mozzarellan var helt underbar, färsk och smakrik basilika, fantastiskt mjukt bröd med fluffiga kanter.


Mmmm.... Alltså. Så sjukt god pizza! Det här är riktig pizza.

När jag ätit upp var det en timme kvar till stand up-showen, och jag var sugen på dessert. Det enklaste möjliga är ibland det godaste!


Sedan gick jag till Bataclan - arenan där Paul Taylor skulle ha sitt uppträdande.


Hans show #FRANGLAIS skulle börja klockan 20:3o, och jag slog mig ned på min plats på balkongen. Jag var så taggad på lite fransk-engelsk humor.


Showen var, helt ärligt, hilarious. Det är något med språk som jag tycker är så otroligt komiskt (det är nog därför jag tycker det är så roligt att lösa korsord och skrattar som högst åt ordvitsar), och speciellt humor om språk och språkskillnader är något av det roligaste jag vet. Jag skrattade så jag vet inte vad, och jag tokälskade showen!

Klockan 22:30 var den över, och i Paris hade solen precis gått ned. Jag tog en lång, långsam promenad hem genom Paris, och stannade upp där solnedgången var som vackrast.


Jag kände mig så otroligt lycklig. Så sprudlande och pirrig och lycklig som jag inte gjort på ett tag. Det blev verkligen en insikt för mig under denna ensamdejt, när jag verkligen fick känna efter och tänka efter om hur bra jag har det. Jag vill visa er med två av mina snaps.


Jag har ju som sagt allt jag drömt om. Klar med min drömutbildning, fått min drömanställning, är ihop med min drömkille, bor i min drömstad... Jag är så lycklig, och jag är så tacksam för denna ensamdejt som fick mig att känna det - extra mycket. Plus. Imorgon kommer Emil och jag får dela denna lycka med honom.

17 kommentarer :

  1. <3 på detta inlägg.

    SvaraRadera
  2. Ensamdejt, vilken genialisk idé! Vill bjuda ut mig själv på en sådan snarast. Och pizza och stand-up låter som ett ljuvligt innehåll i dejten, två av sakerna som gör livet värt att leva liksom :)

    SvaraRadera
  3. Åh, min favoritglass! De har slutat sälja den i Sverige :( Finns iofs i sådan där förpackning med små magnumar men de är så sjukt små att det knappt känns som en glass!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag håller med. Mini-magnum är teasers :((( Man blir typ besviken av att äta dem ju, hahaha.. Men här är Magnum White jättevanlig, och eftersom den är så svår att hitta i Sverige passar jag alltid på här i Paris!

      Radera
    2. Den gjorde ju comeback för två somrar sen. Det var lycka! Så hoppas på att den kommer komma tillbaka så småningom i Sverige igen :)

      Radera
    3. Det borde den. Den är ju poppis, visst? För vem vill egentligen ha den där Strawberry White - fy!

      Radera
  4. Den där pizzan ser helt underbar ut! Verkligen en fin sak att ha dejt med sig själv tycker jag <3 Stort gilla på detta :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack rariiing! Gillade din "älska" på facebook också - då blev jag gla'! Plus att pizzan var en tiopoängare!

      Radera
  5. Så fint inlägg Emelie!!! Fick lyckopirr i bröstet :)) Tycker för övrigt att det är så häftigt och inspirerande hur du njuter av ditt eget sällskap.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aww, tack My! Menar du att du själv har svårt med det? :)

      Radera
    2. Ja!!!! Alltid haft otroligt svårt för det. Blir knäpp när jag spenderar för mycket tid med bara mitt eget huvud. När jag bodde hem och promenerade 1km till bussen gick jag alltid å pillade på telefonen/ringde någon/spelade in videos där jag pratade med mig själv (!!!!) för stt jag inte klarade av att bara *tänka* haha. Bättre på det idag dock, har väl blivit bättre kompis med mig själv :') men fortfarande svårt ibland. Därför så inspirerande att se andra <3

      Radera
    3. Åh, det där kan jag känna igen!!! Jag var likadan när jag gick i gymnasiet, och tanken på att gå på bio/ut och äta/fika själv var HELT otänkbar... Men jag har verkligen jobbat med mig själv, och nu tycker jag ju att det är helt helt underbart :D Och jag är glad att du fortsätter kämpa, för snart kommer du nog också ha samma lättsamma relation med dina egna tankar, det är jag säker på babe <333

      Radera
  6. Ensamdejt är så underskattat! Jag önskar att det kunde bli mer av den varan för mig. Eller den enda dom hindrar mig är väl jag själv men. Men jag ska lova mig en endamdejt inom den närmsta framtiden! God mat, korsord eller/och en bra bok! <3 Och fy tusan vad avis jag blir på Magnum white!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA!!! Det tycker jag, utan tvekan! Återkom med hur trevlig du var mot dig själv, och hur du kunnat bli en bättre dejtingpartner :P

      Åh, visst, den är så goood!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)