Lösenord

tisdag, januari 24, 2017

100-års kalas, burgundisk gryta och marängtårta

I lördags var det storslagen tillställning på gång, då jag skulle få följa med Emil på 100-års kalas. "Vilka gamla släktingar han har" tänker ni nu, men tji fick ni! Det var nämligen så att hans farmor fyllde 70 år och hans bonusmor fyllde 30 år. Så slog de ihop det och gjorde en stor samling av det hela. 

Vi kom dit vid 15-tiden, i en lokal där det fanns matsal och samlingsrum med bar. Fina grejer. Nedan skådar ni äldsta födelsedagsbarnet, en farbror till Emil och så min baksida. (ps. Mycket cred till Emil för fina bilder!).



När vi kom dit bjöds det på cava och bordet var fint uppdukat. Totalt skulle vi bli 20 stycken; tolv vuxna, sex barn och så mig och Emil, såklart. Jag kände inte ens hälften, så det var både spännande och lite läskigt.



Så fanns det massvis med snittar - små pizzabullar, kex med salami och oliver, cream cheese och vinduvor samt päron och brie digestive. Till middagen serverades sedan Emil fars paradrätt, burgundisk gryta.




Fasligt gott. Jag åt två portioner och var sedan redigt mätt (fast det var jag förvisso redan innan grytan och innan snittarna tack vare pannkakorna). Då var det selfie-dags med den snyggaste killen på festen.




Glömde visst bort att det var dessert också...... Det serverades daimtårta, schweizernöt-tårta samt marängtårta med hallon. Också gott? Japp.




Det blev både sång och presentutdelning för födelsedagsbarnen, som fick rosor i samma antal som åldern och presenter som hette duga.



Jag och Emil, som varken hörde till barngänget eller vuxengänget, satt mest för oss själva, småpratade och observerade fikabordet framför oss.


Det vill säga, innan vi smög in i bar-rummet och satte oss och gosade i soffan istället. Lite efter halv åtta fick vi skjuts hem igen av Emils ena farbror, och på vägen hem stannade vi på ICA för att handla glass och godis.

Jag var sugen på choklad.



Ett ord som kan beskriva den här dagen: Övermätt. Men himla nöjd.


5 kommentarer :

  1. Vilken matdag! Och kul koncept att slå ihop två födelsedagar, 100-års-fest låter så maffigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, visst gör det? Det blev lite det stående skämtet under hela kvällen.. "åhååh, ååh, så gamla ni är ni va, haha, hundraårsfest, höhö"... ;) Slutade aldrig roa.

      Radera
  2. Sagt det förut men måste säga det igen - älskar verkligen din blogg! Så himla mysig och fin.

    Har haft en, förlåt men, jävla skitnatt/morgon med ångesten från helvetet men så kikar jag in här och kommer på mig själv med att faktiskt känna något slags lugn för ett par minuter. TACK för det!

    Kram.

    SvaraRadera
  3. Och just det, glömde! Förlåt att jag är så dålig på att kommentera nu för tiden, jag tänker alltid en himla massa och vill dela med mig av mina tankar men orken har liksom inte funnits där även om jag så gärna velat... Bara så du vet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är så fin, Malin.. Får en känsla av att det är Malin W? Jag är ledsen att du mår dåligt, men jag är glad att jag kan pigga upp, åtminstone för någon liten stund...
      Jag uppskattar alltid dina kommentarer! Kommentera så mycket du vil och orkar.. <333

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)