Lösenord

lördag, maj 27, 2017

Halvdag med nybakta baguetter och raclette

Tjolahoppsan! Igår var det fredag, och i och med klämdagspotentialen hade Emil äran att jobba halvdag - 11:30-16:00. Eftersom jag vill suga musten ur varje liten sekund jag fortfarande kan tillbringa med honom (innan en månad isär!) så följde jag med honom till jobbet. 

Inte för att jag hjälpte till så värst mycket - jag satt mest bakom disken och knapprade på min dator, löste korsord och kramades med Emil så fort det inte fanns kunder i närheten.


 Efter jobbet svirade vi förbi och tog en glass, men sedan stack vi hem direkt och påbörjade maten. Jag hade satt en bröddeg på morgonkvisten, och nu var det dags att förbereda inför middagens festligheter. Festlighet i den utsträckning att Emil köpt en raclette-panna, och vi nu skulle inviga den med pompa och ståt! .... Eller åtminstone ett försök till hembakta baguetter.

Här sitter vi båda på golvet framför ugnen och tittar på när baguetterna gräddas.


Så här blev dem! Första gången jag bakar baguetter. Och jag tyckte de blev riktigt bra - i alla fall smakmässigt!


Så dukade vi upp allt vi fixat! De nybakta baguetterna, charkuterier, grillad kyckling samt racletten. 


Och vet ni? Det var till och med godare än jag förväntat mig!... Visst, baguetterna smakade inte som i Paris, men de var varma och nybakta och rykande och smöret smälte så perfekt i dem... Charkuterierna och osten smakade precis som de brukar - om inte lite godare.

För nu satt vi och myste med tända ljus och bara... mmmm. Kalasmiddag. Det är en sak jag verkligen uppskattar med Emil. Att han också vill lägga tid och ansträngning i att tillsammans laga mat, ordna och ånjuta en fin middag. Han har mysgenen i blodet.

Men ingen riktig myskväll utan... 


Sedan låg vi och ojade oss om hur mätta vi var medan vi race:ade igenom fyra avsnitt till av 13 Reasons Why.


.... Idag ska det bli upp till 29 grader och strålande sol i Nypan! Det ska vi utnyttja till fullo!

8 kommentarer :

 1. Skönt att höra att Emil är "frisk" igen! Eller var det i själva verket så att han tog med sig viruset till jobbet? ;)
  Jag tycker också att det är svårt att få till bra baguetter hemma... Brukar oftast köpa sådana där som ligger halvt färdigbakade i plastförpackning som man bara gräddar kort stund på hög temperatur. Men jag tror att du är bättre än mig på att baka så du vinner nog på att göra egna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha... Ja, det blev ett "mirakulöst" tillfrisknande där! Alldeles lagom för att återbörja jobbet med den förfärliga *host* feberyran han fick där i början av veckan.. ;)

   Jag håller med - denna gång var det första gången jag gjorde baguetter men tyckte själv att det var knepigt.. Och inte blev de optimala heller - men good enough. Och det nöjer jag mig med! Jag klarar inte av köpebaguetter som är i fryspaket, för jag har blivit alldeles för bortskämd i Paris. :(((

   Men pizzadeg insåg jag igår att jag inte kan för fem öre. Suck. Då blir det att köpa färdig pizzadeg från pizzeriorna istället.

   Radera
 2. Att göra och äta raclette hemma, vilken lyx! Och med nybakat bröd... Ser jättegott ut! Jag har ju aldrig ätit raclette, men vill verkligen prova någon gång.

  Och om jag någon gång igen hittar en ny partner så måste hen ha mysgenen! Älskar mys! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA! Men visst? Trodde knappt att det var en grej man kunde göra i Sverige, men det fungerade ju utmärkt, och var inte alls så knepigt och omständigt som jag hade trott. Och jag tycker definitivt du bör testa så fort/om du får chansen!

   Hahaha.. Mysgenen är ett avgörande relationskrav! <3

   Radera
 3. Lyx med hembakade baguetter! :D Vad har du för planer i Sverige innan du reser tillbaka till Paris igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag hinner typ inte göra något mer??? Jag åker ju på måndag - igår hade vi sommardag med matmarknad och hemgjord pizza, och idag ska vi på utflykt med Emils familj... Men sedan åker jag.. :( :O

   Fast klart... Jag saknar ju Paris rätt bra också..

   Radera
 4. Hembakta bagutter!! Vart hittade du recept?och delar du med dig? :)
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag körde bara på vanligt bröd och sen så bakade jag ut dem "långa" liksom. Superenkelt! 5 dl degvätska (vatten), 25g jäst, 2 msk olja och 1 msk salt! Så jäsning frivillig tid/när den är klar och så in i ugnen!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)