Lösenord

lördag, juni 17, 2017

Dagens bakelsedisk (och tårtdisken!)

Heja, här kommer ännu en bakelsedisk - som med stor sannolikhet kommer att vara näst sista bakelsedisken... någonsin. Som ni kanske vet är det ju idag exakt 8 dagar till min sista dag på boulangeriet, och det innedär att det roliga bakelse-säljandet lider mot sitt slut...


Denna gång med en kalasvacker uppställning av min kollega Kate, och jag tycker hon är så skicklig på det estetiska..!


Nu bjuder jag på en sak jag inte brukar - nämligen tårtdisken också! Anledningen till att jag inte brukar ta kort på den är för att den lutar "utåt" mot gatan, och där brukar jag inte stå och fota. Men här har ni!


De flesta av dem är stora varianter av de små bakelserna, men vissa av den är mer originella och annorlunda. Vi har tårtor för 4, 6 eller 8 personer, och har även tårtor på beställning - och få dem precis hur man vill! Snacka om att vi är ett top notch-boulangerie, för jag har aldrig sett sådana professionella tårtor/bakelser i boulangerier i Paris förut - inte ens på PAUL, som är ett av de mest utvecklade företagen heller.

I alla fall.. 25 juni blir min sista dag. Hur utnyttjar jag det? Genom att proppa käften full med bitar av varm baguette så fort jag får chansen. Det är nog det jag kommer sakna absolut, absoluta mest.. Att gå hem och mumsa i mig en baguette direkt från ugnen...

10 kommentarer :

 1. Wow alltså, finns det tårtor också?! Hur många bagare jobbar hos er? Gör samma bagare både bröd och bakelser/tårtor eller är de specialiserade på en grej?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj oj..! Alltså, vi har ju massor som jobbar där nere! Vi har dessa som gör sallader/quicher, en person som gör smörgåsar, två personer som gör pâtisserier (små bakelser och tårtor), två personer som gör viennoiserier (bakverken i bullform) och tre som bakar brödet. Och så har vi ungefär 5-6 säljare också, som står bakom disken i rotation :))) Kul fråga, förresten!

   Radera
  2. Oj, ja det var många! Så kul att få höra lite om hur det går till bakom kulisserna på ett bageri, jag kan inte så mycket om den branschen...

   Radera
  3. Joo.. Sedan är vi ett väldigt stort bageri också - jag tror de flesta kanske har hälften så många anställda.. Men vi kör på stenhårt!

   Radera
 2. Nu skriver att det är en vecka kvar att jobba och sen tre veckors semester med Emil. Vad händer sedan med Paristiden innan du flyttar tillbaka till Nyköping? Oj, så mycket godsaker på bilderna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det ska jag förklara närmare i ett inlägg imorgon! Men efter de tre veckorna stannar jag ensam i Paris hela augusti och letar nytt jobb/är ledig, och sedan flyttar jag till Nypan och Emil den 25 augusti.. Så det blir mer distans där mellan oss innan flytten..!

   Radera
 3. Om du blev tvungen att välla bort något för resten av livet, skulle det bli glass eller bryta färskgräddad baguette (med smör)?
  ...men låt oss innerligt hoppas att den domedagen aldrig kommer!!!
  Bara lite nyfiken.... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah, men åh, Ingrid, du är OND! Vilken elak fråga!!

   Men... Just nu, om jag ska svara instinktivt... Så skulle jag välja min nybakta baguette.. <3 För alltså, glass kan ersättas "någorlunda" med typ bakelser/choklad/crêpes, men baguette? Baguette kan inte ersättas på samma sätt. Det går inte. Men när jag väl flyttar tillbaka till Sverige kommer jag *typ* behöva säga adjö till baguetterna på ett tag, eftersom de inte alls finns i äkta vara, på samma sätt, i Sverige.. :''( </3

   Radera
 4. Jag blir så tillfredsställd när jag tittar på de bilder.
  Har en fråga som hänger lite ihop med Ingrids fråga och ditt svar - skulle det vara lättare för dig att aldrig ha smakat en äkta fransk baguette?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, det tror jag definitivt!!! Då skulle jag inte sakna det så mycket... Men samtidigt har det ju inneburit en enorm kulinarisk njutning för mig, så lättare, JA, men godare? mjä. ;P

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)