Lösenord

fredag, maj 26, 2017

Vegansk smörgåstårta och en picknick vid Stendörren

Dagen efter all utvecklande turbulens var ju Kristi Himmelfärds, vilket innebar att både jag och Emil var lediga. Därför hade vi planer på att besöka farmor och farfar i Mariefred, tillsammans med Nathalie och Emmy.


Redan lite efter 9-tiden tog vi mini-coopern och åkte iväg för att hämta upp syster och bihang i Södertälje. Vi kom lite för tidigt, så vi ställde bilen och gick ut och tog varsin glass.


Två Magnum-nyheter; Cookie Crumble och Double Coconut. Betyg: Mycket goda!


De kom med tåget och hade med sig en gigantisk vegansk smörgåstårta, som vi lassade in i bilen och åkte iväg till Mariefred. Där möttes vi av farmor och farfar och två hoppgalna hundar, och dukade upp för fika på verandan.


Nathalie ville dokumentera sitt och Emmys mästerverk.


Emmy var där och ser ut att leka apa. Fast nej, det gör hon egentligen inte - hon ser ut såhär naturligt. 


Min faster, hennes man och mina två kusiner kom även på besök, och hade med sig kladdkaka med bär och grädde. Det blev som en riktig släktträff för Emil, helt plötsligt, som ännu inte träffat den delen av min familj.

Vid 14-tiden begav vi oss tillbaka till lilla Nypan igen, men på vägen bestämde vi oss för att storhandla. Storhandla för oss betyder tydligen det här, för det var det som hände:


Så kan det gå när man får ihop det med någon som är lika glassmonster som en själv. 
(Ps. Häagen-Dazs köpte vi endast på grund av rean: 30kr/burk!)

Vid 16-tiden hade vi fler tillställningar att tyda oss till - vi hade nämligen anordnat picknick vid Stendörren med Emils gäng vänner! Så här fint var det där.  




Vi mötte upp Elin, Robin, Jocke och Andreas och dukade fram det vi hade. Jag och Emil hade med oss grillad kyckling, baguette och tzatziki och rosé, Elin och Robin tog med sig både kladdkaka, blåbärsmuffins, apelsinsockerkaka och vattenmelon, medan Jocke och Andreas bidrog med sitt smakfulla sällskap. Därefter följde moff och skitsnack.




Här satt vi och såg ut över vattnet. 


Efter två timmar ungefär hade det blivit mestadels molnigt och blåsigt, så vi bestämde oss för att säga tack för idag och bege oss hemåt. 

Väl hemma låg jag och Emil och gosade i sängen ett tag, och jag kramade honom medan jag grät en skvätt. Jag grät för alla känslor som virvlade i min lilla kropp just nu; glädje över examen, jobbet och den stundande flytten, rädsla över hur det kommer bli att flytta ihop med någon och när jag levt ensam i 5 år, ilska över dessa som oprovocerat försöker göra mig illa, nervositet över det nya jobbet, stolthet över att jag lyckats med allt jag tagit mig för, och mest av allt en överväldigande lycka över att en bunt av mina drömmar just nu slår in. Det är så mycket som händer just nu, och mitt känsloliv hänger inte med...

Emil kramade om mig hårt och lät mig gråta, och jag är så tacksam över att jag funnit en så trygg person att kunna luta mig mot, som lyssnar och ger sin åsikt och alltid stöttar mig. 

Sedan började vi titta på den nya Netflix-serien 13 Reasons Why i soffan. Kom tre avsnitt in. Jäklar, vilken stark serie. 

21 kommentarer :

  1. Åh vad fint att läsa att allt går din väg, supergrattis till examen förrsten, och att du funnit någon du verkligen kan vara dig själv med oavsett känsla. Sån himla skillnad det gör för ens liv och att man vågar chansa. Inte för att låta negativ utan bara för att det är så det är.. om det inte skulle funka att vara sambo kan ni alltid bli särbos igen. Det må låta klyschigt men i SATC filmen pratar de ju om att det är ok att skriva sina egna regler för hur man vill ha det och jag tycker det är himla sunt. Man får testa sig fram helt enkelt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, men nu tror jag sambos kommer bli helt pirrigt bra!

      Och bara så du vet, jag är inte alls rädd för att agera normbrytande :) Ta hand om dig!

      Radera
    2. Haha näe det är jag ju väl medveten om :) och med tanke på hur ni verkar känna för varandra kan det ju inte bli mer än toppen!

      Radera
  2. Det är ju väldigt mycket som händer i ditt liv just nu så det är inte så konstigt att känslorna stormar <3 Skönt att få gråta en skvätt (för visst ÄR det skönt att gråta?) och så fint att bli omhållen av den man älskar när man gör det. Men vad menar du med "ilska över dessa som oprovocerat försöker göra mig illa"?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ÄLSKAR att gråta. Gråta är på riktigt en av mina favoritaktiviteter. Brukar behöva gråta minst en gång i veckan - och om jag inte har en anledning att gråta hittar min hjärna ofta på en. Ibland bättre och ibland mindre bra (som typ att mjölken är slut?)... Men just lättnaden efter att ha gråtit... Så himla underbar.

      Och ja, den där detaljer.. Jag kan säga att jag avslutat en vänskap på grund av det. Jag och Linnéa hamnade i en konflikt baserad på ett missförstånd, varpå mina försök att komma fram till en lösning och förklara mitt perspektiv enbart blev nedtryckt och jag blev bemött med utskällningar och härskartekniker. När jag insåg att alla mina försök att komma till en gemensam förståelse bara målades upp som fler möjligheter att bekräfta "min skuld" och skambeläggning av mig, så insåg jag att detta inte var en vän jag vill ha i mitt liv. En människa som är oförmögen att se någon annans perspektiv och dessutom väljer att försöka införa skam i mitt liv, det tolererar jag inte.... Så det var en jobbig situation, men allt känns bättre nu. För det känns så skönt att få denna människa ur mitt liv just nu <3

      Radera
    2. Usch vad tråkigt :( Jag vet ju såklart inte de exakta detaljerna i det här fallet och känner bara dig genom bloggen men du och jag har pratat konflikter tidigare (om att jag är mer konflikträdd än du osv) och jag måste beundra ditt sätt att se på konflikter. För i dina ögon är ju inte själva KONFLIKTEN farlig (som den är för mig) ifall man förklarar vad man känner och lyssnar på den andra parten och är välvillig. Då kan tvärtom konflikten stärka relationen. I det här fallet var det ju inte konflikten som förstörde relationen utan hur den ena parten hanterade konflikten (inte beredd att lyssna på den andras perspektiv osv). Och då fick du fundera på ifall du ville ha en sådan person i ditt liv eller inte och valde att gå vidare. Lite mer så hade jag velat se på konflikter också. Tack för att du delade med dig, det är inte så lätt på en stor offentlig blogg <3

      Radera
    3. Du gör mig helt rörd, Fredrika. Verkligen, det du säger sätter PRECIS ord på det du säger, och jag blir så otroligt glad att du förstår mig. För precis som du säger, så är det hur hon hanterade konflikten som var avgörande snarare än själva konflikten. Hade hon bara försökt samarbeta med mig, se mitt perspektiv eller försöka komma fram till en lösning hade det inte varit något snack eller sura miner... Men just sättet hon hanterade konflikten på fick mig att inse det som du säger...

      Så himla fint att ha en så klok vän som kan sätta ord på det jag försökte beskriva. Kändes verkligen som jag fick en större tillhörighet till dig nu! <3

      Radera
  3. Dina farföräldrars hus ser så idylliskt ut! <3 Ser ut som ett skönt tillhåll när en behöver ett break från vardagen och allt som hör till.

    Jag förstår ditt virrvarr av känslor och det vore väl snarare konstigt att det inte skulle uppstå en känslomässig reaktion! Det är alltid läskigt att avsluta något och påbörja något nytt. Jag känner ett kaos och en chock över att jag fr.o.m. lördag inte längre kommer att studera, vilket jag har gjort konstant sedan 5-6 års ålder. Nu ska en helt plötligt börja att jobba "på allvar" med något en är utbildad för och bör därför vara kompetent för det men en ifrågasätter ändå sin förmåga. Och den osäkerheten är väl inte konstig i sig, allt nytt är väl läskigt i och med att en inte kan förutspå utfallet av vad som komma skall. Men jag är säker på att det kommer lösa sig för dig, för er och allt. Både du och Emil är så kloka och jag tvivlar inte en sekund på att ni hittar en lösning som passar för er. Och passa på att gråta, det är så skönt och befriande (av någon anledning)! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men verkligen!! Deras lilla stuga är som en perfekt sago-get-away.. :'3

      Du har ju rätt i det, Cilla..Det är bara roligt hur dessa reaktioner blir så uppenbara i efterhand, men känns så plötsliga när de väl behöver uttryckas?
      Och ja, wow... Jag frågade i inlägget innan, men skulle du vilja berätta lite om tjänsten? Jag är SÅ nyfiken! Jag känner också osäkerhetskänslan, men jag försöker intala mig att de år av teoretisk inmatning inte är för inget. Och jag menar - du fick MER än godkänt på ditt exarbete = du måste vara MER än kompetent nog, Cilla! <3

      Radera
  4. Serien blir bara bättre och bättre för varje avsnitt! Men riktigt tung serie. Enjoy!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har bara ett avsnitt kvar nu!!!! :D

      Radera
  5. Ibland finns det så mycket att kommentera i ett inlägg så man vet inte var man ska börja...

    Förståeligt att det är ett virrvarr av känslor just nu, med tanke på allt. Skönt att du har någon som du vågar ge uttryck för dina känslor tillsammans med. Jag reagerade på det där med att det finns vissa som oprovocerat försöker göra dig illa... Utan att veta vad det handlar om kan jag ju säga att så är det ibland tyvärr, du är inte ensam i det. Jag vill inte komma här och försöka ge råd när jag inte ens vet vad det handlar om. Vi är i alla fall många som inte vill göra dig illa, utan som bara gläds med dig och dina framgångar! Du har oss, och framför allt så har du dig själv. "Jag kan allt, helt själv" eller vad det var du sa i ett blogginlägg... Du är så driven, stark och modig!

    Nu till något mer lättsamt... så skymtar jag en för mig helt ny B&J smak som jag bara måste hitta och prova! One sweet world, läste vad den innehåller och jag älskar ALLT. Och den har inget nougatlock! ;)

    Vill säga också att du var så fin i shorts och strumpbyxor! Älskar kombon shorts och strumpbyxor. Tycker det är svårt att hitta shorts, antingen är de superkorta (jag har en hel del rumpa så det får liksom inte plats hahaha) eller så är de stora och säckiga... Men de du har på dig ser liksom perfekta ut och du bär upp dem väl! Har ett par som ser ut precis så fast i svart, köpt på HM.

    Over and out och KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, dina kommentarer <333

      Nej, jag vet ju det.. (Vill du ha en ökad förståelse skrev jag det lite i kommentaren över, den till Fredrika)... Men jag vet ju att alla vill en inte gott. Vissa behöver trycka ned andra för att må bättre själva, och det är så synd att det är så och det gör ofta så ont. Och just er, dig, den här bloggen. DET mer mig lycka och trygghet, och det känner jag överallt. Och jag är så tacksam för er!

      Åhå? One Sweet World, inte sett förut? Jag tyckte inte om den, tyvärr, då den smakade alldeles för mycket kaffe, hehe.. Emil tyckte inte heller att den var en höjdare, men det är nog också för att han inte heller är så förtjust i kaffe :P Men gillar du kaffe kommer då säkert tokälska den!

      Aww! Tack för komplimangen, det värmde! Jag köpte ett par blommiga shorts också, men insåg igår när jag var ute att mina skinkor ramlade ned när jag gick :((( FAIL. Men dessa på bilden är jättebra!!! Så tack och lov var ett av två par bra.. :).. Dessa är köpta på HM också, förresten!

      KRAM BABE! <3

      Radera
  6. Läste kommentaren, så nu förstår jag bättre vad det handlar om. Förstår att det gör ont <3 Ditt sätt att beskriva konflikthanteringen påminner om situationer jag själv varit i, där jag vill försöka förstå den andre samt göra mig själv förstådd, men den andre ser enbart sitt eget perspektiv. Det är så svårt när den andre saknar förmåga/inte vill kliva ur sin egen smärta och bara vill straffa. En god förmåga att bryta ner och analysera på ett logiskt sätt gör ju inte att smärtan försvinner, men jag tror det kan hjälpa oss att hantera den och gå vidare. Du har gjort vad du har kunnat. Och det lät på slutet som att du känner att du har gjort rätt som har avslutat vänskapen. Good for you! Men detta att något som man vet är helt rätt kan vara så smärtsamt samtidigt... Inte lätt.

    Jag älskar kaffe och jag gillar glass smaksatt med kaffe (förutsatt att kaffesmaken är god). När jag hittar den ska jag köpa den och äta den, återkommer som vanligt med min egna lilla smakrecension i en kommentar! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det frustrerande, det du beskriver? ... Usch, man känner sig så frustrerad och förtvivlad när det händer. Tack för ditt stöd, min fina vän, du beskriver det så väl <3 Jag känner verkligen ro i detta beslut, och ju mer jag tänker på det desto lyckligare blir jag. Och stolt, över att jag vet vem jag är och vad jag accepterar i mitt liv. :')

      Yes! Det ser jag fram emot! :D

      Radera
  7. Vilken mysig dag! Passa på att njuta av all ledighet innan jobbet sätter igång.
    Skönt att läsa att du är så modig att du vågar ta diskussionen och även bryta med den person som inte behandlar/vill dig väl. Som Grynet skulle ha sagt: ta ingen skit <3

    SvaraRadera
  8. Ps! Hur har jag missat Magnum cookie crumble?! Skandal!

    SvaraRadera
    Svar
    1. VET INTE? Stick och smaka, den kittlade inte fel i kistan :D

      Radera
  9. 13 reasons why är en sån bra serie! Den ger riktigt starka känslor. Hur långt har ni kommit nu? Många kritiserar den och säger att den glorifierar självmord. Vad tycker du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi såg klart hela i söndags!.. Och alltså.. Wow, det är en stark serie. En fantastisk serie. Men en hemsk serie. Vill aldrig se om den, men är glad att jag såg den en gång. Jag känner igen mycket av känslorna i dig (min mor begick självmord när jag var 15 år), så det tog extra hårt, och visst kanske de romantiserar självmord lite... Men jag tycker det är en berättigad skildring och att den har rätt att få visas på sitt sätt också. För fenomenet är ju på allvar, och jag kan inte tänka mig att någon skulle gå så långt på grund av status. Eller... Usch, ett så stort ämne... Rädd att säga något som kan missuppfattas här, men... Ja... Vad tycker du?

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)