Lösenord

måndag, januari 30, 2017

Bakisdag med pizzabak (och glass såklart!)

Efter festen som spårade i fredags fick jag inte mycket sömn. Jag somnade inte förrän vid 6 på morgonkvisten, och i min oroliga sömnlöshet lyckades jag även sätta en pizzadeg klockan fyra på morgonen. Sedan sov vi mellan 6-12 och bestämde oss för att ha en seg zombiedag (för min trötthet och Emils bakfullhet).

Men desto bättre för nattbak, för det betydde ju att vid 15-tiden när hungersuget satte in ordentligt så hade vi pizza att baka ut.


Emils deg hade pizzakryddor i sin, och min var au naturel. Vi började baka ut dem och det såg ut likt nedan.


Emil ville ha bacon på sin pizza. Det lät som en genialisk idé, men visade sig senare vara det motsatta!(!!) #cliffhanger


Fast jääävligt snygg blev den. Håller ni inte med om det?Efter att ha format hans så fint rund och perfekt så blev min pizza ett litet missfoster. Fattar inte varför. Degen ville verkligen inte samarbeta med mig, utan skulle prompt bli en blobb av ingenting.Som ni ser. Min pizza är den felande länken mellan pizza och blobb. Fast spännande nog blev min mycket godare än Emils!!! Hans blev liksom lite tam och tafatt i smakerna, medan min blev lite mer distinkt och smakfull. Vi gissar att det har med att göra att baconfettet neutraliserade smakerna. Första gången någonsin som bacon varit en negativ grej i mitt liv. (Har det någonsin hänt er???)

I alla fall myste vi i soffan till Solsidan, och när kvällen vankades så var det dags för....


... GLASS!Och min var helt fullsmockad med kakdeg. Det var verkligen som att de råkat haft i dubbla satser kakdeg, för det var nästan mer deg än glass. Rena rama kalasburken, den där jag köpte! #win

Det var en hur mysig dag som helst. Jag och Emil är experter på mys, faktiskt. (är tokkär i honom).

4 kommentarer :

 1. En enda gång har det hänt mig att bacon var en negativ grej och det var när jag var på mingelfest hos min kollega och hon bjöd på baconlindade dadlar. Hon var helt lyrisk över hur gott det var men jag tyckte inte alls att de smakerna passade ihop. Bacon på pizza låter däremot lovande. Ni kanske ska pröva och grädda pizzan för sig och sedan steka bacon på spisen och lägga på först när pizzan är klar? Haha, jag kan inte riktigt acceptera att det skulle vara dåligt med bacon på pizza :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHA... Baconlindade dadlar?! Vilken otippad kombination! När jag hör om dadlar handlar det ofta om dadelbollar eller liknande när folk är veganer/vegetarianer och försöker äta nyttigt, och att blanda det med bacon (dvs världens mest ovegetariska, fettiga, flottiga, onyttiga livsmedel), det känns.... Jättekonstigt? Hahaha...

   Haha, jag förstår känslan, jag förstår förnekelsen!! Men testa själv så ska du se att det inte alls går. Betvivlar att det ens blir gott efteråt? Baconfettet måste ju fortfarande påverka?!

   Radera
 2. Åh vilken win på glassen! Det där är min absoluta favoritglass någonsin. Mot slutet sparar jag kakdegsbollarna och äter de sist när all glass och alla små chokladbitar är uppätna... Som efterrättens efterrätt liksom. Önskar man kunde köpa B&J cookie dough utan glass, haha... Eller en burk glass med extra kakdeg, som din. Perfekt :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag håller med, brukar också spara till sist... Men du, Malin, varför bakar du inte bara egen kakdeg? Det är ju hur enkelt som helst! Så kan du bara äta den som den är ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)