Lösenord

söndag, maj 14, 2017

Dagens bakelsedisk (utan Barbara...)

Hej och åter välkomna till dagens bakelsedisk! Här får ni en vy av viennoiserierna från sidan, dessutom (på grund av kunder som alltid stod i vägen). Hur känns det att se bakverken från snedden? Ser de mer eller mindre aptitliga ut, tro?


Men som seden säger så får ni pâtisserie-disken i all prakt rakt framifrån. Jordgubbstartelette, banan-éclair, chokladtartelette, éclairer med pistasch och vanilj, crème brûlée, citrontartelette, Opéra, hallonmoussebakelse, Royal, hallontartelette och avslutningsvis éclairer med choklad och kaffe.

Det enda som saknas är Barbara (även hon måste få ledigt ibland). 

Förresten.. Fredrika, misströsta ej mer! Jag har smakat banan-éclair:en, och recensionen kommer imorgon! Hur pepp är du inte nu på en skala? (tänkte verkligen på dig medan jag åt av den).14 kommentarer :

 1. De där prickiga vita bollarna i bakgrunden ser spännande ut! (4:e från höger om min beskrivning var något bristfällig :) ). Men banan? Det är ALDRIG bra i något som helst sammanhang. Punkt.
  Hoppas du får en bra söndag! Kram Minna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prickiga vita bollarna? Vilka pratar du om? På första bilder? Tigrarna? Har skrivit om den i ett inlägg när Emil hälsade på - det var... förra helgen!

   JOOO. Banan är tokgott! I det mesta :D

   Radera
 2. Åh, jag tänker bara på min farfar när jag hör och/eller ser bakelsen eclair. Han älskar dem! I Thailand sålde de eclairs med guld på?! Alltså, riktigt guld!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säljer de éclairs i Thailand?! Hade jag ingen aning om.. Men låter sjukt exklusivt - antar att det var bladguld?

   Radera
  2. ja, fast tror inte det var något specifikt för thailand, såg det bara 1 eller 2 gånger under hela tiden jag var där. Precis, bladguld!! Billig också, haha. Som allt annat i Thailand. Tror den gick på 25baht? dvs, 12,5kr!!

   Radera
  3. ALLTSÅ WOW. Smakade du??? Bajsade du guld sedan??? *otroligt viktiga frågor*

   Radera
 3. Ihhh, orimligt pepp! Så himla spännande med en bakelse som innehåller banan, tror aldrig jag sett det i Sverige? Men jag är iofs inte så ofta på konditorier... Berätta: gick den sönder eller köpte du en hel? (Eller hade du sönder en med flit? Hehe, skojar bara, tror aldrig att du skulle ha sönder något med flit på ditt jobb :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, joooo! Det finns en som heter "bananbakelse" som liknar denna. Fast i den finns det banansylt - i denna éclair är det skivor av banan. Det vet jag för att det var min första pojkväns favoritbakverk men SÅÅÅ svårt att hitta på konditorier.

   Jag köpte en hel! Faktiskt för att det nästan var det enda jag inte ännu testat och för att jag lovat dig.. ;)

   Radera
 4. Men alltså, gah! En ska inte gå in på din blogg om en sitter prov-vakt och är megahungrig. Jag dreglar över tangentbordet. Även jag har lite svårt för grädde, men det låter helt ljuvligt i kombination med bananslantar och en frasig och härlig bakelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja!! Detta borde man lätt kunna återskapa liknande hemma också, med typ munkar, pärlsocker, grädde och banan och marsàn. gissar jag!

   Radera
 5. Öhm... kommenterade obviously på fel inlägg. Men, you get the basic idea :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, japp, tur att jag är så smart att jag inte fann mig helt ur balans här x'))))

   Radera
 6. Haha, jag blir lika sugen varje gång jag skrollar förbi och ser tiger-bakelserna!! ^^ Ser verkligen fram emot sommaren, när vi ska njuta av Paris, och alla dess vyer och godsaker <3 <3 <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ÄLSKAR att du hittat dig en ny favvis <33
   Jag längtar så jag typ spricker!!!! GUD VAD VI SKA LEVA!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)