Lösenord

fredag, januari 13, 2017

Aldrig/Alltid-listan

ALDRIG....

DRICKA?
Något med alkohol i - i alla fall inte innan jag fyller 25 år. Säkerligen inte särskilt ofta efter det heller. Jag menar, vad ska en egentligen med alkohol till, när livet är så lyckligt berusande i sin enkelhet?

SKOJA OM?
Oj.. Det där är lite knepigt. Jag tycker helst att det är okej att skämta och skratta åt allt, så länge situationen tillåter det. (En kanske inte ska skämta om missfall bland preggos eller självmord på en suicidavdelning, men det handlar ju om vett liksom).

HA PÅ KROPPEN?
Något med fransar. Eller haremsbyxor. Avskyr även alla sorts pälsattiraljer. Plagg fyllda med paljetter. Ja, lite sådant.

VILJA UPPLEVA?
Åh... Det finns så mycket som jag tycker inte är min grej. Jag skulle aldrig vilja åka till något kallt land såsom Island eller Kanada, hur vackert det nu än skulle vara. Bada isvak typ. Ingenting som är kallt faktiskt.

KUNNA ARBETA MED?
Jag ryser i hela kroppen så fort jag ser blod på filmer, och så har jag otroligt svårt för knäckta eller brutna ben. Läkare hade nog varit ohyggligt opassande.

SÄGA NEJ TILL?
Glass. På riktigt alltså - jag har en sjukdom. Kan fanimej inte tacka nej för att rädda mitt liv. .#DeathByIceCream


GOOGLA?
Hudåkommor och andra hudrelaterade sjukdomar. Uhuhu. Åter ett tecken på att läkare icket är min grej.

GÖRA OFFENTLIGT?
Visa upp min kropp på olämpliga sätt. Får på riktigt kräkningar av unga tjejer/killar som ska pose:a lättklätt i sitt instagram-feed för att få likes. Känns à min avis så sorgligt bekräftelsesökande och självförnedrande...

BLOGGA OM?
Den där är svår... Jag har själv inte så svårt att blogga om även personliga saker; känslor, tankar och ångest. Men jag kanske censurerar mig lite när det kommer till sex (även på grund av att jag sällan är enda medverkande i den akten). Jag bloggar inte heller om de personer som bett om att inte vara delaktiga.


ALLTID....

PÅ DITT SKRIVBORD?
En kopp te och gärna ett uppskuret äpple. Arbetar så mycket bättre om jag får tugga eller sörpla på något.

UNDER DIN SÄNG?
Jag har en stor plastförvaringslåda fylld med gamla bilder, gosedjur från studenten och annat tjafs. Plus en extramadrass - när en får oväntat besök!

I DIN JACKFICKA?
Försvarets hudsalva, headset och min franska powerbank.

BAKOM DIN KYLSKÅPSDÖRR?
Äpplen, mjölk och ost. Förbrukar ost som en manisk pizzabagare.
VID SIDAN AV DITT HANDFAT?
Tandborste och min tvålpump i form av en uggla.

HÖGST UPP I DIN BOKHYLLA?
En korg fylld med raggsockor, en bild på mig och min syster som knottar, gamla dagböcker och inredningsugglor.

LÄNGST NER I DIN TVÄTTKORG?
Långkalsoner av något slag.

FRAMFÖR NÄSAN PÅ DIG?
Ska jag vara så tragiskt sann och säga mobilskärmen?

I DINA TANKAR?
Orosmoment, i många fall. Numera handlar det om flytt och examensarbete, men också i mer positiva stunder om Emil. Mycket Emil faktiskt.


Lista tjuvas från Julia.Ps... Era kommentarer börjar minska... Vad är det som står i vägen nu i tiden? Är det jobb/plugg/familj?

34 kommentarer :

 1. Jag har haft paus från datorn 23:e dec - 6 jan för jul-, födelsedags-, samt nyårsfirande. Haft mycket att läsa igen! En anledning till varför jag inte kommenterar så ofta är att jag får lite prestationsångest när jag ser hur välskrivna och genomtänkta alla kommentarer är, haha! Detta att ständigt jämföra sig med andra... Inte bra!

  En undran: vad är en powerbank för något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först och främst: grattis till vem det än är som nu fyllde år, och om det var du: EXTRA STORT GRATTIS. I alla fall... Tänk inte på hur andra skriver - om du bara skriver en smiley så blir jag glad och nöjd med det!! LOVAR.

   Powerbank är som ett litet mobilt batteri man laddar hemma, sedan tar med sig och kan ladda sin mobil var man än är.. Så bra eftersom alla mobiler laddar ur så snabbt numera med all appar...

   Radera
  2. Det var jag som fyllde år (the big 30), TACK! :) Jobbar ständigt med att inte jämföra mig med andra och ska komma ihåg att du blir glad för även en smiley :)

   Jag är en sån som googlar ALLA ord jag inte förstår, men den här gången var google otydlig, så tack för din förklaring! Haha, är man vetgirig så är man ;)

   Radera
  3. Då är det ju ett VERKLIGEN grattis!!! 30, det är ju superhäftigt!
   Jag gillar att du frågar också, för jag är en sådan som gillar att förklara, haha.. :D

   Radera
 2. Mina senaste kommentarer verkar inte ha kommit fram/inte blivit godkända (troligtvis det första va? Tyvärr inte ovanligt att det buggar), så jag kan erkänna att jag därför har slutat skriva.. MEN jag testar en gång till här: HEEEJ EMELIE, SER DU MIG? *vinkar frenetiskt*

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaaa jag ser dig!!! <3333 Avskyr blogger som buggar... :(

   Radera
 3. Oftast lillkorv med ont i magen, eller att jag läser samtidigt som jag äter eller kollar greys anatomy och då inte tar mig tiden att skriva också. Hårt liv som mammaledig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, vissa har det göttigt!! Det unnar jag dig, även fast jag saknar lite ord såklart...

   Radera
 4. Jag har nog lite samma problem som Malin, inte kan väl lilla jag ha något vettigt att säga i jämförelse med alla andra :P Så himla fånigt och jag lovar att börja kommentera oftare.

  Gillade listan, tycker att du har en väldigt sund inställning till alkohol. Själv älskar jag ett glas vin ibland eller att gå ut med mina vänner för att dricka öl och dansa men att alkohol i så många fall är norm är fel och där är du en frisk fläkt tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Marielle, gör gärna det! Jag lovar verkligen att enbart ett "åh, nice!!" hade gjort min dag så mycket finare. Gillar bara att se att ni finns där, liksom.

   Vad schysst av dig.. Jag tycker inte att alkoholkonsumtion är något negativt, men har själv känt att det inte riktigt passat mig. :)

   Radera
 5. Åh, fullt upp med skolan för min del; så mycket kurslitteratur att beställa och läsa och så många nya intryck på en gång! Tittar dock in här varje dag och läser allt. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen den där pressen... Jag förstår att psykologprogrammet suger musten ur en! Kommer ju själv ihåg.. Stort lycka till med allt, och jag är glad att du ändå kikar in och skriver när du kan! <3

   Radera
 6. Jag vill ju kommentera genomtänkta små stycken. Men när vardagens plikter, högtids festlighet, träning, kärleksbekymmer och psyke kommer mellan, har jag inte funnit ro till att knappa ihop några små glittrande meningar till dig. Fast jag läser, det gör jag. Oftast på morgonen precis innan jag måste kasta igång dagen. Men idag, avslutade jag två kurser. Den senaste tiden har jag läst två kurser, men på måndag är det tillbaka till en kurs och ett jobb. Då hoppas jag på lite mer kreativa tankar i min hjärnaktivitet och mindre prestationsångest, stress och press.

  Önskar dig en fin helg och att orosmomenten övervinns. Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, tufft med stress, men skönt att höra att det lugnar ned sig. Du har helt rätt i din beskrivning - dina kommentarer brukar verkligen glittra, Sara! Det är det jag tycker så mycket om med dig. Stor kram, min vän <3

   Radera
 7. PLUGG! 2 tentor på 4 dagar. Buuu. Men läser varje dag ändå :D

  Älskar när du skriver listor, du BÖR göra det oftare hehe <3
  Tänkte dock på ditt svar angående lättklädda på instagram; förstår absolut hur du menar men tänker också att det är en positiv grej pga. kroppspositivism etc; att man ska vara stolt över sin kropp och våga visa den, kanske även avsexualisera kroppen och mer se den som ett verktyg för energi, njutning etc etc. Men det är ju en helt egen diskussion, huruvida selfies och annat man postar i sociala medier är något positivt (bidrar till ökat självförtroende) eller negativt (skapar bekräftelsehets, att bara posta bilder där man ser fördelaktig ut och därmed tycka illa om sig själv utan smink/filter etc). Men ja, ditt svar på det fick mig att tänka till i alla fall. Beror nog helt enkelt på vad för typ av bild det är och situation samt såklart ålder? (postar du en lättklädd bild när du är 14 kanske du ångrar det och får skamkänslor i senare ålder tex).

  Förlåt för lång och rörig kommentar men ville dela med mig av dessa tankar, speciellt nu när jag inte kommenterat på ett tag!! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men fy... Vad allt plugg ska vara tätt och stressigt. Det är väl så är det i slutet av hösttermine. Avskyr att den går över julen och nyår, så jävla dumt...

   Haha, åh, gör du???? Det borde jag tänka på. Jag menar, jag älskar ju att svara på dem men samtidigt är jag så orolig att bara jag är intresserad? Jag tycker ofta det är så trist att läsa listor från andra som jag inte känner, haha...

   Jo... Det du skriver om avsexualisering är OTROLIGT viktigt och så sant... Jag tror det essentiella i det snarare är INTENTIONEN med det. Gör man det för bekräftelsen och grundat i en osäkerhet tror jag bara det blir en ond cirkel med ett framida bekräftelsebehov som är riktat mot ENS KROPP och inte ens personlighet/intellekt. Men är det för att sprida kunskap om att kroppar ser olika ut och det inte är i syfte att få bekräftelse, utan i syfte att GE bekräftelse, så är det en helt annan sak, enligt mig...

   Gillar dina kommentarer!! Jätteintressant, vi borde skapa fler diskussioner såhär!!! :D

   Radera
 8. Kanske att man måste skriva lösenordet två ggr(först in på bloggen sen en gång till för att komma till kommentarsältet). Spekulerar bara. Personligen tycker jag lösenordsskyddet (och lösenordet itself) är bra, kanske lite långt, men det kanske går att fixa så det bara behövs skrivas 1 gång eller göra det kortare:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aaah, jag förstår krånglet. Om man nu skriver det för hand så kan det vara riktigt jobbigt - själv brukar jag ha det som genvägsord (genom att trycka in det på "vanliga ord" i mobilen), eller copy-paste:a när det kommer till datorn... Men jag hoppas det ändå är värt det att skriva då och då :D

   Radera
 9. Du lovar väl att berätta vad du tycker om alkohol sedan när du har smakat? Ska bli spännande att se om du tycker om det! För det är den enda anledningen att dricka det tycker jag, för smakens skull. Vissa viner är verkligen goda. (Jag har inte kommenterat alls på kanske en vecka eller så. Började ganska ofrivilligt veckopendla till jobb i en annan stad i måndags och det är jättejobbigt och har helt tagit bort lusten till sociala medier. Det varar tack och lov bara fram till den 2 juni och jag har redan börjat räkna ner, längtar tillbaka till mitt vanliga liv.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jösses, ja! Det ska bli ett helt inlägg i sig - hur jag kände inför och under samt efter, hur min uppfattning förändrats, om förväntningar upfyllts osv osv.. Så uppspelt och nyfiken själv!

   Hur kommer det sig att jobbet nu är i Lund? Vad hände? Och varför återgår det i juni (skönt!)?

   Radera
 10. Åh, jag läser och tänker ofta att det finns saker jag vill kommentera, men jag har varit väldigt låg och orkeslös nu under december-januari. :( Får hoppas att det blir bättre så småningom! Oavsett vad är det alltid lika roligt att läsa din blogg, Emelie, och jag ser framemot att snart få följa dina Paris-äventyr <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. :( :( :( Stackars. Jag är ledsen att du känner dig låg. Inte kul att ha en vinterdepp.
   Jag hoppas också det blir bättre snart <3

   Radera
 11. Jag följer och läser för fulla muggar men har tyvärr varit desto sämre på att visa det fysiskt i form av kommentarer eller välvalda ord :( Har huvudet under armen eller snarare slavar det under mitt pågående examensarbete. Som tur är har jag lämnat in min forskningsplan ikväll, kan ta helg och bara invänta min dom i form av ett G eller U. Er skotertur såg helt fantastisk ut! Skulle helst av allt vilja hyra en stuga i fjällen nu och bara åka skidor, dricka varm choklad och äta ostmackor hela dagarna! Förhoppningsvis får vi tillbaka lite snö här snart och då för jag väl försöka projicera ett liknande scenario här hemma, främst med mackor och choklad då! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att du kommit en liten bit på vägen.. Forskningsplan, wow, det låter stort..! Jag är dock inte orolig för dig, för varje gång vi pratat låter det som att du har koll på läget... :)

   Hhah, aww... Vilka vinterdrömmar! Själv hade jag nog skippat det - jag avskyr kyla och snö och hängde nog mest med för Emils skull och för att få testa på något nytt. Inget jag skulle vilja göra i längden (fast varm choklad och ostsmörgåsar lät rätt fantastiskt...!). <3 :D

   Radera
 12. Mycket plugg tyvärr :( sen vill jag alltid att mina kommentarer ska vara meningsfulla och välskrivna. Och ibland blir det inte så, så jag låter bli att publicera. Sen under ett tag så hade jag tekniska problem med min mobil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh... Synd..! Jag hoppas du vet att dina kommentarer alltid är meningsfulla, även om de inte är superlånga eller välskrivna. Jag tycker bara det är fint med några ord.. Hoppas mobilen fungerar smidigt snart igen, kram!

   Radera
 13. Svar
  1. Snickra snickra spika spika... Tänk, vad skönt när saker börja bli klart och du kan boa dig ordentligt!

   Radera
 14. Kanske beror det på att lösenordet måstes skrivas först in på bloggen o sen igen för att komma in i kommentarsfältet. Jag spekulerar bara.. Lösenordsskyddet och lösenordet itself är briljant:) men det kanske går att fixa så det inte behövs två ggr, eller korta ner det litet.... ps.har skrivit denna kommentar en gång redan, o jag vet inte om den fastnade nånstans eller om du inte godkänt den?.. Kanske är det nåt "tekniskt fel"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt! Jag var lite seg med att publicera dem eftersom jag ville svara dem direkt. Fick den dock och svarade där ovan! :* Tack för att du tog dig tiden att skriva igen när du trodde den försvunnit, det betyder mycket för mig!

   Radera
 15. Åh har läst varje dag inte heller kunnat formulera någon bra kommentar. Har oxå väldigt mycket att göra med kemitentor och sånt trist

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch och fy... Hoppas tentorna får bra, och att du får inspiration att kommentera mer när stressen släpper!

   Radera
 16. åååh jo både kanada och island är FANTASTISKA länder!! tro mig! men... vi har ju alla olika preferenser. såklart. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nog älskat landskapen men HATAR kylan och därför inte kunnat njuta av de vackra vyerna.. :((((

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)