Lösenord

torsdag, maj 04, 2017

En efterlängtad promenad med liljekonvalj

Nu när rapporten (äntligen? olyckligtvis?) är klar, så innebär det direkt att jag återfår min tid att promenera! Åh, så jag saknat och längtat efter mina promenader. Kan ni förstå att jag inte varit ute och traskat riktningslöst på en månad?!

Nu tog jag upp för det med en liten runda. Det märkte ni som har mig på snapchat, för helt plötsligt började jag tokspamma.




Ovan: *ny omslagsbild på facebook* mm-hmm!










Jag tänkte inte riktigt efter var jag gick, utan svängde och vände i den takt jag fick lust. Det var oerhört rogivande, och de här lyckorusen över Paris återkom i full blom. Fy fan, vad jag är kär i Paris. 


Det var en runda på cirka två timmar, och när jag kom hem ritades den ut likt nedan.


Dessutom, eftersom det är början av maj säljs liljekonvaljer lite överallt i hela Paris. Liljekonvalj är 1 maj-blomman här, och den menas sprida lycka. Jag kunde inte hjälpa det, jag var tvungen att köpa en. Det är ju dessutom min favoritblomma, tillsammans med orkidé.


Så nu fick Basil (min basilika) sig en vän i Lilja (min liljekonvalj). Hoppas de kommer bra överens.

På tal om att komma överens: EMIL KOMMER IMORGON! Olyckligtvis jobbar jag i helgen, men inte för mycket och vi kommer nog hinna ses mellan passen ändå.. Dessutom ser jag det som en möjlighet för honom att vara ute och upptäcka lite saker själv, och bara tanken gör mig så stolt... Åh, vad jag längtar. 

50 kommentarer :

  1. Alltså, wow, att vara färdig med sista uppsatsen... Sjukt. Och får du berätta vad ni kom fram till än? Är-väldigt-nyfiken. Undrar också om du skrev C-uppsats år tre? Eftersom jag vill kunna jobba utomlands i framtiden har jag lite ångest kring hur jag ska göra med det nästa år. Vill egentligen inte skriva uppsats utan istället läsa valbara kurser utomlands men har också hört från många håll att möjligheter utomlands blir bättre med C-uppsats... Vet du? (Och ja, jag pluggarju också till psykolog som du vet)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahah, alltså, det är omöjligt att förklara med EN mening sedan det är en tematisk analys.. :O Men så fort den är godkänd kan jag lägga ut abstraktet här i bloggen, och kanske hela uppsatsen som en länk om någon är intresserad av att läsa den :D

      Och vi skrev ingen c-uppsats, vi körde en liten uppsats termin 8 på 20 sidor-något, men annars inte. Vi hoppade direkt på att få 5årig utbildning.

      Anledningen till att c-uppsats är mer attraktivt utomlands är att du då har en kandidatexamen = bachelor, om jag inte missminner mig. Det berättigar dig till massor av mer kurser och yrkestjänster utomlands, och i Sverige. Utan den har du liksom ingen uttalad utbildning??? Så jag rekommenderar det verkligen, för då har du så mycket mer på pappret!

      Radera
  2. :D :D :D Mys med promenad, mys att Emil kommer

    SvaraRadera
    Svar
    1. ALLT ÄR SÅ MYS <3. Eller EMELIES, beroende på hur man ser det ;)

      Radera
    2. hahahah det tog så lång tid innan jag fattade, sen ba :'D <3

      Radera
  3. Och, förresten, nu när jag är igång och kommenterar också... Fan, vad jag romantiserar Kalle och chokladfabriken alltså, du anar inte! Jag fick sådana enorma goskänslor av din Willy wonka-grej. Jag har fantiserat så himla, himla mycket om deras choklad och om att få testa den på riktigt. Helt sjukt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. DET HAR JAG MED. Men du, har du smakat Tonys Chocolonely?! Den påminner mig SÅ mycket om den chokladen och smakar precis som jag tänkt mig att chokladen i filmen smakar.. På riktigt alltså. Googla om du inte har sett det än, och googla hur kakan ser ut UTAN papper på!

      Radera
  4. Det är alltså inte bara jag som döper mina växter ;) iiih!! Har du fått svar från arbetsintervjun du var på förresten?? :D Kram! <33

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, you and me girl ;)
      Neeeej, jag har ju inte det *dör av otålighet*... Men jag lovar att skriva så fort jag vet!

      Radera
  5. Har Emil reviderat/utvecklat sin relation till Paris i och med alla frekventa besök de senaste månaderna? Vet att du nämnt tidigare att han är mer positivt inställd till ett eventuellt framtida Paris-liv i alla fall? :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, jaaa.. Jag ska skriva denna fråga till honom, så får han svara, och sedan så skriver jag en till kommentar här med hans svar, okej? ;)

      Radera
    2. Emils svar:

      "Min upplevelse av Paris har blivit betydligt mycket bättre efter alla besök, och det blir bara mer och mer positivt nu när vi närmar oss sommaren och all grönska börjar komma.
      Jag hade ju aldrig varit i Paris innan jag träffade Emelie, så min bild av staden bestod enbart av upplevelser man fått höra om från vänner och bekanta, samt det man har sett på film och tv. Men nu har jag fått chansen att bilda en egen uppfattning, och den blir som sagt bara bättre och bättre!😄

      Ser verkligen fram emot att få spendera semestern där, med mitt hjärta <3"

      Radera
    3. Till Emil: Strunt´i om det regnar, ta ensampromenader i regnkläder/med paraply när Emelie jobbar. Du kommer inte ångra dig! Lite slöseri att åka till Paris och spela spel, de finns ju kvar hemma... Foton blir ju dessutom underbara i lite gråväder och din själ kommer tacka dig (liksom vi läsare om några publiceras här ;)
      (Allt sagt i all välmening)

      Radera
    4. Meddelandet ivägskickat!

      Radera
    5. Vad kul att höra! Tack för svaret, Emil! :D

      Radera
    6. Hehehe, jag tycker det är så kul när ni interagerar med Emil :') <3

      Radera
  6. Å det finns inget så underbart som att bara promenera helt planlöst i solen. Gärna i skogen med en ryggsäck på ryggen med lite fika i. Paris har föresten alltid varit mitt drömresemål. Måste ta tag i att åka dit snarT😊 Kanske får bjuda med mig sambon på en romantiskt weekend😊
    Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller helt med dig, Caroline. Fast jag föredrar nog stadspromenader i Paris framför skogen numera, jag har traskat i skogen så mycket allaredan att det inte är lika fancy längre (men fortfarande lika rogivande!). Vad är favoritfikat att ha med i ryggsäcken, enligt dig?

      OCH JA! Åk, vetja! Tror ni kommer tycka om det!

      Radera
    2. Jag älskar storstäder och promenerar gärna runt i stan men för mig blir det energidränerande istället för energigivande med alla intryck tyvärr. I skogen finner jag lugn och energi �� Å favvo fikat är något riktigt smaskigt nybakat bröd med riktigt gott pålägg och gärna något chokladigt och kladdigt till efterrätt ( eller bara en kexchoklad funkar fint det med. :-)

      Åå nu blir jag så sugen på att åka att jag måste kolla lite resor :-)
      Kram

      Radera
    3. Ah, jag förstår. Då är vi lite olika på den punkten, men jag kan verkligen förstå din utgångspunkt. Och vilket fika! Hade gärna blivit medbjuden på en av dina skogspromenader. Jag kan ta med mig te i en termos? ;) Stor kram!

      Radera
  7. Åh, jag gillar också liljekonvaljer! Det var min mormors favoritblomma, och de doftar ju så gott.. Kuuul med Emil-besök! ♥ massor med kramar från Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åååh.. Håller med dig, det är något speciellt med liljekonvaljer.. Svårt att hitta som hemmablomma bara, tycker du inte? Hade gärna haft en året runt..
      och tack, stora kramar min vän! <333

      Radera
    2. Verkligen svårt att hitta! När jag bodde hemma och mormor levde brukade jag och mamma ge oss ut på liljekonvalj-jakt! Minns inte vart vi hittade dem, men vi brukade ta med en bukett till mormor. Hennes leende när vi kom med liljekonvaljer kommer jag alltid bära med mig. :) Så, typ tack?! för att du skrev om liljekonvaljer.. det väckte många fina minnen hos mig! :D

      massor med kramar <33

      Radera
    3. Aww... Det är väl det bloggen är till för? Sprida känslor?? <333

      Radera
  8. Åh nu när det är strålande vårväder även här i Stockholm längtar jag bara ut efter promenader! Hade gett mycket för att få ta långa vårpromenader i ett soligt Paris! 😍 Kul att Emil kommer! Kanske får han chans att förälska sig mer i staden nu när han får uppleva den på egen hand! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag hoppas detsamma! Det jobbiga är dock att det verkar regna hela tiden när han är "ensam", ahhaha.. Stackarn.. Ut och upptäcka och bli blöt. Kommer sluta med att han ligger hemma i studion och spelar istället.

      Radera
    2. Jag lärde mig dock när jag var där att Paris är magiskt även i regn! :) häftig stämning också när jag och min pojkvän gick igenom père lachaise i ösregn kommer jag ihåg :) så länge som man har paraply med sig ;)

      Radera
    3. Ja, det är oerhört romantiskt med regn.. Frågan är om han tycker det även själv. Vi får se, prognosen verkar ändras lite hursom och nu ska det bara bli mulet?? :O

      Radera
  9. Vilken lycka, båda att få gå promenad och att få efterlängtat besök! Själv är jag ledig idag och hade hoppas på en promenad eftersom solen och värmen äntligen börjat komma även i Sverige. Men på västkusten där jag bor blåser det som tusan idag så känner mig lite avskräckt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skönt! Carpa carpa carpa! Men det är liksom inte så härligt när det blåser och man får hår överallt. Kanske en kort promenad bara, för att få känna lite sol i ansiktet och sedan när du fått nog av vinden så går du in igen ;)

      Radera
  10. Åh, att utforska en stad på egen hand är det bästa! När jag hade lärt känna min pojkvän (och han bodde i Göteborg) brukade jag passa på att promenera runt där när han hade föreläsningar, och det var genom de promenaderna jag lärde mig hitta. Tyckte det var ett utmärkt sätt att lära känna en ny stad på. Hoppas att Emil-helgen blir till belåtenhet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så jag gjort med Nyköping också! Älskar det! Du och jag är allt bra lika på den punkten ;) Hoppas också Emil tycker detsamma.. ;) Och jag vet att så länge Emil är här så kommer jag vara lyrisk!

      Radera
  11. Älskar liljekonvalj! En av de finaste blomsterdofterna - ever. Jag och min pappa plockar alltid en bukett till min mamma på morsdag, så nu blev jag påmind om att det är på gång också. Min favoritblomma är, MÖJLIGTVIS tråkigt nog, tulpaner. Förstår knappt själv varför, men blir helt snurrglad av att se deras blad börja titta fram.

    Du får skicka ut Emil med en kamera och låta honom göra ett eget inlägg av sina utflykter till dig (och oss)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. VISST? Håller med dig. Finns ingenting som kan slå den blomdoften. Tulpan? Haha, oj, den var otippad! Någon speciell färg på tulpanerna? Själv tycker jag faktiskt de är rätt tråkiga blomster, men glad att någon får nytta av dem! och det finns ju faktiskt en anledning till att Holland är känt, AM I RIGHT OR AM I RIGHT?

      Haha, ja, jag har faktiskt gett honom en utmaningslista..! Ni ska få höra om den sedan..!

      Radera
    2. Haha jag menar det! När jag bara tänker på tulpaner i sig ser jag typ Icas blomavdelning framför mig, men när jag ser dem sticka upp i trädgårdar och parker så bara... ooooh. Gillar röda och gula tulpaner tillsammans. Hmm börjar nästan psykoanalysera mig själv, det kanske är kopplat till min barndom och vår egen trädgård, har känslor misstänkt lika nostalgi just nu!

      Härligt, ser fram emot det!! 8)

      Radera
    3. Röda och gula.. Jo, det kan vara väldigt fint faktiskt! Jag är lite mer för rosa... Gult och rött har en tendens att bli lite spanien-varning för min del.. Haha... Freudianskt? har du en spansk fetisch? Drömmer du om fajitas och svarta mustascher?

      Radera
  12. Sikken lyx att kunna köpa sin favoritblomma på kruka. Jag har också liljekonvalj som favorit men har aldrig sett krukor med det här i Sverige :/ lite dåligt då de blommar under så kort tid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag aldrig sett heller - inte här i Paris heller. FÖRUTOM första maj.. Därför passade jag på att köpa en direkt. Får se hur länge den lever :')

      Radera
    2. Aha då förstår jag att du slog till direkt :) Får hålla tummarna att den lever länge!

      Radera
  13. Liljekonvalj! <3 Längtar tills de börjar att blomma här i Sverige! Finns en backe i skogen en bit bort från där jag bor som är FUUULL av dem! Ungefär så många att en känner doften ända hem hit! Och påtal om basilika måste jag komma ihåg att så lite kryddor. Fast tror att jag kommer fuska lite i år och köpa hem "vanliga" krukor från Ica och sätta om i större krukor ;) *lifehack*

    SvaraRadera
    Svar
    1. När brukar de blomma i Sverige? Visst är det maj? Det vill jag också ha snaps på, minsann! Kan du fixa det till mig? ;)

      HAHA, lifehacket är det jag använder mig av med minst skam. Så jävla värt att köpa färdiga och få lite skjuts!

      Radera
    2. Här uppe i Norrland brukar de ha blommat runt början på juni om jag inte missminner mig! Och ofc kommer jag att fixa snaps på liljekonvaljerna och mig som doftar på dem ala Ferdinand! ;)

      Radera
    3. Haha, låter som bästa bilden!! <3

      Radera
  14. Basil och Lilja ser redan ut att komma riktigt bra överens. Tycker mig ana att Lilja lutar sig in mot Basil och viskar en hemlighet. Önskar jag kunde höra vad hon säger...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, sicken romantiker du är, Fredrika!

      Radera
  15. Måste vara en fantastisk känsla att ha skrivit klart ett sånt stort arbete och sedan; gå omkring utan att behöva tänka på att hela tiden behöva skriva mer, utan istället bara tänka på promenaden och det man ser :)
    Älskar att jag typ känner att jag varit i Paris pga dina promenadbilder ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en oerhörd, oerhörd lättnad faktiskt! Känns lite konstigt - som att jag inte fattat det och inte givit mig själv "ledigt" ännu, men snart så...

      och ahaha, åhhh!!! Finaste komplimangen till mina bloggbilder. Då har jag gjort mitt jobb! :')

      Radera
  16. Du är så välkommen så �� Hojta bara när du är på västkusten nästa gång����
    Kram

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)