Lösenord

måndag, maj 29, 2017

Hemgjorda pizzor och nutellapizza!

Så kom vi hem igår, och trots att vi nyss varit totalmätta efter matmarknaden blev vi snabbt hungriga igen när det vankades pizza.
Se på den, så oväntat! Tyvärr verkade inte min pizzadeg velat jäsa som jag hoppats, men vi kavlade ut och hävde på toppings likväl.


Kan ni gissa vilken som är min? Margheritan till höger, såklart!


Sedan slog vi oss ned i soffan och fortsatte vårt 13 Reasons Why-marathon.


Kanterna var som knäckebröd på grund av bristande jäsning, men toppingsdelen var prima! Tur det.


.... Men några timmar senare, då började det riktigt roliga! Vi skulle nämligen baka nutella-pizza för första gången! Nedan skådar ni vad vi hade att arbeta med. (Emil sprang däremot ned till pizzerian och köpte en färdig pizzadeg, i och med min jäsfail.)


Vi bestämde oss för att köra halva-halva, och sedan utvärdera varandras mästerverk. Här skådar ni Emils sida till vänster med nutella, ferrero-rocher, lion-flingor, och till höger min med mjölkchoklad, vit choklad, KitKat, chokladströssel och karamellsås. 


Vi bättrade på den med lite banan på min sida, lite mer vit choklad på hans del och slutligen en välskulpterad kula vaniljglass på toppen. Skåda!


Här ser ni processen i videoformat...! Från sommarvädret i början till pizzabakandet och dess avslut.


Och SNACKA om att den blev god!!! Vi pressade i oss varenda smula, trots att vi var tokmätta.

Jag tyckte min sida var självklar vinnare, och Emil verkade tycka detsamma om sin. .... Vilken av dem hade ni föredragit?

16 kommentarer :

  1. Jag hade föredragit Emils pizza tror jag, för jag hatar banan!! Annars hade din varit en klar vinnare :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Carro, ÄLSKAR din kommentarskavalkad, sitter här och bara leeeeeer så glad jag blir när du skriver :D
      Och du och banan alltså.. Tycker det är en oresonlig åsikt faktiskt. (eller, inte för att jag och mitt jordgubbshat ska prata...).

      Hur hade du gjort om du fick designa en själv, från scratch? ;)

      Radera
    2. Å va jag tycker om att göra dig glad :)) Jag har alltid avskytt banan och ja med tanke på ditt jordgubbshat så får du helt enkelt acceptera det ;)

      Okej, bästa choklad pizzan ser ut så här ; Smält mjölkchoklad som grund, sen maltesers, lionflingor, caramelsås och sen som grädde på moset lite havssalt på toppen :) Severas med massa glass!!! :)

      Radera
    3. Vi är la olika, och tur är väl det :)) Annars skulle vi inte ha något att prata (läs: tjafsa!) om! ;)

      ÅÅÅh. Maltesers var ju en BRILJANT idé! att jag inte tänka på det?... Halvssalt är givet, tycker jag, i alla desserter numera.. :D

      Radera
  2. Banan och nutella verkar ju vara en ljuvlig kombination! Ååh, blir sugen på att testa nutellapizza i sommar!

    På tal om mat så ska jag och min sambo ha halv åtta hos mig-middagar framöver (bara för varandra dock!). Precis som dig så är jag ganska inne på salted caramel för tillfället, så funderar på att antingen göra chokladfoundant + salt karamellsås till, eller göra milkshake med karamellinslag till dessert när det är min tur att laga mat. Har du något annat bra dessertförslag? Tycker desserter är det bästa som finns och vill verkligen laga något som får Linus att *smälla av* av dessertnjutning liksom!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Det är en riktigt rolig grej att pilla med, och en lite annorlunda dessert än kanske den man brukar äta ;)
      Men du är inte familjär med banan/nutella-konceptet än?? :D ÅÅåh, vad du har att se fram emot!

      MEN ÅH. Vad roligt! Kommer själv ihåg när jag körde Halv-Åtta-Hos-Mig med ett par vänner. Så himla kul!... Jag tycker nog du ska slå på milkshakesen, för det är lite mer innovativt och jag tror att Linus INTE kommer förvänta sig det.. ;) Jag menar, det är liksom itne den givna desserten, och om du spexar dem så som vi gjorde med våra freakshakes så kommer han slå i taket, fo' sho'! *ps MÅSTE FÅ BILDER PÅ VAD DU ÄN LAGAR*

      Radera
  3. Synd på jäsningen mellan alltså hemmapizza, hur underbart är inte det?! Har fått dille på hemmapizza och så pass extremt att jag börjat mixtra och göda surdegar... Ska införskaffa mig en pizzasten och gå bananas här framöver! Och jag ska absolut gå bananas med desertpizza ala Emelie! Den ser fantastiskt ut (älskar banan och äter en nu) men Emils ser också ruskigt god ut. Men alltså, pizza, choklad i alla dess former, banan, karamell. Det kan bara inte bli fel!

    SvaraRadera
    Svar
    1. JAA! MEN ÅH! Det är min dröm - att ha en pizzasten! För surdegspizza har jag ju bakat massvis tidigare, och det är SÅ GOTT. Jag kräver massor av snaps på fler pizzor, Cilla, varför jag har inte sett dessa tidigare?!

      Du har såå rätt. Du delar min pizza-mani med mig, så fint <3

      Radera
    2. Hahahaha, insåg just komiken i pun:en "gå bananas på" och göra dessertpizza med banan x'DD

      Radera
  4. Alltså, ska man ta in den utkavlade pizzadegen i ugnen så den bakas innan man tar på alla toppings? Eller ska några/alla toppings med in i ugnen? Eller ska nutellapizzan INTE IN I UGNEN ALLS? Så många frågor!

    Jag hade valt Emils pizza, helt klart, pga ÄLSKAR ferrerro rocher. Heaven <3 Hade dock bytt ut lion flingorna till hackade hasselnötter. Har smakat de flingorna och tycker inte alls om dem... ELLER skulle jag haft på hackade salta mandlar och kolasås... Är dock lite tveksam till konceptet, pizza är mat för mig och inte efterrätt. Pizza är ost och tomatsås ;) Är det inte en... konstig smakupplevelse; nutella och deg??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Nej, man ska baka ut pizzan och pensla den med smör och nagga den i mitten där den inte ska väga, och sen tar man ut den "klargräddad" efter tio minuter och sätter på alla toppings! That is how one does it! :D

      ÅÅå.h... hackade hasselnötter var en GENIALISK IDÉ! Varför tänkte vi aldrig på det?!

      Nejnej, nutella på pizza är precis som nutella på bröd, nutellamackor, duvet! Funkar prima! Plus att brödet i sig ofta är neutralt/salt, och då blir det söta komplementet helt lämpligt! Jag kan förstå att det känns konstigt men det är nog bara TANKEN, för i munnen är det heaven!

      Radera
    2. Jo men precis, nutella på bröd är ju gott! Jag kanske ska testa då! :D En sista fråga: lät ni pizzorna svalna innan ni tog på toppingen eller ska det på direkt så pizzan fortfarande är varm när man äter den?

      Radera
    3. Nä, vi körde på direkt med nutella och smält choklad och åt den varm. Men den kan nog lika gärna ätas kall, som man vill! Men degen är ju godast nygräddad ;) (visste du att pizzadeg är samma som vanlig bröddeg, vanligtvis??)

      Radera
    4. Javisst vet jag att det är samma som en enkel bröddeg! :) Jag har provat göra pizzadeg en gång i mitt liv och då gjorde jag det med bakpulver istället för jäst. Det blev... torrt. Som en öken. Så nästa gång jag gör pizzadeg (kanske när jag gör nutellapizza?) ska jag använda mig av riktig jäst!

      Radera
    5. Ja, så om det funkar på bröd så måste det ju funka på pizza, om har samma deg, menar jag! ;)
      Asch, bakpulver har jag aldrig vågat prova, men nu tar jag dig på orden och kommer inte göra det heller.. ;) Men ser fram emot när du testar med nutella!!! :D

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)