Lösenord

tisdag, december 13, 2016

Att bygga en koja och få rosor

I söndags var jag minst lika sjuk som jag var i lördags, och det slutade med att jag var tvungen att sjukskriva mig. Med tanke på att jag hade en Emil hemma hos mig, så var det inte så himla hemskt, faktiskt.

Eftersom jag tyckte så synd om mig själv byggde jag en koja med Emil var så fin och var ute och köpte ingredienser till kvällens middag. Så här såg ingången till kojan ut.Inuti möblerade jag med kuddar, täcken, filtar och en nalle. 


Och så gjorde jag det extra *mysigt* med värmeljus och en liten filmstation. 


Så kan en kika ut och vara riktigt glad att en har en sådan mysig koja att gosa upp sig i. 


Här är jag i min koja!


När Emil väl kom in i kojan hade han med sig en bukett rosor. Snacka romantisk pojkvän?!


Jag snappade lite. Snappade min fina koja och snappade min favoritchoklad och min favoritkille på samma bild. 


Sedan hade vi det gos. Massa gos. Alltså kan det bli mer gos än i en koja?!Vi tittade på Historieätarna, mumsade choklad och hånglade. Och hade det - trots halsont, hosta och knappt hörbar röst skamligt bra. 

12 kommentarer :

 1. Åh vad mysigt, har inte byggt en sådan koja sen jag var liten tråkigt nog. Blev himla inspirerad nu :D Krya på dig Emelie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, gör det du med! Sätter verkligen guldkant på tillvaron... ;) Om du får till en, kan du inte skicka mig en bild? <33

   Radera
 2. Åh, jag blir gosig ända in i själen av det här inlägget! Älskade att bygga kojor som barn och en gång när vi var på Skansen med familjen "fastnade" jag inne i lappkåtan, jag ville inte gå därifrån, tyckte att det var som att bo i en koja. I fyran skrev jag ett specialarbete om samerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aww, vilken fin historia.. :') Tycker däremot att ordet 'lappkåta' är ett otroligt obehagligt ord... Haha, tycker du inte? Låter lite läskigt och äckligt på något vis #inadekvataassociationer

   Radera
  2. Hehe, det låter faktiskt som en lite mer närgången variant av lappsjuka. Inte tänkt på det innan :D

   Radera
  3. Hahaha.. Ja, kanske motsatsen? Istället för att bara bli nedstämd av ensamhet så kanske man blir en igel på allt och alla, pressar sitt kön mot deras ben och låter amygdalas djuriska impulser styra en? (Inte var det väl så det var på Skansen, Fredrika???)

   Radera
  4. Haha, Emelie din snuskhummer! Alltså jag ser för mig hur den tioåriga Fredrika lämnar in något som INTE är en prydlig uppsats om samerna utan istället en liten bekännelse om de där märkliga nya känslorna som uppstod där på Skansen och hur hon plötsligt kom på att det var något annat hon ville göra med renkorven än att äta den. Min stackars mellanstadielärare hade antagligen fått en hjärtinfarkt. Han hade INTE varit bekväm med att diskutera lappkåta (eller någon sorts kåta överhuvudtaget) med mig.

   Radera
  5. Hahaha, jösses, vad jag tycker om din humor. Tioåring, ja, då är det väl på gränsen till abnormalt, faktiskt... Eller, inte för att jag ska gå in på min sexuella identitetsutveckling, men nog var det inte förrän vid 12-årsåldern jag började se "korv" på ett annat sätt.............
   Meh! Mellanstadieläraren borde väl ha förståelse för alla sorts sexuella preferenser. Tycker man. Han tyckte säkert om BDSM eller suga på tår eller något annat freaky även han.

   Radera
  6. Men haha, glömmer ibland att gå tillbaka och läsa dina svar (fy på mig) och så hittar jag detta guldkorn?! Jag älskar din humor och det är en av anledningarna till att din blogg är så himla BÄST. Blir helt full i skratt av att föreställa mig min mellanstadielärare gå igång på att suga på tår. Fatta hans lappkåta där på våren när det plötsligt blir varmt och folk börjar gå runt i sandaler...!

   Radera
  7. Och att du går tillbaka och kollar manuellt?! Vilken kämpe du är! Har verkligen en respekt för sådant extra-pillerill. Tur att det lönar sig med att vår humor klickar så väl därtill :D

   HAha, SHIT... Hade du någonsin sandaler i skolan, Fredrika???

   Radera
 3. MYYYYS! /Sandraemelie

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)