Lösenord

tisdag, mars 14, 2017

Mönsterletande, körsbärsblommor och mozzarella-smörgås

I fredags började jag dagen med detta: Att ligga i sängen och försöka leta mönster i alla mina lapphögar, måla upp en röd tråd och försöka finna samband. Det var svårare än jag tänkt, men till slut såg det någorlunda organiserat ut. Jag började bli riktigt nöjd!När klockan sedan slog 13 så sade jag att ni fick det vara slut för idag, för jag skulle promenera! Så jag tog mig ut i vad som ännu inte var soligt, men ändå 15 grader. Helt okej ändå.


Jag kände inte alls för att ta mig över på den högra banken, så jag beslutade mig för att gå österut-söderut istället. Känns som att jag bara promenerar i dessa områden numera, men om det är det promenadlustan säger, så..!


Älskar att finna sådana här små bostadsoaser mitt i staden. 


Om jag flyttar till Paris vill jag också ha en balkong full med grönska. 
Till slut närmare jag området Buttes aux Cailles (översatt: vaktel-kullarna), som kännetecknas av små, söta, pastellfärgade radhus. 


Får sånhär låtsas-San-Fransisco känsla av att gå omkring här. Kastas direkt tillbaka till serien Huset Fullt (visst minns ni den serien, med mini-tvillingarna-Olsen?).


Har någon av er någonsin varit i San Fran, förresten? Kan ni inte berätta om det, isf?!


Eller typ gamla kvarter i London? Aja, jag ska inte uttala mig, jag låter säkert tokdum... Vi fortsätter!


Sedan såg jag äntligen de där körsbärsblommen som teruko pratat om!!!! I en liten hörna i 14:e, vem hade kunnat tro det?


Såhär blev dagens rutt! Lite mindre än tre timmar, och jag hann även handla middagsingredienser och en ny vattenkokare på vägen. Totalwin!


Till kvällen hade jag och Emil beslutat oss för att ha middagsdejt över Skype. Vi åt båda smörgåsar, och jag gjorde i ordning en riktig lyxig en med mozzarella, basilika och tomat. Mums..!Hur ser er optimala smörgås ut?
Nu när jag har sådan tillgång till bröd, så vill jag ha lite inspiration!


Ps. Låter frågor till frågestunden med Emil ramla in ikväll och imorgon under dagen, men på onsdag kväll så sätter jag stopp och så får han tid att svara! Så passa på!

8 kommentarer :

 1. Så proffsigt ditt arbete i datorn ser ut! Jag och min syster var i San Fransisco 1987. Efter att vi bott några dagar i NY på hotell, for vi till Los Angeles och bodde hos en vän och vi tog även en tur till Las Vegas. Efter att ha besökt dessa städer kändes det som att komma hem när vi kom till San Fransisco. Där var backigt, grönska, bra luft och det kändes inte lika stort och farligt på något sätt. I LA hördes polissirenerna konstant. Vi kollade på Golden Gate bridge, såg fängelset Alcatraz, åt mat vid Fishermans wharf men mest intryck gjorde utflykten till bl a Red wood forest med dess jättestora träd. Som sagt det var länge sen så mycket har säkert ändrats men för mig kändes det som att komma hem till Sverige när man var i San Fransisco och det är ett härligt minne att bära med sig. Hoppas att du har en bra dag i Paris!

  SvaraRadera
  Svar
  1. WOW så intressant!!! Det hade jag ingen aning om. Och tack så hemskt mycket för bilderna på snap, det var otroligt roligt att se dem! Plus att du, som ung, är Veronikas dubbelgångare!
   Och det låter helt underbart med San Fransisco... Skulle vilja åka dit någon dag.
   Och tack, detsamma, Karin! Njut av våren som kommer till Sverige :)

   Radera
 2. Ah, fint att du till slut hittade blomstren! Efter vad jag förstått blommar det nu hej vilt överallt? Om det gör det här där jag bor? Not so much... Men vårvintern visar sin bästa sida då och då, man får vara glad för det som bjuds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, och nu är de överallt! Vid Notre Dame såg jag dem ymnigt idag under min promenad :)
   Hahaha, ja, man ska inte klaga. Snart kommer våren till er också, ni får bara vänta aningen längre. Men som man säger - den som väntar på något gott... ;)

   Radera
 3. Fina bilder!!! Som alltid 😍

  San Fran är verkligen så mysigt, vackert och allmänt härligt som man föreställer sig att det ska vara!! Var där 2014 när jag och en kompis bilade runt i Kalifornien och som Karin skriver kändes det lite som hemma. Kallare väder än övriga delar också vilket bidrog till den känslan. Hur som, åk dit så fort du får chansen. Finns så mycket roligt att göra och se där :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaack Fridis!
   Åh. Det låter som det som Karin beskrev det, och jag blev än än mer sugen på att åka dit! Skrev precis upp det på min bucket list!

   Radera
 4. Jag ÄLSKAR smörgås! Om brödet är gott vill jag helst bara ha smör på, men det duger ju inte som middag. Mer matiga pålägg jag gillar är stekt ägg, mozzarella-pesto eller salami-brie. Och din optimala smörgås, är det den ovan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. SMÖRGÅS ÄR BÄST!! Tack för att du håller med mig. Tycker, om möjligt, än mer om dig nu. Jag håller med om att på gott bröd duger smör gott och väl. Har jag en nybakt baguette vill jag alltid ha en bit bara med smör, för att det är så förjädra gott. och salt på. Inte glömma saltet.

   Stekt ägg hade jag glömt! Det brukade jag ju tokälska på smörgås...
   Mozzarella-tomat-basilika är ju liknande din pesto där, men brie har jag svårt för. Salami är däremot en vinnare.
   Och ja, min optimala är den ovan. Eller en med bara vanlig ost, skinka, tomat och sallad... Mmm...

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)