Lösenord

fredag, januari 06, 2017

Videoblogg: Tre veckor av nomadliv

Hej hej hej!
I brist på annat så tänkte jag babbla några minuter och berätta om ingenting viktigt alls.


Så kom med lite stoff till mig! Vad vill ni läsa om? 
Vill ni att jag ska läsa några kapitel ur bibeln? Berätta mina bästa tips för en myskväll? Hur jag hanterar distansförhållande? 
Berätta om mina partytricks? Göra en lista på mina största svagheter? Skriva ett rim?

Eller ännu bättre - berätta något roligt om er!


28 kommentarer :

 1. Jag vill gärna höra om hur du hanterar ett distansförhållande och en lista över dina största svagheter! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant! Ja, det ska jag absolut försöka knåpa ihop..! Speciellt intressant blir det med svagheterna - jag vet ju några själv, men jag måste nog också fråga lite familj/vänner vad de tycker.. ;)

   Radera
 2. Jag gillar matinlägg! Haha :) Kanske skriva om dina bästa frukost/lunch/middags-ställen i Stockholm och/eller Paris? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag gillar också matinlägg!!! Det ska jag nog försöka se till.. Kan bli klurigt, men jag ska försöka få ihop någonting. Det värsta är att jag då helst vill ha ett *perfekt* inlägg med ordentliga bilder och information, och det är ju inte alltid jag har det.. Men ska se vad jag kan göra :D

   Radera
 3. 3 veckor till Paris alltså, ser redan fram emot dina inlägg om mysiga långpromenader och goda crepes! Ska försöka glädjas med dig när våren kommer tidigare till Paris än till Sverige men kommer nog vara lite avundsjuk också... Om jag får önska något du ska skriva om så är jag faktiskt lite nyfiken på din träning. Det där med att squats och glass bygger rumpa liksom, men jag vet inte om du tycker att det är lika kul att skriva om? Sedan skrattade jag lite åt förslaget med bibelkapitlet men kom på att det vore faktiskt kul om du kunde skriva om en text/ett citat/en låttext/en berättelse/en filmupplevelse eller liknade som har betytt mycket för dig. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det gör jag med, kan du slå dig i backen på..!
   Och jag ska försöka förmedla känslorna så starkt att du inte behöver vara avundsjuk, utan bara känner dig delaktig ;)
   Min träning? Oj, den var otippad! Det blir kul att skriva om, men rätt innehållslöst (träning är ju liksom inte min prio i livet)... Men jag skriver gärna om det! Och det andra förslaget var ännu roligare! :D

   Radera
 4. Jag är nyfiken på vilka "vi som läser är"? Hur valde du ut oss? Hur många läsare har du? Läser din familj din blogg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vilken bra fråga!! Den vill jag mer än gärna svara på - ska försöka få till ett inlägg om det också :D Eller som en del av ett inlägg..!

   Radera
 5. Jag vill också veta mer om hur du tänker kring att ha distansförhållande? Och kanske om du och Emil har lagt upp en plan för hur ni ska göra, t ex tänker du besöka Stockholm nån gång under din tid i Paris eller om han åker och hälsar på dig? :)
  En annan undring jag har som kanske inte behöver besvaras i ett eget inlägg, är du bra på att leva i nuet eller oroar du dig/planerar du mycket för framtiden?
  Lycka till i Paris! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste jag abslut skriva om, nu när det kommer efterfrågan. Ska bli ett intressant inlägg, för jag är inte helt säker själv på hur vi ska lägga upp det, faktiskt.. haha..!

   Jag är usel på att leva i nuet. Jag tillbringade just en och en halv timme igår om att gråta att jag kommer behöva göra ett val mellan Emil och Paris tidigast om TVÅ ÅR.. jag försöker visserligen leva i nuet, men det är rätt svårt. Ibland lyckas jag, men som oftast är jag en riktig ängslig och orolig person... Tyvärr.

   Radera
  2. Tack för svaret! Jag är precis som du och kan vara väldigt orolig stundtals över saker som ännu inte hänt och som går att styra över, ganska jobbig egenskap faktiskt... Men skönt att inte vara ensam om att vara sån! :)

   Radera
  3. Haha, nej, det är du sannerligen inte, Julia! Det viktigaste är bara att efter nojandet och oroandet, att försöka ta sig tillbaka till stunden och försöka känna efter den aktuella känslan. Det tycker jag är bra nog, om man lyckas med det då och då. :)

   Radera
 6. Du har ju i tidigare relationer beskrivit det som att du är riktigt riktigt jättekär. Vad är det för dig i relationen med Emil som är annorlunda, som gör att du nu blivit hans "flickvän"? Har du sagt "hej då" till polyamorin nu?
  Ska oavsett allt bli härligt att ta del av din eviga kärlek Paris snart. Den litar jag heeelt på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker mig nog ha svarat rätt grundligt på det i mitt inlägg där jag skrev om Emil och monogamin - jag har för mig att du ställde i princip samma fråga då? Men jag kan försöka ge en mer framtidsfokuserad bild om det är mer det du är ute efter? :)

   Och alla mina kärlekar är tillförliliga, ska du tro! :D

   Radera
  2. Nej, inte behöver du förklara något mer, jag är inte ute efter något speciellt med kommentaren :) Det tidigare inlägget hade jag missat (och alltså inte kommenterat), men nu har jag läst det!

   Radera
  3. Ah, vad bra! Bringade det någon sorts klarhet?
   (Antagligen inte, för jag själv tror inte ens jag kan svaret på den frågan? Det är liksom en.. KÄNSLA..)

   Radera
 7. Jag kan berätta ett dilemma jag står inför just nu. Sökte till psykologprogrammet och juristprogrammet på SU nu till våren, kom in på jurist men ej psykolog så nu har jag verkligen ingen aning om vad jag ska göra. Psykologi är det jag helst skulle vilja plugga men tycker även juridik är kul. Ska jag göra högskoleprovet igen i hopp om att få tillräckligt för psykologprogrammet? Hahahaha gud vilken beslutsångest jag har just nu, vill ju börja plugga så fort som möjligt. Jag är 19 år förövrigt så har ju ej bråttom, men är en perfektionist som helst skulle sett mig själv plugga redan efter studenten hahahaha.
  Tänkte att det kanske skulle va kul för dig att få reda på lite mer om dina läsare med tanke på att du delar med dig av ditt egna liv varje dag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh..! Först och främst: Tack för att du delar med dig! Det där förstår jag kan vara klurigt. Vore det okej om jag svarade direkt? För jag vill verkligen svara direkt.

   JAG TÄNKER SÅHÄR:
   Du vill bli psykolog. Du har höga ambitioner, lyckas antagligen ofta med det mesta du gör, har göra (berättigade!) tankar om dig själv och du vill verkligen uppnå dina drömmar. Så som jag ser det så har du två alternativ, varav båda är en WIN-situation.

   Situation 1: Du väntar till nästa år och söker psykolog igen. Kanske är detta ett sätt att verkligen bevisa för dig själv vad det är du vill? Du börjar sträva mer fokuserat mot psykologmålet, pluggar till högskoleprovet och essar det (som du säkert gjort med det mesta i ditt liv). Du är ung, har tid på dig att vara ledig, leva, må bra och njuta av att ha tagit stundenten.
   Nackdelar: Någon som du kan lätt bli uttråkad och rastlös av att vara ledig och inte ha något att plugga/göra.
   Fördelar: Du KAN vänta. Vilket du kanske inte komma kunna göra senare i ditt liv, när allt måste göras nu-nu-nu? Passa på att göra saker du alltid velat, för att påbörja ditt "riktiga seriösa" liv senare?

   Situation 2: Du börjar på juristprogrammet, känner efter hur det känns, men samtidigt gör högskoleprovet året efter och hoppar eventuellt AV om det är så att du kommer in på psykologprogrammet. På så sätt håller du dig sysselsätt, får plugga något du är intresserad av men stänger inte dörren för psykologin.
   Nackdelar: Värt att lägga så mycket tid/anstäning/plugg på något du inte ska arbeta med senare? Kommer du orka detta?
   Fördelar: Du tycker ju ändå juridik är kul! Nu får du det bästa av två världar. Plus att juridik-kunskaper är inte fy skam att ha som psykolog heller, det kommer hjälpa dig massor. Du håller dig sysselsatt.

   Hängde du med där? Hur resonerar du? Vad vill du? :D STOR KRAM OCH LYCKA TILL! <3

   Radera
 8. Du är nog den jag "känner" som är bäst på att ta saker i egna händer och se till att drömmar faller in på riktigt. I urval: psykologistudierna så klart. Och inte minst alla relationer du byggt, kanske ffa i Paris! Så modigt! Du har skrivit en bok: sånt som lätt förblir bara en dröm hos många kanske.... Håller du med om att du är bra på att förverkliga drömmar!? Och i såfall, vad hos dig tror du gör att det är så? Är livet idag ungefär som du har velat, eller är det helt annorlunda mot vad du tänkte för några år sen (relationer, bostad, karriär, intressen, värderingar..?) Inte meningen att spä på eventuell prestationsångest men jag tycker det främst handlar om inställning och personlighet, och en liten gnutta rätt tid rätt plats rätt tillfälle..till att drömmar förverkligas, mer än konkreta resultat. För det är ju oftast drömmar om en framtida vardag man går och bär på, tänker jag. Hur gör du?! Och vad tänker du allmänt om drömmar?

  Ska bli så härligt att få följa dig till Paris snart även om saknaden till Emil kanske sänker blogglusten ibland men det är ok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ALLTSÅ AMANDA!!!
   Jag förstår inte, men du gjorde mig så otroligt glad, rörd, pirrig och sprudlande av denna kommentar. Wow... Vilken komplimang den innehåller, jag blir helt till mig..

   Det här MÅSTE bli ett inlägg - hur jag ser på drömförverkligande och min inställning till att tackla livets möjligheter. Jättejättebra idé!!! <3333

   Radera
  2. YESSS! Förresten, drömförverkligande, vilket fint ord.
   <33

   Radera
  3. Jo, ja... Det är det ju faktiskt!... :O Tänkte jag inte ens på. Tack för att du hjälper mig uppskatta de små sakerna. <3

   Radera
 9. Jag skulle vilja veta hur du ser på framtiden och livet med en "riktig lön" som psykolog.
  Vad drömmer du om då när det öppnar sig andra (ekonomiska) dörrar?
  Sen håller jag med Teruko om frågan, vad gör Emil speciell? :-) kram Johanna.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh! Psykologframtiden vill jag absolut skriva om, det kan du lita på!
   Vidare, som jag sade till teruko tycker jag nog redan att jag svarade på den frågan när jag skrev inlägget om Emil och monogami... Men jag kan försöka svara på det ytterligare, om det var så att ni inte fick svar? Kram!

   Radera
 10. För det första vill jag säga att jag blir så glad av att läsa om dig och Emil. Såg frågan om vad skillnaden mellan dina andra förhållanden är jämfört med dessa? Är det bara jag som märker skillnad på hur du skriver och pratar om Emil?! Haha jag blir ju förfan kär i er två, ni verkar ju vara något speciellt och så fina mot varandra :D
  Undrar om det är något annat land som du är intresserad av att besöka förutom Frankrike?
  Stor kram! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ÅÅÅÅH Petris!!! Tycker om dig så himla mycket just nu - din kommentar fick mig att skina upp något enormt. Fina människa. <333

   Och något annat land? Hm... Inte sådär mycket som jag hellre åker till Paris för varje slant jag får över... Men Italien vore lite roligt - Rom eller Venedig, liksom! I de städerna har jag aldrig varit...

   Radera
 11. Gud vad gulligt av dig att bemöta mina funderingar kring psykolog/juristprogrammet! Ville bara säga att jag inte påbörjade juristprogrammet utan jag ger högskoleprovet en chans till. Känner att jag är ganska ung och har därför tid att försöka komma in på psykologprogrammet. Om det ej går vägen får jag plugga till jurist och eventuellt plugga pararellt till hp. Det är den där jäkla matten som drar ner mitt resultat, om endast den engelska och svenska delen hade räknats hade jag pluggat till psykolog nu, hahahaha. Tur att det inte finns särskilt mycket matte på varken psykologlinjen eller juristlinjen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad fint att höra dina uppdateringar! Jag tycker det låter klokt det du gör, och ingenting kan ju bli fel om det KÄNNS rätt? Så jädra bra!

   Jag vet vad du menar. Sög också på matte och fick slita som ett djur för att få tillräckliga betyg. Hatar matte. Matte kan dö.

   Men akta dig... Sedan kommer statistiken, TVÅ STORA KURSER på psykologprogrammet. Beware. :OOOOO

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)