Lösenord

torsdag, februari 23, 2017

Milkshakes och burgare på PNY

I onsdags hade jag en middagsdejt med min bästa bagarkompis, Loïc. Han mötte upp mig hos mig vid 17-tiden, och efter att vi varit och handlat kort inför helgen (och Emils nalkande ankomst!) tog vi oss ut på en promenad. Vi gick bland annat förbi Odéon, där jag i kvarteret knäppte åt mig dessa bilder.


Sedan kom vi över floden och beskådade det mäktiga Hôtel de Ville. Loïc malde på om filmerna Underworld, eftersom film #5 just kommit ut på bio. Jag föreslog att jag skulle gå med honom, men när jag råkade nämna att jag inte sett någon av tidigare filmer så kom en låååång utläggning om alla filmerna, och jag (som snarare skådade hur vackert Paris var i skymningen) lyssnade bara med ett halvt öra.

"Okej, Emelie, vad är det nu jag berättat?!" kontrade Loïc, som verkade kommit på att jag inte var så uppmärksam.
"Eheheh... Alltså.. Det var en halv-vampyr/halv-människa som.."
"Fel!" 
"Okej men det var en varulv i alla fall också som hade ett barn och pappan hette Victor!"
"... Hmm.. Okej, ja, det stämmer i alla fall..."

Men eftersom jag inte lyssnat drog han allt igen. Hopplöst. Haha.
Precis vid öppning så kom vi dit, och kom in som de första kunderna. Det var helt dött i Le Marais, men det kanske inte är konstigt eftersom klockan precis slagit 19 och kvällsugglorna inte tagit sig ut ännu. Vi skulle hit, till Paris New York - ett av Paris (enligt mig) bästa hamburgerhak.Jag har ju varit här förut, under min och JPs burgar-quest. Gud, vad jag saknar honom, förresten... Sorgligt att han är så långt borta, hela vägen borta i Kanada nu...

Såg däremot till att ta en selfie på deras såkallade selfie-toalett.


Jag och Loïc beställde båda varsin burgare med cheddar, bacon, karamelliserad lök och bbq-sås, och delade på en servering pommes med smält ost och bacon. 


Bloggaren är i farten, som vanligt! Ena bilden innan middagen, och andra när jag övertalat Loïc om att ta milkshakes till dessert.


Mmmm, vi valde båda en milkshake med saltad karamell. Jag kan inte ens förstå att för två år sedan så hade jag ännu inte upptäckt denna otroliga smaksensation?! Och nu är det utan tvekan min favoritsmak på allt sött.


Sedan gick vi hemåt, och helt ärligt kommer jag inte ihåg så mycket av vad vi pratade om, eller vad som sades. Men jag kommer ihåg att Paris var väldigt vackert.Promenaden tog ungefär en timme dit och en timme hem, och det var alldeles lagom för att jag, väl hemma, somnade som en stock efter kvällens traditionella Emil-samtal.


4 kommentarer :

 1. Jag var nog också sen med att testa saltad karamell i så fall för jag testade för ganska exakt två år sedan. Jag blev bjuden på glassen Mormor Magdas salta karamell av en kompis: http://mormormagdas.se/sortiment/salta-karamell/
  Och den glassen är inget för en nybörjare, den har en ganska kraftig smak, jag tyckte att den smakade rökt skinka och blev besviken. Men sedan gick det några veckor och plötsligt slog suget till. Sedan dess gillar jag den. Det var som att jag behövde vänja mig lite vid smaken först bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aaah, den har jag inte testat (eftersom den typ precis har kommit till Stockholm?).. Men nu när du har vant dig, tycker du om Mormor Magdas karamellglass nu?
   Personligen blev jag frälst av Ben & Jerry's Fairly Nuts, och jag som trodde att jag varken gillade karamell eller nötter - det visade sig vara raka motsatsen! Men du har rätt i att det är en vanesak, för ju mer jag äter med karamell, desto tokigare blir jag i det...
   Vad är din favoritprodukt med karamell som huvudnummer? :)

   Radera
 2. Ja det där har hänt mig några gånger. Det var samma sak med chips med vinägersmak, äckligt först och sedan vande jag mig och började gilla det. Det får nog bli glass som är min favoritprodukt med salt karamell för jag tror inte att jag har prövat någon annan. Men jag skulle inte tacka nej till den där milkshaken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte ens vågat testa chips med vinägersmak! Men det är också för att jag verkligen spyr på vinäger. Har så så så svårt för det. Men de jag har runt omkring mig antingen hatar eller älskar det, så det ligger verkligen något i vad du säger.

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)