tag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post8339609305365445911..comments2023-05-20T15:24:01.980+02:00Comments on I mitt sockerskrin...: Dagens bakelsedisk (och tårtdisken!)Emelie Bladhttp://www.blogger.com/profile/10964991427106659007noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post-24525757888786122982017-06-19T08:58:53.964+02:002017-06-19T08:58:53.964+02:00Haha, ja, det tror jag definitivt!!! Då skulle jag...Haha, ja, det tror jag definitivt!!! Då skulle jag inte sakna det så mycket... Men samtidigt har det ju inneburit en enorm kulinarisk njutning för mig, så lättare, JA, men godare? mjä. ;PEmelie Bladhttps://www.blogger.com/profile/10964991427106659007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post-66686424879080009292017-06-18T19:10:05.285+02:002017-06-18T19:10:05.285+02:00Jag blir så tillfredsställd när jag tittar på de b...Jag blir så tillfredsställd när jag tittar på de bilder. <br />Har en fråga som hänger lite ihop med Ingrids fråga och ditt svar - skulle det vara lättare för dig att aldrig ha smakat en äkta fransk baguette? U.https://www.blogger.com/profile/07785195121178772233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post-57861166972255237392017-06-18T09:14:53.953+02:002017-06-18T09:14:53.953+02:00Hahah, men åh, Ingrid, du är OND! Vilken elak fråg...Hahah, men åh, Ingrid, du är OND! Vilken elak fråga!!<br /><br />Men... Just nu, om jag ska svara instinktivt... Så skulle jag välja min nybakta baguette.. <3 För alltså, glass kan ersättas "någorlunda" med typ bakelser/choklad/crêpes, men baguette? Baguette kan inte ersättas på samma sätt. Det går inte. Men när jag väl flyttar tillbaka till Sverige kommer jag *typ* behöva säga adjö till baguetterna på ett tag, eftersom de inte alls finns i äkta vara, på samma sätt, i Sverige.. :''( </3Emelie Bladhttps://www.blogger.com/profile/10964991427106659007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post-7094273932122571012017-06-17T22:14:15.970+02:002017-06-17T22:14:15.970+02:00Om du blev tvungen att välla bort något för resten...Om du blev tvungen att välla bort något för resten av livet, skulle det bli glass eller bryta färskgräddad baguette (med smör)? <br />...men låt oss innerligt hoppas att den domedagen aldrig kommer!!!<br />Bara lite nyfiken.... :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post-63370784578697494182017-06-17T19:42:04.829+02:002017-06-17T19:42:04.829+02:00Joo.. Sedan är vi ett väldigt stort bageri också -...Joo.. Sedan är vi ett väldigt stort bageri också - jag tror de flesta kanske har hälften så många anställda.. Men vi kör på stenhårt!Emelie Bladhttps://www.blogger.com/profile/10964991427106659007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post-30997458094558183342017-06-17T19:41:25.265+02:002017-06-17T19:41:25.265+02:00Åh, det ska jag förklara närmare i ett inlägg imor...Åh, det ska jag förklara närmare i ett inlägg imorgon! Men efter de tre veckorna stannar jag ensam i Paris hela augusti och letar nytt jobb/är ledig, och sedan flyttar jag till Nypan och Emil den 25 augusti.. Så det blir mer distans där mellan oss innan flytten..! Emelie Bladhttps://www.blogger.com/profile/10964991427106659007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post-18009844145820178042017-06-17T18:04:20.013+02:002017-06-17T18:04:20.013+02:00Oj, ja det var många! Så kul att få höra lite om h...Oj, ja det var många! Så kul att få höra lite om hur det går till bakom kulisserna på ett bageri, jag kan inte så mycket om den branschen...Fredrikahttps://www.blogger.com/profile/17965540131261557910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post-8102729218309253502017-06-17T14:41:28.951+02:002017-06-17T14:41:28.951+02:00Oj oj..! Alltså, vi har ju massor som jobbar där n...Oj oj..! Alltså, vi har ju massor som jobbar där nere! Vi har dessa som gör sallader/quicher, en person som gör smörgåsar, två personer som gör pâtisserier (små bakelser och tårtor), två personer som gör viennoiserier (bakverken i bullform) och tre som bakar brödet. Och så har vi ungefär 5-6 säljare också, som står bakom disken i rotation :))) Kul fråga, förresten!Emelie Bladhttps://www.blogger.com/profile/10964991427106659007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post-61153585528213438232017-06-17T14:33:31.306+02:002017-06-17T14:33:31.306+02:00Nu skriver att det är en vecka kvar att jobba och ...Nu skriver att det är en vecka kvar att jobba och sen tre veckors semester med Emil. Vad händer sedan med Paristiden innan du flyttar tillbaka till Nyköping? Oj, så mycket godsaker på bilderna!Karinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9109132487782527430.post-18474943916530346132017-06-17T13:04:15.427+02:002017-06-17T13:04:15.427+02:00Wow alltså, finns det tårtor också?! Hur många bag...Wow alltså, finns det tårtor också?! Hur många bagare jobbar hos er? Gör samma bagare både bröd och bakelser/tårtor eller är de specialiserade på en grej?Fredrikahttps://www.blogger.com/profile/17965540131261557910noreply@blogger.com