Lösenord

onsdag, mars 08, 2017

Tjusningen med att ensamdejta (och en pizza!)

Häromdagen när jag slutade 19:30 på boulangeriet, så bestämde jag mig för att lyxa till det ordentligt med en restaurangmiddag kvällen till ära. Nog för att jag älskar att ligga hemma i min säng och smaska nybakt baguette (det är en definition av livslycka, det!), så känns det alltid lite speciellt att gå ut på en ensamdejt. Det livar liksom upp tillvaron lite grand.

I vilket fall som helst så började jag traska upp för att traversera Seine. Paris nattliv hade börjat vakna.


Men vid Notre Dames vatten var det lugnt och kusligt. 


Efter en dryg timme kom jag fram till önskad pizzeria i 11ième, och här var det knökfullt. Alltså knök-fullt. Jag som tänkt att det var ett smart drag att gå på en måndag tänkte tydligen helfel, för här hade de ingen aning om när en plats skulle bli ledig.


Efter tio minuter lyckades restaurangägaren flytta över ett par till ett bord, vilket betydde att en ledig plats fanns för mig vid baren. Jag tokälskar att sitta i baren till restauranger när jag ensamdejtar. En sådan bra observationsplats, där man varken är i vägen och har bra översikt över allt.

Jag beställde in en alkoholfri drink och sade "Jag gillar söta smaker och frukter, men inte mynta, okej? Show me what you got." och fick in den här.


Och den var faktiskt kalasgod! När jag frågade bartendern vad den var gjord av sade han "Passionsfruktsjuice, sirap och ingefära". Det ska jag komma ihåg.

Herrarna som satt bredvid mig i baren verkade vara ute på en liten privat aw, och vi började småprata. Direkt frågade jag var det var de satt och åt, och fick smaka på deras förrätt. Det var en foccaccia med smör och rosmarin, som var helt fasligt god. Diskussionen gick sedan vidare till Sverige, om hur engelskan är så välutbredd och vilken skandal det är att ungdomar i Frankrike bara läser engelska 2 h/veckan. Inte konstigt att engelskan inte är väletablerad?

Jag fick in min margherita (Malin V., du och jag mot världen!), och tog typ tusen bilder.


"Ska du äta pizzan eller bara ta kort på den?" sade bartendern kaxigt och jag svarade lika självsäkert att "Nä, jag tänkte bara fota den. Så kan du slänga den sen". 


Men alltså: se så god. Margherita är bannemig den bästa pizzan. Enkelt är godast, och bra råvaror talar för sig själva!

Diskussionen med herrarna intill återupptogs då och då mellan tuggorna, och från att bli erbjuden en sipp av deras vin (jag nekade och förklarade att jag inte dricker) så satt vi och gissade varandras åldrar. Ena mannen gissade jag på 33 år, och det visade sig vara 24 år. (skammen!)... Högljudda skratt utbröt från hans kompis. (Han hämnades sedan på mig genom att säga att jag såg ut som 14...) När jag då skulle gissa på hans kompis ropade jag bara ut "24!" för att balasera ut det hela, men det visade sig att vännen var 36. Oops.

Det är just det här jag älskar med ensamdejting. En kan göra precis hur en vill, och vara på precis vilket humör en vill! Vill jag prata med någon, ja, då kan jag göra det lätt och utan problem (eftersom det görs mer naturligt när en är ensam), och vill jag sitta ensam och tyst i mina egna tankar, då gör jag det. Bara observera, analysera hur sällskapen omkring mig beter sig mot varandra, hur personalen arbetar... Det är en sådan skön frihet att inte vara bunden till ett sällskap, utan att njuta av tiden och göra precis det jag vill. 

När jag sedan ätit upp betalade jag notan, gav bises till herrarna och sade adjö. Sedan gick jag en timme hem och fick äntligen prata med Emil på Skype. För visst att ensamdejtande är fint, men det finns inget finare än honom.


14 kommentarer :

 1. Gott med Pizza. Du verkar ha så lätt för att få kontakt med nya människor. Har du alltid varit så framåt?

  Du frågade om huset blir som vi tänkt? Nja jo det blir det väl..lite för stort för min smak men vi bygger det själva till en framtida affärsidé. Det är en stor villa i herrgårdsstil, vi började bygga för 3 år sedan..

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är egentligen inte så framåt. Jag är mest orädd tror jag? Och nej, det har jag verkligen inte varit, men blivit mer och mer sedan jag flyttat själv och fått lära mig ta kontakt med människor på ett helt nytt sätt. Det har dessutom gett mig starkare självförtroende och en mer go-attityd :D

   Haha, ilandsproblem med ett FÖR STORT hus. Älskar det! Och jag förstår, du får försöka se framtiden i det och så kanske det känns bättre. Och det låter helt drömskt, dessutom! Tänker mig herrgården i Röda och Vita rosen, typ.. Astrids Kalle Blomkvist. Visst har du väl sett den filmen? :) Kram!

   Radera
 2. Mmmm.. älskar margherita!! 😋😋

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst? Den är så klassiskt god!

   Radera
 3. Den andre Malin (och du) verkar ha bra smak, margherita är bästa pizzan! :D Dels för att jag är pescetarian/vegetarian och knappt kan äta några andra pizzor men du har rätt; enkelt är GOTT! Iaf i detta fallet. :D Och oftast är ju också en margherita billigare än alla andra pizzor så vi kan ju också säga att vi är mer ekonomiska än vad andra är. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, alla Malin-ar förenar sig!! MARGHERITAAA! Och vegetarian förändrar som sagt inte faktum - det finns ju faktiskt pizzan 4 ostar och så liksom pizzor med kronärtskocka på osv osv. Ändå liksom.
   Och jag håller med! Priset är något vanskligt billigare :O Älskar't.

   Radera
 4. Ser gott ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt gott faktiskt :D

   Radera
 5. Assååå det är inte lite farligt att glida in här på bloggen när man är hungrig. Pizza-begäret väcktes nu direkt 😬 Föredrar också rätt enkla pizzor, oftast. Champinjoner är dock ett måste att ha på och gärna kronärtskocka om det finns! 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du är en såndär nyttig typ som får in lite vitaminer och mineraler i sin pizza också, åhå ja! Jag tycker champinjoner kan få antingen så torr konsistens (om de är färska) och så svampig (HAHA, vänta, jag insåg just att detta var ett otroligt intressant adjektiv för att beskriva en svamp) om den är konserverad...

   Radera
 6. Tycker det är så tufft att du ensamdejtar!
  Jag har inte lyckats känna mig bekväm med att äta ute ensam, köper hellre med mig maten.
  Men det kanske är värt att ha som utmaning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fin du är! Jag var också tveksam till en början, men tycker om idéen mer och mer. Det är mycket en vanesak, tror jag, och när man väl släppt spärren så finns det bara fördelar (förutom att det ofta kostar mer, okej...).. Testa en gång, vetja! <3

   Radera
 7. Margherita <3
  Haha, men ÅH så god den ser ut!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, och det var den, ska jag säga dig!! :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)