Lösenord

torsdag, mars 16, 2017

Emil svarar! (med Emelies kommentarer)

Klockan 22:02 inatt skickade Emil mig svaren på frågorna, efter att ha suttit i mer än fyra timmar totalt och svarat på dem. Vilken jädra kämpe, va! När jag sedan satt och läste igenom dem blev jag helt rörd, så pirrig och kände mig så vansinnigt kär... Kunde inte hjälpa annat än att kommentera vissa av svaren, för jag tror minsann att de flesta av dessa svar är roligare för mig att läsa, än för er! Och mycket av detta hade jag ingen aning om.....

Checka in!

Fredrika
Vilket härligt och kärleksfullt inlägg! Och grattis på födelsedagen, Emil! Min fråga är till er båda: Vilken superkraft skulle ni helst vilja ha?
Jag skulle vilja kunna teleportera mig själv och valfria föremål/personer. Då skulle jag kunna åka vart jag vill, när jag vill, och ta med vem eller vad jag vill. Skulle antagligen hamna i Paris var och varannan dag x)
Att teleportera sig hade ju faktiskt varit väldigt nice, som Emil säger... Men om han nu redan fått den superkraften kan ju jag lika gärna passa på att ta något annat.. Som att... Kunna stanna tiden låter så klyschigt, men det hade nog varit så himla, himla användningsbart!


Emeli
Grattis Emil!! Åh vad kul med en frågestund!
Det var så kul att höra Emelies version av hur ni träffades – men det vore superkul att höra din version, så, hur var det från ditt perspektiv? När visste du att det var något mellan er??
Vi träffades första gången hos mig, för att Marcus och Linnéa hade lurat med henne till Nyköping (genom att lova att jag skulle baka kakor) efter att dem sovit över hos henne i Stockholm. Den kvällen hade vi alla filmkväll i min lilla etta, och hon nämnde vid ett tillfälle att jag var väldigt snygg (pinsamt, men smickrande) <3 Men det var först gången därpå som det faktiskt hände någonting mellan oss… Vi hade filmkväll hemma hos Linnéa och Marcus, och dem började hångla i soffan… Och från ingenstans så kysste Emelie mig också!?!?! (vilket hon är väldigt duktig på, vill jag tillägga). Den natten blev både pinsam, barnförbjuden och lite stel… Men morgonen därpå vaknade jag upp bredvid henne på Linnéas bäddsoffa, och där låg vi och pratade ett bra tag om allt och ingenting. Det var den morgonen jag fick insikt i hur hon var som person, och jag insåg även att jag verkligen började få känslor för henne <3
Alltså så söt att jag tror att jag spricker..!! Jag kommer själv ihåg hur jag låg där i soffan innan jag kysste honom. Liksom, jag visste ju att jag ville, men jag ville inte heller göra något som han inte var okej med. Men till slut tog jag mod till mig, kysste honom och han kysste tillbaka. Och jag blev riktigt förvånad, för han hade ju sjuka hångel-skills (no kidding)... Och morgonen efter. Hur tänker han att vi ska bete oss nu? Ska jag vara "parig" och närgången eller ska vi låtsas som ingenting? Vad tänker han egentligen om vad som hände igår?... Många tankar. Hela min version finns att läsa här

Jag undrar också hur det kändes för dig, som monogam, att träffa en person som tidigare varit polyamorös? Jag har själv varit i den situationen så det vore intressant hur det var för dig!
Oj, den här frågan är svår… Det har varit ganska svårt för mig, då jag inte kan relatera överhuvudtaget (eftersom jag själv är monogam från topp till tå). Jag kan inte förstå hur man kan ha romantiska känslor för mer än en person åt gången, då det i min värld inte känns äkta. Jag lever med filosofin att om jag känner mig kluven mellan flera personer, så älskar jag ingen av dem tillräckligt mycket för att vilja inleda något förhållande, utan då placerar jag båda under vänskaps-kategorin istället. Att Emelie varit mer öppen för att ha flera killar samtidigt gjorde att jag blev ganska osäker på vårat förhållande ett tag, då det kändes som att jag var tvungen att fylla platsen som flera andra har delat på förut, och att jag då måste tillföra mer  än dem gjorde tillsammans. Och jag var även osäker på om hon visste vad hon ville… så jag oroade mig mycket för att hon förr eller senare skulle vilja träffa andra killar utöver mig. Men den tiden är förbi, och jag känner verkligen att hon älskar mig! <3 Så allt jag bekymrar mig över för tillfället är att vi inte kan ses så ofta pga distansen... Usch, fy och blä!
Den här frågan var riktigt spännande för mig att läsa, för trots att vi pratat om det så visste jag inte alls om att Emil kände sig otillräcklig i början? Jag insåg det liksom aldrig. Jag tänkte inte ens tanken på att han någonsin kunnat vara otillräcklig, eftersom bara själva faktumet att jag valt att bli monogam med honom bevisade att han var precis det - tillräcklig. Och mer än så, eftersom han vände upp och ned på hela mitt liv och mina förplanerade framtidsplaner.

Vilken är den bästa maten för en romantisk kväll?
Det beror helt på vilket humör jag är på. Jag har ingen definition för vad en romantisk kväll innebär, utan det är mer sällskapet, stämningen och vilken sinnesro man har som skapar romantiken... Vilket betyder att jag kan tycka en riktigt god pizza framför TV´n medans man gosar i soffan är minst lika romantiskt och uppskattat som en plankstek på en femstjärnig restaurang.
Bara det inte är pizza från Mamma Mia, för den är fasiken tragiskt snålt tilltagen...




Och kan du tänka dig att flytta till Paris?
Tanken har faktiskt slagit mig flera gånger… Jag vet att Emelie älskar Paris, och att hon är som absolut lyckligast om hon får vara där, med mig. Så om jag en vacker dag lär mig franska, eller om dem (mot förmodan) blir mer accepterande angående att prata engelska…  Vem vet, ingenting är omöjligt när det kommer till kärlek.
Alltså.. wow. Det här hade jag ingen aning om. Det här... Jag... Har inga ord. 


Saga
Grattis i efterskott! Och jippi, frågestund! Ok då kör vi.
Vad föll du för hos Emelie?
Det jag verkligen fastnade för var hennes självsäkerhet, hennes intellekt, och hennes sätt att se på saker och ting. Jag blev tillfredsställd av att få prata och diskutera saker med henne, och hennes positiva energi och vackra utseende bidrog också en hel del <3
<3 <3 <3

Vad jobbar du med och vad har du för tankar och drömmar om framtiden?
Jag pluggade El & Energiprogrammet på gymnasiet, och jobbar nu som innesäljare på Elektroskandia i Nyköping. Vi är Sveriges ledande el-grossist, och jag får träffa en hel del sköna elinstallatörer om dagarna. Drömyrket är dock att hålla på med speldesign, då jag älskar att rita och skapa saker. Men eftersom det är en ganska pressad arbetsmarknad så valde jag att satsa på el-utbildningen i första hand, då det också är ett ganska stort intresse jag har (mvh tekniknörd).

Kan du snäääälla dela med dig av receptet på nutellakakorna?
Jadå! Jag ska se till att Emelie lägger upp en bild på receptet snart nog. Då kan du testa att baka dem, och se vad du tycker! :D





teruko
Grattis i efterskott Emil! Du har tur som träffat Emelie, dels för att hon är den hon är och dels för att det fick dig att inse det underbara med Paris! Du verkar nöjd efter den första upplevelsen tycks det. Är det något särskilt du fastnade för? Hälsningar från "teruko" (gammal, men sannerligen inte ett gammalt ex... :)
Det är massor med saker jag har fastnat för faktiskt! Älskade att få promenera runt överallt, då det är en väldigt vacker stad. Och jag är helt såld på croissanter med nutella (så j*vla gott!!!). Sen tycker jag även att Notre Dame är makalöst ståtlig och vacker. Men det mest magiska med hela resan var ärligt talat att få se staden på natten… att få gå runt bland alla upplysta byggnader och monumen tillsammans med Emelie är en upplevelse jag aldrig kommer glömma <3
ALLTSÅ. Ingenting gör mig så lycklig just nu som att läsa att personen jag är kär i kan uppskatta staden jag är kär i...!!! *planerar in massor av nattpromenader för framtida besök*





U.
Grattis i efterskott Emil!
Vad kul att ni löste det med att ses varannan vecka! :)
Och lite frågor!
Vad var det första du tänkte när du såg Emelie för första gången?
Det var på Linnéas Facebook faktiskt, och jag tänkte något i stil med: “Jösses, ännu en galen bloggerska” xD Slänger med en länk till bilden.
Pfft... Galen... Jag?

Hur vill du att ditt liv ser ut om 20 år?
Så långt framåt har jag faktiskt inte tänkt än… Men jag skulle vilja ha en betydligt större lägenhet eller ett hus, samt att jag förhoppningsvis har barn (är väldigt familjär av mig). Och jag hoppas innerligt att Emelie fortfarande är en del av mitt liv då <3

Om du gillar Harry Potter - till vilket elevhem skulle du vilja tillhöra?
Harry Potter var en favorit när jag var yngre (såg alla på bio, första dagen dem visades). I dagens läge har jag dock växt ifrån dem lite, men nostalgin finns fortfarande kvar där inne nånstans :) Men om någon satte på mig sorteringshatten så skulle jag lätt be den sätta mig mig i Gryffindor (Eftersom jag är väldigt pretto, enligt Emelie) x)
Hahaha, japp, jävla pretto-jävel.


Frida
Grattis Emil! Och åh vad fint att det löste sig med ledigheten! Ska btw klura ut några frågor till herrn nu då, ber om att få återkomma :)
Vad är det bästa med Emelie? :D
Det absolut bästa med henne är att hon älskar mig! <3 Men om jag ska välja något utöver det så är det hennes intellekt, för jag älskar hur hon tänker, hur hon väljer sina ord, och att få höra hennes tankar och reflekteringar.
Awww hjärtat...


Vad är det sämsta? Hehehe sorry om jag startar ett bråk nu…
Ingen fara, tror hon överlever en negativ punkt bland allt annat positivt jag svarat ;D Men det sämsta och jobbigaste är nog att hon fortfarande har kontakt med vissa av sina ex, då det är ett väldigt laddat ämne i min värld. Jag har svårt att lita på att hon bara ser dem som vänner nu, trots att det är personer hon har haft romantiska känslor för tidigare… Men jag respekterar att hon känner så, och jag jobbar på att acceptera det faktum att dem kommer fortsätta vara delaktiga i hennes liv ibland.
Det är sannerligen en lång, hård och smärtsam process vi har genomlidit angående detta, och som är svår för oss båda. Jag uppskattar dock något enormt att du respekterar och försöker förstå mina känslor i detta, precis som att jag försöker respektera och förstå dina. Tack.

Huuuur "kom du på" (?) receptet till de smått briljanta Nutellakakorna?
Grejen är att jag hittade två separata recept, ett på chokladkakor, och ett på vanlig cookie dough. Efter att ha ändrat lite i recepten (bl.a lagt till nutella) så provade jag att göra som en hamburgare av dem, och BAM! Smak-orgasm!
Bagar-geni!

Kan du (eller Emelie) baka ett gäng och skicka till mig? Snääällaa
Tyvärr så bakar jag dem endast till Emelie på beställning, men receptet kommer att läggas upp här på bloggen snart nog, så då får du gärna prova att baka dem ^^

Beskriv hur en perfekt dag ser ut för dig!
En perfekt dag ska börja med sovmorgon bredvid Emelie, massa gos i sängen och morgonsex <3 Sen ska vi unna oss en riktigt god brunch på en balkong (vädret ska vara soligt, men det ska blåsa en mild bris). På dagens agenda kommer det vara en roadtrip inplanerad (gärna till nån vacker stad). Jag vill se vackra vyer och landskap, ta massa kort, shoppa lite, och avsluta resan med en riktigt god middag :D Sen blir det hemresa i mörkret under en stjärnklar himmel. Massa hångel ska det också vara, det är väldigt viktigt! <3 Kvällen ska spenderas nerkrupna under en filt tillsammans, med en riktigt rolig serie och varsin Ben&Jerry’s. Och till sist blir det antagligen lite mer sex, mys och gos i sängen innan vi somnar skedandes <3
Det här svaret fick mig att le med hela jäkla ansiktet. Fy, så fint, och vad jag önskar vi hade den där dagen precis precis precis nu. Hångel. Glass. Sex. Gos. Roadtrip. Magi!




Har du någon dold talang?
Enligt Emelie så är jag väldigt bra på att kyssas, men det är ju inget hon håller dolt direkt x) Men annars så vet jag inte om jag har nått dolt… tror jag är ganska öppen med det mesta jag är bra på, förutom möjligtvis mitt ritande. Men det kanske kommer upp nån bild här framöver :)

Hur ofta läser du Emelies blogg?
Det varierar väldigt mycket faktiskt. Vissa veckor läser jag den 2-3ggr, och andra veckor kollar jag varje dag. Det beror mycket på hur stressigt jag har det på jobbet, för om det är lugnt så brukar jag passa på att läsa den på arbetstid.


Amanda
Hej:) På vilka sätt är du o Emelie tydligast lika varandra och på vilka sätt är ni tydligast olika? T.ex. personlighet, intressen, värderingar, smak.
Okey, vi börjar med likheter: Båda älskar närkontakt, vi är galna i sötsaker, vi är båda ganska smarta (även om hon är smartast av oss), vi tycker verkligen om att promenera, båda älskar mat, vi har ganska lik humor, ingen av oss gillar sushi, båda gillar att kolla på serier/film och vi ligger på samma nivå på något sätt <3
Och när det gäller olikheter: Hon gillar inte ris, men jag älskar allt som har med thai/kinamat att göra (i-landsproblem). Jag uppskattar att dricker alkohol ibland, men hon låter helst bli. Vi har olika syn på om ex kan vara vänner eller inte. Jag ser henne som en drivande kraft som rör sig framåt, medans jag ser mig själv som väldigt stabil och lugn kraft.
Otroligt klockrent beskrivet, faktiskt! Min favorit är att vi båda är så touchy-feely av oss, och alltid ska hålla på att kramas, kyssas och vara nära varandra. Vårat kroppskontaktsbehov är så lika, och det är nog det jag uppskattar mest. Och att kunna moffa glass och godsaker utan dåligt samvete. Ris kan du gott få behålla för dig själv ;)





Louice
Ett stort grattis till Emil i efterskott! Här kommer ett par frågor:
Hur ser en optimal dejt med Emelie ut?
Det är nog en vistelse i en annan stad, med ett fint hotell, god mat, sightseeing, mycket kvalitetstid tillsammans, mycket skratt och sedan ett avslappnande avslut med bastu och bubbelpool <3 Men ärligt talat så kan en myskväll tillsammans i sängen med nån bra serie vara minst lika underbar om man är på sånt humör <3

Hur ser du på framtiden? Är det viktigt för dig att följa ett normativt "barn, hund, hus och Volvo"-liv?
Haha, nej “VVV” (Villa-Volvo-Vovve) är inte särskilt viktigt för min del, men jag vill jättegärna ha en egen familj, med ett eller två barn… det är faktiskt lite utav ett #lifegoal :) Annars så har jag ingen drömbostad eller drömplats att flytta till.
Oj, det förvånade mig faktiskt..! Jag var helt säker på att du var såhär traditionell av dig och ville ha "svenne-mall"-livet.. Men att barn var viktigt, det visste jag förstås.

Har Emelie, med sina psykologkunskaper, en tendens att hålla på och analysera din personlighet och dina beteenden hela tiden? Vad tycker du om det i sådana fall? ;)
Ja, asså hon använder sig ofta av olika psykologiska metoder om jag är upprörd eller mår dåligt, vilket har gett blandade resultat. Men det är inget jag tycker är jobbigt, utan snarare lite kul. Och överlag så tror jag att hennes frågor och förklaringar har hjälpt mig att hantera mina känslor på ett annat sätt ^^
Hahaha.. #oops. Undrar lite vad som är din "favoritmetod" av de psykologiska metoder jag introducerat....

Vilket djur skulle du säga att du är mest likt, och vilket djur skulle du säga att Emelie påminner mest om?
Jag identifierar mig mest som en björn, eftersom jag alltid varit väldigt stor och rund under min uppväxt, och jag alltid har sett mig själv som den snälla, varma och kramgóa killen. Jag är dock inte så rund idag, men jag är fortfarande väldigt snäll och gosig :D
Emelie är däremot lik en räv. Hon är väldigt graciös och vacker, men även väldigt smart och listig. Hon kan stå upp för sig själv, och klarar sig utmärkt på egen hand, och bara dem som har turen med sig stöter på någon som henne <3
Du är ingen björn, du är en kronhjort! Ståtlig, vacker, med heder och respekt och så himla jädra godhjärtat och ärlig. Fast... Du är nog mysig som en björn, det är sant. Räv kan jag dock stå ut med att vara, även om jag själv alltid sett mig som en liten ettrig och irriterande gnagare av något slag, haha...


Efter att ha läst de där svaren blir jag förvånad om inte ni hela bunten också fallit för Emil, precis som jag gjort.. *kär*
Och nu är det dags för er feedback - vad tänker ni om svaren?


22 kommentarer :

  1. Jag slås mest bara av hur otroligt vettig Emil verkar vara?? Inte för att jag sett honom som korkad innan direkt, men utifrån svaren känns det som att han fick mer "djup" av sig liksom? Åh, du får hålla hårt i honom, Emelie! :) (Ni är så fina tillsammans!!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Louice, du är så fin så fin så fin att jag blir alldeles bubblig på insidan. Tack! Och jo, oroa dig inte, honom ska jag hålla i järnklo! :')

      Radera
  2. Jättesöta svar!! Och det märks hur mycket ni gillar varandra :'). Älskade även "Jag ser henne som en drivande kraft som rör sig framåt, medans jag ser mig själv som väldigt stabil och lugn kraft", eftersom det stämde så bra med hur jag och min pojkvän är. Han är alltid lugn och trygg medan jag alltid vill framåt och se nya saker haha :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, åh, visst är det en bra kompletteringsegenskap att ha? Att den ena är mer drivande och den andra mer grundad? Jag tror det behövs av båda parterna att influerade varandra, både med aspiration och trygghet. :)

      Radera
  3. Tycker svaren var toppen och intressant att läsa om den andre personens perspektiv på den gemensamma tillvaron :) Måste också säga att dina läsare är bra på att ställa schyssta frågor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med - helt fantastiska. Tycker om er alla så mycket <33

      Radera
  4. Emils svar visade på många positiva sidor! Håller med tidigare skribenter om att han ger ett lugnt och moget intryck. Era personligheter kompletterar nog varandra jättebra, så lycka till med framtiden! (Vore kul om Emil skulle finnas "live" i Paris, när vi dyker upp i sommar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så hemskt mycket, teruko! Och jo, jag har frågat Emil och han ser mycket positivt på att vi tar en gemensam dubbeldejts-pique-nique i sommar. Ska bli jättetrevligt! :)

      Radera
  5. Så kul läsning! Och jag blev otroligt nyfiken på psykologiska metoder man kan ta till när man mår dåligt, kan du inte skriva något om det någon gång? Känns som att jag kunde ha nytta av det... (Brukar på mig själv köra någon sorts ACT: acceptera att jag har en negativ känsla, beskriva för mig själv hur den känns i kroppen och påminna mig själv om att det bara är en känsla... och det funkar faktiskt ganska bra!) Angående superkrafter är det jämnt skägg för mig mellan att vara osynlig och att kunna resa i tiden. Jag KAN inte bestämma mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du satte huvudet starkt på spiken - själv är jag också väldigt kär i ACT och använder mycket av dem metoderna. Sedan har jag lite små "bubblare" på sidan om som jag använder mig av då och då, men det kanske bör bli ett inlägg istället? Blir så mycket att srkiva i en kommentar annars... :D Men det vore jätteroligt att göra!
      Osynlig?? Vad skulle du göra då? Vad lockar med det? ;)

      Radera
    2. JA! Lite tips och tricks om hur du hanterar motgångar och negativa känslor vore toppen :)
      Om jag kunde vara osynlig skulle jag smyga på folk såklart! Vet inte egentligen varför det lockar så mycket. Men jag gillar att iaktta folk nästan vart jag än kommer (på tåget, på gymmet, på restaurangen) och jag tycker att det är kul att lyssna på andras konversationer. (Haha, usch jag låter som ett psycho...)

      Radera
    3. Hahaha... Smyga på folk. Jag gillar också själva fenomenent att observera folk, men det kan man göra lika osedd fast synlig, har jag märkt! Så hade nog inte slösat en superkraft på det ;)
      Ps. Jag gillar dig, ditt psycho <3

      Radera
  6. Heja Emil! Bra jobbat med alla utförliga svar. Roligt att lära känna dig lite mer också. Längtar efter kakreceptet 😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kakreceptet kommer upp om några dagar! :D

      Radera
  7. Vi ska få Emils recept! :D yey! Emil verkar som en väldigt fin person! Jag tror att om man börjar bli psykolog så blir det oundviktigt att man börjar analysera saker på ett hel annan sätt än "vanliga" personer. Dels så börjar man använda olikatekniker, men jag undrar om du också annalyserar människor? Alltså deras motiv, varför de gör som de gör osv.? Jag undrar också om dina psykologiska kunskaper gör att du ibland mår dåligt alltså t.ex. Låter någon behandla dig dåligt för att du vet vad beteendet beror på.
    // Urszula :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja!! Hoppas ni alla bakar efter receptet massor sedan, och inser vilken jävla MAGISK kaka det är..!
      Du har dessutom helt rätt i det. Psykolog blir ju lite som ett levnadssätt, inte bara en profession.. Och utan att tänka på det så tänker jag ALLTID ett steg längre när det kommer till människor, och funderar över deras intentioner, motiv osv.. Men precis som alla andra har jag också mina dagar när jag har kort stubin, är trött, orkar inte etc, och då kan jag vara precis lika trångsynt och oreflekterande som vilken envis jävel som helst som inte orkar vara öppensinnad. Men, jo, visst händer det att jag ibland tar lite mer skit än jag gjort tidigare, mest för att jag förstår VARFÖR den här personen har ett behov av att ge mig skit, och då är det inga problem att hantera den/ta emot den heller :) Problemet med att få skit är ju ofta att man känner att det är orättvist/inte förstår/inte tycker sig förtjäna, men ofta om man förstår saker bakom så tycker man inte det är så farligt att lyssna på vad den andre har att säga utan att ta åt sig. Förstår du vad jag menar?

      Radera
  8. ÄLSKAR det här inlägget. SÅ kul och intressant att få läsa Emils svar, och vad fin han verkar! Så härligt att få en ton på honom, annat än dina beskrivningar/bilder. Liksom hans röst (inte ljudligt då, utan mer... en ton, du förstår!). Ni är så fina mot varandra, man blir ju rörd <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. ÅH. MYSAN <333
      Vad glad jag blir att du uppskattar detta inslag! Tack! <3

      Radera
  9. Jag visste inte att en kunde bli så rörd av att ta del av både de fina frågorna och svaren! Satt helt ärligt talat med rosenröda kinder, ett stort fjantigt smajl och glansiga ögon av att läsa om er ödmjukhet och kärlek till varandra. Jag är så glad för er skull att ni har funnit varandra! <3

    SvaraRadera
  10. Hej Emelie, nu är jag efter med läsningen igen! Det positiva är ju att jag då har så mycket rolig och intressant läsning framför mig. Jag gillade det här inlägget. Givande att få höra Emils perspektiv! Och jag ser sååå fram emot receptet på kakorna (kanske är det redan publicerat?) :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jaaa, du har mycket fint att se fram emot (a)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)