Lösenord

onsdag, mars 29, 2017

26 grader och en jädra ego-boost

Först och främst vill jag bara tacka er, för era makalöst pirriga kommentarer på mina kärleksinlägg. Cecilias kommentar "Jag är så glad för er skull och älskar hur öppenhjärtigt du låter oss ta del av så mycket i och av ditt liv!" fick mig helt glad i hela kroppen, och jag vill bara säga att... Det är tack vare er. 

Det är tack vare att ni vågar dela med er och kommentera och ge respons på mina inlägg, som jag själv blir så inspirerad och peppad att skriva om mina känslor. Ju mer ni skriver, desto mer vill jag skriva till er. Så tack själva!

Sådär. Emil är tillbaka i Sverige (men kommer tillbaka om 9 dagar!!!). Häromdagen hade jag en ledig dag, och ledig dag numera betyder: Plugg och promenad. Jag satt först tre timmar och småpillade på rapporten (som ni börjar ta form, har 39 sidor hittills och vi ska precis börja skriva på diskussions-delen), och vid 13 tog jag stopp och bestämde mig för att promenera istället.

Jag hade enbart en liten tunn kofta och min sjal som Loïc givit mig i födelsedagspresent (varav båda visade sig bli för varma under promenaden).


Jag kände för att ta en riktig långsträcka idag, och började gå upp mot vattnet. Solen strålade och det var så varmt att det stack i låren under mina svarta jeans.


Det var lunchtid, och fler än ett par ungdomsgäng hängde vid flodbanken.


Här kommer flertalet random bilder som enbart har gemensamt att de fångade min blick så pass att de tvingade mig plocka upp mobilen, trots att jag knappt såg konturer på skärmen på grund av solljuset.


Blir på riktigt så himla lycklig av att se människor sitta på uteserveringar, klinka med sina ölglas, äta en croque monsieur eller en sallad och bröd.  Tänker alltid: "Här kommer jag och Emil sitta i sommar". Har däremot svårt att inte vilja sno bröd från korgarna på borden när jag går förbi.


Jag kom till Place des Vosges, där människorna hopade sig på de gröna gräsmattorna. Jag fortsatte dock förbi. 


Tycker det är mycket trevligare med öde gränder än trånga gräsmattor.


Eller charmiga blomsterbutiker. *hej farmor*


Någonstans här hände det något som gav mig en riktig självförtroende-kick under resten av eftermiddagen. Helt plötsligt när jag gick på gatan blev jag stannad av en ung man. Först blev jag förvånad och trodde han ville ge tillbaka något jag tappat eller dylikt, men när jag tog ut hörluren sade han:
"Jag ville bara säga att... Jag tycker du ser så jävla cool ut. Du går liksom med ett sådant självförtroende, så tufft... Ah... Det var bara det jag ville säga."

Och kan ni tänka er min gång efter det? Paris blev min catwalk, haha. Jag kom inte hem förrän efter 18, vilket innebar att jag varit ute i 5 timmar, med paus för matintag, HM och inhandling.Fick mig en bra sväng genom 12:e arrondissemanget, vilket är ett område jag sällan vistas i längre. Men det var himla fint. Och himla varmt.

Jag tror Paris skippade våren och hoppade direkt på sommarn, minsann.


20 kommentarer :

 1. Åh vilken komplimang. Men utan att ha sett dig gå så känns den helt rätt, för precis så tuff och självsäker känns du. (Såklart med vissa dippar, men hallå livet!) Och det är verkligen fantastiskt att läsa om dig och senil! Blir ju alldeles avis såhär två barn senare och vill också vara nykär!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, åh, vad du är fin! HAHAH, förlåt, jag vet ju vad du menar, men du fick mig att flabba ut i skratt med "mig och senil".. HAHA, nog för att han är lite virrig ibland, men......

   Men tror du inte jag blir avis på två barn eller?!?! Snacka om att du måste vara nykär i dem, hela hela hela tiden! <333

   Radera
 2. Rejäl runda som alltid! Jag gillar området du gick i(fast det finns ju knappast någon del jag direkt "ogillar"... ;)
  Place des Vosges är speciell, tycker jag, fast med stigande ålder är det numera bänkarna snarare än gräsmattan som gäller.
  Blir avundsjuk på vädret också, fast här är åtminstone snöfritt nu!
  Fantastiskt att Emil kommer om bara 9 dagar och så smart att han bor nära Skavsta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att du har en svaghet för Le Marais och speciellt Place des Vosges, men samtidigt är det något med den platsen jag inte alls är så förtjust i. Kanske är det för hippt? För plant? För förutsägbart? Tycker att sjätte, eller sjuttonde, eller till och med sextonde är så mycket trevligare att traska i, faktiskt. Men som du säger - det finns ju knappast någon del jag "ogillar".. ;)

   Hörde däremot att det snöade i vissa delar av Sverige idag - hujedamig!

   OCH JA!! Jag har allt bra tur, ibland, med en pojkvän som vill träffa mig så mycket :D

   Radera
  2. Korrigering: Är inte speciellt förtjust i Le Marais, upplever det ganska stelt och som du skriver "hippt". Innebutiker är inte min grej! Nej, det är just Place des Vosges jag gillar. Många fina minnen hjälper till.
   Det har inte snöat här, bara haglat... Men påskliljor och penséer har inhandlats, dagarna blir längre och ljusare så det märks hela tiden och en sorts blå vår svävar i luften med löften :)

   Radera
  3. Våren är alltså på väg..!
   Men då har vi liknande uppfattning om Le Marais, trots allt.. :)

   Radera
 3. Nu vet jag ju inte hur du går.. men att du verkar vara en tuff en med självförtroende det håller jag absolut med om. Himla kul att han sa det till dig!! Sånt är vi dåliga på trots att det förändra (till det bättre) någons dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, aw tack, Em! Ja, och jag håller med. Vi borde verkligen bli mer öppna och våga ge främlingar komplimanger! Det som inte behövs sägas, men som sägs ändå, är ofta det som berör som mest :')

   Radera
 4. ÄLSKAR dina bilder! Får sån lust att dra till Paris nu på direkten hihi :D <3 Har bokat en resa dit i slutet på april! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH VAD KUL!!! Var ska du bo??? :D

   Radera
  2. Supercentralt - 2:a arrondissement! Har inte varit i Paris sen 2014 så nu äntligen ska jag tillbaka! Åker dit själv för att känna efter om jag vill bo där efter studierna. Skriver också uppsats just nu så kan jobba när och var jag vill - verkligen härligt. Är i Paris mellan 25-28 april så är du kvar i stan så kan vi ta en fika :) Har velat gå till det där fiket med crêpes med glass på sen jag såg ditt första blogginlägg om det haha

   Radera
  3. Men NICE!!!
   Jag är hemma då med, och jag skulle gärna träffas om jag inte råkar jobba hela tiden.. (Men i så fall kanske vi kan komma och ta en fika på mitt bageri?) ;)

   Radera
  4. Åhh låter toppen :D Kan adda dig på Facebook (om du inte bara har dina närmsta vänner där), så kan jag höra av mig när jag är på plats :) :)

   Radera
 5. Så fint! Om man känner en sån oerhörd stor och genuin värme genom din text, bilder och videos, hur skulle du då inte även sprudla denna energi live?! Du inspirerar något enormt Emelie! ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, mawwwww :') <3 *så rörd*

   Radera
 6. Vilken fin dag :)

  SvaraRadera
 7. Åh, jag bara älskar dina Parisbilder! Folk på uteserveringarna, solen som silar ner genom späda gröna blad, skuggan i en stilla gränd... Det blir lite som den gången du filmade, att det känns som om jag är med på promenaden och det är så himla härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh!!! Det är roligt, för varje gång jag tar en bild på något jag fastnar för så tänker jag "men är de verkligen intresserade av detta? vill se verkligen se en uteservering? vill de inte hellre se monument och annat?"... Men nu blev jag lite bekräftad *hehe*.

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)