Lösenord

torsdag, maj 25, 2017

Dagen alla pusselbitar föll på plats

Igår var en dag i särklass. Och nej, jag säger inte bara det. Igår måste definitivt varit en av de mest viktiga dagarna i mitt liv. Helt plötsligt är det som att alla pusselbitarna faller på plats...!

Jag ska berätta från början: Vid 06:30-tiden vaknade jag och Emil upp, och jag skjutsade honom till jobbet. Jag skulle ha min opponering kl. 10 på universitetet, och valde att åka direkt. Jag börjar bli riktigt van vid att köra bil just nu, och 100 km fram och tillbaka om dagen sätter en del spår i körvanan, kan jag säga.

Jag var riktigt nervös över opponeringen, men den gick som smort och vid 11:3o hade jag mitt diplom. På riktigt: 
Nu är jag färdigutbildad psykolog. 


Mitt under opponeringen fick jag även ett mail som fick mig att dra hastigt efter andan och alla i det lilla konferensrummet tittade förvånat på mig. Jag ursäktade mig och lät opponeringen fortgå, men vad mailet handlar om framkommer lite senare i inlägget...

För att fira våra akademiska framgångar (Christoffer kommer också vara helt klar på tisdag nästa vecka!) så bjöd jag på lunch på Kräftan.


Vi åt så vi blev helt matkomiga, och sedan lade vi oss i gräset utanför Psykologiska Institutionen och vilade våra bleka magar i solljuset. Christoffer photobombade mig när jag försökte ta en *fin* och *fridfull* bild.


Efter lite allmän häng skjutsade jag hem honom till sig och skulle börja ta mig in mot stan igen. Jag hade nämligen bokat bord på min favoritrestaurang, och bjudit mina favoritpersoner: Emil, Nattis och Emmy. Vi hade inte bord förrän vid 18:30, men i och med den stundande rusningstrafiken så åkte jag tidigt.

Det gjorde jag rätt i. 13 km tog runt 1,5 h, och enligt min app så åkte jag i medel 7 km/h hela vägen. Krypkörning genom hela stan, alltså. Aldrig varit med om sådana köer - nu förstår jag varför bilister är så frustrerade.


När jag till slut krypit fram i lilla mini-coopern och hittat parkering, så dyker Emil upp med tåget från Nypan. Vi slår oss ned i parken, och min mage pirrar något obeskrivligt av det jag har att berätta. Om mailet jag fått tidigare under dagen...


Sedan berättade jag det bara.


"Vet du?... Jag fick jobbet i Nyköping."

För vet ni? Jag fick det jobb jag allra mest ville ha. Under opponeringen skrev de från BUP och erbjöd mig tjänsten, den som jag gått på intervju för i slutet av april och som jag gett upp hoppet om. Och nu... nu fick jag det. Mitt dröm-psykologjobb. I Nypan. Och jag och Emil ska bli sambos. 

Efter pusskalas och kärlekspirr överallt i hela kroppen gick vi för att möta upp min syster och Emmy på indiern. De hade redan valt ett bord ute i solen, och vi beställde mat i sedvanlig ordning.




Jag berättade nyheterna, vi pratade om jobb och Kristi Himmelfärdsplaner (hoho!), och när vi ätit upp sedan erbjöd jag mig att skjutsa dem hem till Lidingö. Det ångrade jag mig bittert sedan när GPS:en visade fel tre gånger i rad och vi hamnade i en lång köhärva igen - men tack och lov tråcklade vi oss ur det och de kom hem i säkert förvar.

Jösses, jag förstår verkligen varför folk klagar över att köra bil i Stockholm. Avskyr.

Sedan susade vi tillbaka söderut, jag och Emil med nästa destination: bio! Vi skulle äntligen få se den senaste Pirates-filmen, som nu hade premiär.


Vi smög in i salongen med lösgodis och bänkade oss för vad vi väntat på hela veckan. Och filmen? Nej, jag tänker inte spoila!

Lite innan midnatt var filmen slut och vi började vår resa hemåt mot Nypan. Det som snart skulle bli vårt gemensamma hem. Vi kom hem och somnade inte förrän efter 01-någon gång, efter att jag åter och återigen försökt intala mig att det jag kämpat för ända sedan denna dagen faktiskt händer just precis nu. 

67 kommentarer :

  1. EMELIE! Fy farao vad glad jag blir för din skull!! Ååhh, började ju till och med rysa när jag läste. Kan bara tänka mig hur lycklig du är just nu! Supergrattis till psykologexamen och ännu mer grattis till att du fått ditt drömjobb!!!!!! Njuuuuuuut!! Överhyperglad här borta for you :D
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA JAG KAN INTE FATTA DET SJÄLV.. det händer?! allt det här.... HÄNDER FAKTISKT?! :O :'''DDD

      Radera
  2. Grattis! Ska bli spännande att fortsätta följa din blogg :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du tycker det! Tror det kommer massor av roliga inlägg om hur det är att vara nyexaminerad psykolog :D

      Radera
  3. Vilken cliffhanger där i början ;) Megastort grattis både till examen och till jobbet!! :D Hur skönt känns inte det?! Är planen sen att du flyttar in hos Emil när ni blir sambos? :)

    Och lovar att skriva en kommentar sen när jag varit på smultronstället, såg att det blev nåt mupp med namnet på kommentaren men det var iaf jag som skrev den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, skönt, jag vet faktiskt inte??? Det känns så overkligt så jag kan inte säga om det känns skönt eller inte - jag är nog fortfarande i chock!

      Och ja, planen är att jag flyttar in hit hos honom.. Ska bli riktigt spännande!
      Ah, vilken tur! Då ser jag fram emot din Smultronstället-recension sedan, Julia :)

      Radera
  4. HURRA för drömjobbet! Vet inte om det funkar att länka men nu måste jag bara få göra lite såhär: https://www.youtube.com/watch?v=GNGc9zmpK5M

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHAHHA, alltså, så klockren länk!!! Extra passande i och med hur mycket jag AVGUDAR Scrubs (min favoritserie) och hur många gånger jag sett alla säsongerna.. ;)
      Och pfffft... Ska komma här och leka allsvetande, huh! (även fast jag vet att du har ju faktiskt rätt i det du säger.....)

      Radera
  5. Men ÅH! :'D Började nästan gråta glädjetårar för din skull! :') Jag visste väl att de inte kan tacka nej till självaste Emelie Wonka, självklart vill de att du får jobbet! ;) GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS till allt! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååååååh, du är så fiiin!! Jag blir helt fnittrig och glad när jag läser, och så JÄVLA fint att jag kan dela dessa lyckokänslor med dig!! <333 TACK SÖTNOS!

      Radera
  6. GRATTIIIIIS!!! Till både examen och jobbet. Hur grym är du inte?!? Fy vad glad jag blir för din skull! Kände ändå på mig att det skulle gå. Har man en sån bra känsla efter en intervju tyder det på något :D Bästa stället att fira på ju. 3 indier <333

    SvaraRadera
    Svar
    1. HIHIH, taaaaaack!!! Det är helt sjukt, jag är så upp över öronen lycklig just nu och jag är så glad att det kan spridas! Och visst, tre indier är bäst! Har du en favoriträtt där?

      Radera
  7. Alltså GRATTIS!!! Blev så glad för din och er skull att jag fällde lite glädjetårar här :'). Så himla kul att läsa och så himla kul för er båda! Du är grym!!! Njut ❤️ Gud vad man älskar livet när sånna fina saker händer. Och vad spännande det kommer bli att följa med till hösten också?! 😀

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååh, men söta söta söta! Det känns som att det inte finns något finare än att kunna förmedla och dela med mig av dessa lyckokänslor även till er :') Ni är så fina vänner!
      Och vad kul att du tycker det - nog ska jag hålla dig uppdaterad och allt roligt (och mindre roligt) som händer i mitt liv. Ny stad, ny sambo, nytt jobb... WOW.

      Radera
  8. Grattis bästa du! Tänkt att livet kan vändas upp och ner så snabbt och allt falla på plats! Och grattis till alla unga i Nypan som söker sig till BUP! :)

    SvaraRadera
  9. Awww grattis Emelie!! Vilken perfekt start på sommaren! Så värd det <3 <3

    SvaraRadera
  10. Ååh, jag blev helt gråtig och rörd av det här inlägget (och var tvungen att förklara för min pojkvän som satt mittemot att "min favoritbloggare fått jobb och ska bli sambo med sin gulliga pojkvän"). Grattisgrattisgrattisgrattis, ser framemot att få höra om ert samboliv (kanske något att videoblogga om? typ hur ni tänker er att vardagen ska se ut? hur ska ni göra med egentid, hur ska ni dela upp hushållsarbete, ska ni ha veckomeny? finns det något i hans lägenhet som du vill ändra om?) och om ditt jobb i höst! Gud vad härligt, detta gjorde min dag <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. MEN ÅH! Sicken pärla du är, Louice!! :') Jag blir helt rörd av att du blir så tagen, det känns verkligen som att vi känner varandra på riktigt och ordentligt när vi kan dela dessa känslor på detta sätt! <3

      OCH SÅ SMART! Det vill jag definitivt videoblogga om - för det har vi inte lyckats diskutera själva ännu! Och vi är så så så så spända! Jag tar dina frågor som en "mall" och så ska vi försöka få ihop det i helgen (utan att ha smygpratat om det innan!) Vad tror du om det? :D

      Radera
    2. Det låter perfa! Ser framemot det jättemycket!

      Radera
  11. :'''''') fick en liten tår i ögat!!!!!!!!
    GRATTIS EMELIE!!!!!! Gud vad du förtjänar det alltså. Wow. Grattiiiissss<3<3<3
    Ska bli så kul att få vara med på den kommande resan med nya jobbet och samboliv :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. AW TACKKKKK Mysan <333 Du är alltid så himla himla bra att dela känslor med, älskar att du är så engagerad!! <333 :'))

      Radera
  12. Grattis igen!! Så himla fantastiskt!! Videoblogg om framtida samboskap tack! Och en annan dal till videoblogg elle runskrift; vad har du för mål nu? Kan ju lätt bli nästan lite tomt när man äntligen uppnått ett stort mål som psykologexamen verkligen är! Har du fler stora drömmar? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag måste börja läsa innan jag publicerar.. en annan idé till videoblogg eller i skrift..

      Radera
    2. Hahaha, tur att jag förstod i alla fall! :*

      Radera
  13. Dubbelgrattis! Vilken lyckad dag! :)

    SvaraRadera
  14. Grattis Emelie!!! Vilken lyckad dag! :D <3

    SvaraRadera
  15. Åhhhh hela min kropp fick rysningar och det pirrar frekvent åt din glädje. Massor av grattis till dig Emelie!!! Jag blir helt rörd för din skull. Du är en så otroligt fin person och jag känner mig ärad att få ta del av din resa ❤️❤️❤️❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. IHihi, fina du! Och ditt meddelande på messenger, du gör mig så glad! Jag känner mig ärad att du VILL ta del av den och att du delar med dig med fina tankar, lärdomar och kommentarer... Berätta mer, hur har DU det??

      Radera
    2. Tack för frågan. Mitt liv känns mindre intressant just nu. Kämpar på med allt så gott det går. Men snart är sista kursen över innan en sommar med jobb för att därefter påbörja sista året innan examen. Känns helt ofattbart!

      Radera
    3. Det låter som att du mest håller i dig i farten, alltså... Jag hoppas du hittar fram till att njuta av åkturen det sista också, för sedan när examen är över, oj, vad konstigt det kommer kännas! *talar av erfarenhet* :))))

      Radera
  16. Grattis!! Så härligt att allt hände samma dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, visst? Blev nästan som ödet ;)

      Radera
  17. Åh, stort, stort grattis! :D :D

    SvaraRadera
  18. Super stort Grattis fina Emelie!! Detta är du såå värd :D:D
    <33

    SvaraRadera
  19. Grattis Emelie! Flyttade från Malmö uppåt i landet för min sambo och det är bland det bästa och mest impulsiva beslut jag någonsin tagit :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åååh! :') Förhoppningsvis kommer jag snart att kunna säga: "Jag vet hur det känns"..!!! <3

      Radera
  20. Åhhh grattis Emelie till både jobbet och examen!!!! Shit vad grym du är!! Måste vara en skön känsla att äntligen bli klar med sin utbildning? Samtidigt som det kanske är ovant då man pluggat större delen av sitt liv.
    Ska bli otroligt kul att följa dig nu efter din utbildning!!:))
    Hahahah älskar även Emils reaktion i videon och hur du helt plötsligt delar med dig av nyheten bara sådär, syns att han blir totalt överraskad:D

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK MARINA!! Alltså, skönt vet jag inte, eftersom jag faktiskt inte insett att det är sanning ännu?.. Känns bara så... overkligt? Jag har ju som du säger pluggat 17 år av mitt 25 år långa liv, och det är svårt att föreställa sig att jag nu är.. KLAR?

      Hahahaha, ja, det var verkligen en genialisk idé att ta det på video... Så kul att se hans reaktion, och jag blir helt varm i hjärtat varje gång jag ser på videon :'3 <33

      Radera
  21. Hur underbara nyheter!!!! Grattis grattis grattis, så glad för din skull <3

    SvaraRadera
  22. Å <3 stort grattis till examen Emelie!!! Trots att vi inte känner varandra "på riktigt" så har en ju läst om ditt liv under så lång tid,, så jag känner mig genuint STOLT över dig! Vad du är grym!!! Snart är vi psykologkollegor, TÄNK va!! Så glad för din skull. Kan verkligen sätta mig in i känslan att alla pusselbitar faller på plats, hoppas själv på den känslan hehe. att allt en kämpat för under fem års tid, alla tvivel, osäkerhetskänslor för framtiden helt plötsligt är borta! Ååå njut nu av din framgång. Stor eloge!!! Och hoppas vi kan stöta på varann nån dag snart! Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. TAAAACK! Och alltså ja, VA! Fattar ej. Känner mig dock väldigt stolt själv som kommit upp och blivit psykolog nu. Stolt över OSS.
      Jag håller med - jag hoppas vi stöter på varandra i något trevligt "psykologsammanhang".. Och om inte så får vi väl se till att fixa det?!

      Radera
  23. Stort grattis! Så genuint glad för din skull! Och Emils! Och Nyköpings! :D hurra!

    SvaraRadera
  24. Hurra!!! Grattis till allt! Framtiden och nuet bådar gott 😍

    SvaraRadera
  25. Men Emelie!!! Stort grattis till dig! <3 Det här är verkligen vad du förtjänar, fasen vad skönt det måste vara med det beskedet! Förstår overklighetskänslab, får ju själv min examen för en femårig utbildning till veckan och jag fick reda på att jag fått mitt drömjobb samma dag som jag fick beskedet om att exarbetet blev mer än godkänt. Men jag är så stolt över dig och glad för din skull! <3 Är det något speciellt område som du kommer vara inriktad mot på bup? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag vet, jag har ju också följt dig på snap och ditt exarbeteskämpande..! WOW, vad vi kan!!!

      FICK DU OCKSÅ BESKED SAMMA DAG? *connected*.. Och vad är det för drömjobb du fick?!? För jag fick ju mitt? Rolig slump verkligen! Och jag är så stolt över dig med, Cilla!

      Jag vet inte ännu, men jag gissar att eftersom mitt exarbete handlar om ADHD och det är det jag kan mest om, så blir det nog det... Fast jag är öppen att inrikta mig på vad som helst, i princip!

      Radera
    2. Haha jo det fick jag, verkligen slumpen! x) Jag har fått en heltids tillsvidaretjänst som svenska som andraspråkslärare på en gymnasieskola som ligger 3 minuter från mitt hem. Jag har själv gått på den skolan en gång i tiden, haft all min praktik där och hela min utbildning har jag väl mer eller mindre siktat in mig på just den här skolan *lycklig*! Kommer undervisa i alla tre årskurser och ha totalt fem klasser med 10-15 elever i vardera grupp. :) Ska bli så spännande! Är väl måttligt nervös över de kommande "föräldrasamtalen" iom att jag kommer vara mentor till en halv klass! :O men jag brukar väl överlag tänka att en får ta saker som det kommer. Det finns ingen anledning till att försöka dra slutsatser utifrån något en inte har någon aning om. :)

      Okej, vad spännande! Kommer ert examensarbete publiceras på typ DiVa eller liknande? Hade varit väldigt intressant att läsa om! :) Förresten, har du skrivit om varför du ville bli psykolog i något tidigare inlägg?

      Radera
    3. Men wow, GRATTIS SOM FAN! Förstår att det känns som en riktig vinst, eftersom du hade målet satt redan från början ;) Men riktigt mäktigt att börja arbeta som lärare PÅ RIKTIGT liksom. SÅ STORT!

      Jag tror det, ja, men kan inte säga något säkert än. Återkommer med hur det är sedan - och när den publiceras får du mer än gärna ta del av den! :D

      Och jo, det har jag.. Vänta, ska leta fram länken!

      http://sockerskrin.blogspot.se/2015/02/svar-pa-fragestund.html

      Radera
  26. Stort grattis till examen och jobb! Så himla roligt för dig! Förstår att det här var en dag i särklass, värd att minnas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen sannerligen otvivelaktigt absolut JÖSSES JA!

      Radera
  27. Stort grattis, du är grym och jag vet att du kommer att bli en utmärkt psykolog på bup.

    SvaraRadera
  28. Dubbelt grattis fina fina Emelie!! Examen och drömjobb :)) Du kommer att bli en helt fantastisk barnpsykolog! Så himla glad för din skull!

    Tänk att livet kan vara så fint:)
    kram

    SvaraRadera
  29. Jag är så så SÅ glad för din skull! allting bara verkat ha fallit på plats! Det är ju helt underbart <3

    SvaraRadera
  30. Åhh grattis Emelie!! Vad roligt! Hoppas du har firat ordentligt! Vilken spännande tid ni båda har framför er nu!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)