Lösenord

måndag, maj 15, 2017

Éclair Banane Chantilly

Fredrika - håll i hatten, spänn skärpet och bit ihop käkarna så inte hakan ramlar av! Här kommer en recension av en banan-éclair! När Emil var här sist jobbade ju jag morgonpasset, och vid min lunchrast kom han över och så lunchade vi tillsammans. Till efterrätt kikade jag länge vid disken om vad jag skulle ta, och när jag tog beslutet kändes det helt vanskligt om jag tagit något annat.

Éclair Banane Chantilly
Éclair med banan och grädde


Det är alltså en éclair i choux-deg, toppad med sockerkristaller och fylld med vaniljkräm, bananslantar och sedan vaniljgrädde.


Har varit sååå pepp att testa denna, men lite för snål ekonomiskt och inte haft tillfälle (eftersom det alltid finns så mycket annat som går sönder som är gratis att tugga på).


Men nu, äntligen!

Jag biter in i choux-degen, den är mjuk och krämig men lite krispig av sockret uppepå. Inuti sjunker tänderna in i grädden, genom bananerna och vaniljkrämen. Grädden pressas ut ur bakelsen åt alla håll och över mina kinder, och Emil skrattar och hjälper mig så jag inte blir helt gräddbeklädd.

Men god, för jösses, det är den! Bland den godaste bakelsen jag ätit, tror jag (och nu älskar jag ju banan!). Jag är inte ett så stort fan av grädde, men i och med att den smakar av vanilj och det är så mycket annat samtidigt blir det ett perfekt fluffigt komplement. Seriöst fem av fem toasters på denna! Bästa éclairen jag ätit! Och så originell!

19 kommentarer :

 1. Omggggggggg vill ha banan är livet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst?!?! Kan inte du baka en sånhär?!

   Radera
 2. Finns det något bättre än banan? Banan alla dagar i veckan före jordgubbar! <3

  Hur är priserna på bakverk där, i jämförelse till svenska priser? Får ni rabatt på bakverk, eller det är till fullpris?

  SvaraRadera
  Svar
  1. HÅLLER MED. Snacka om att du just nu växte i mina ögon, Evi! <333
   Bakelserna kostar mellan 25-45 kronor ungefär, men jag får 30% rabatt på allt jag köper (men får det gratis om det går sönder och ändå ska slängas, såklart). Ibland är det värt att köpa med sig saker (som när Emil är på besök), men annars äter jag mest av det som går sönder (plus tar med mig gratis baguette hem till middagen). :DDD

   Radera
 3. Guuuu ser såååå god ut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ps: du har ju dokumenterat att du ätit raclette ett par ggr, äter du på samma restu då? vilken?? ska till paris 24-26 juli och vill typ hinna äta det (bland mkt annat)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag brukar det! Det är dock en restaurang som ligger utanför Paris, så frågan är om det är så bra att rekommendera den.. Tror det kan finnas minst lika bra inne i Paris, så slipper ni åka så långt... :O Googla, vetja! "Raclette authentique Paris" så kommer det säkert fram något bra! <3

   Vem åker du med?? :D Berätta allt!

   Radera
 4. Alltså! Jag tror att jag skulle kunna döda för den där! Den har liksom alla goda komponenter som borde finnas i/på en bakelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst? Lite karamell och det hade varit Mmmm!

   Radera
 5. Utan tvekan ett av dem bästa bakverken du bjudit på!! Så den är klart värd en full pott, även om efterrätten var ännu godare ;) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tycker det? :O :D Så glad jag blir! Haha, tyckte också den var i toppen.. Kan du komma på ett annat bakelse som varit bättre? (alltså inte bröd-bakverken då). :*

   Radera
  2. Ps. Dina kyssar smakar alltid bäst :*

   Radera
 6. Såå god den ser ut! man kan nästan känna hur den smakar genom din beskrivning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har jag lyckats med min recension! :D

   Radera
 7. Vilket FULLÄNDAT Emelie-testar-inlägg - hela tre närbilder och jag älskar den detaljerade beskrivningen av ätupplevelsen. Helt klart en recension värd att vänta på <3 Jag tycker för övrigt att bakelsen påminner lite om en semla...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, PHEW! Jag mötte dina förväntningar alltså, sicken tur. SOM du väntat.

   Och semla, tycker du?... Degen är ju helt annorlunda, och även bananerna och vaniljkrämen.. Mjä.. Mja... Jag tror typ att Tropizienne är ÄNNU mer lik en semla i så fall (googla!).

   Radera
  2. Haha, jag tvekade faktiskt ett ögonblick kring att skriva det där om semla för jag tänkte att det blir FÖR svennigt. Nästa gång du publicerar en bild på Eiffeltornet ska jag kanske skriva att det liknar Kaknästornet *bloggläsare testar gränser*. Men du, tropizienne - vilken bautasemla!

   Radera
  3. Hahahaha.. Nu fick du mig att skratta högt. Men äsch, klart man ska få jämföra lite med sina *svenska rötter*. Det är en del av att vara en svensk, enligt mig! En töntig svensk.. (Sverige är ett rätt töntigt, mesigt och platt land, visst? På ett bra sätt - även trygg och fint och snällt liksom).
   Haha, ja, och tropizienne är också svingod..! Men saknar kardemumma i degen, så jag föredrar ändå semlor.. :')

   Radera
 8. Verkar spännande! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var den! Och minst lika god som spännande :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)