Lösenord

tisdag, november 15, 2016

Paris: Dag 3, Crêpes, promenad och fransk bio

Dag tre, och den sista heldagen i Paris började i vanlig ordning med att jag vaknade upp mycket senare än vad som är vanan. I vilket fall fick jag flertalet påskyndande sms av Loïc och jag kastade på mig kläderna. Och tog några selfies i spegeln.
Sedan begav jag mig ut! Jag skulle till mina hoods i sjätte arrondissemanget, och som vanligt när jag får välja så blir det en promenad.
Tycker dörrarna här är så bastanta och därmed så vackra. Mäktiga, liksom.Perfekta att ta selfies framför. Jag fortsatte promenaden genom tolfte fram till sjätte. Varsågod för bildbomb.

Väl framme vid sjätte arrondissemanget mötte jag upp Loïc och vi köpte varsin baguette till lunch. En krispig, fluffig, mjuk baguette med lufttorkad skinka, ruccola och massor av parmesan.
Vi fick besök av en flock duvor. Kan ha varit på grund av mina bristande ät-kunskaper och tendens att tappa parmesan (FY SKAM) på marken.
... Och ingen lunch utan dessert. Inte i Paris i alla fall. Vi gick till mitt favoritcrêperie-stånd och köpte varsin chokladfylld sådan.
"Loïc, prends une selfie avec moi!" (Loïc, ta en selfie med mig!)
"Ah oui, bien sûr.." (Ja, självklart) - älskar man inte när folk svarar så???min *ba cool brud tror'u ja bryr mej eller???*-poseLoïc höll på att förgås av skratt när jag inte kunde äta min crêpe ordentligt. Eller - när jag åt den exceptionellt bra, kanske vi kan kalla det?
Därefter var magen så full och glad att allt blod samlades där nere för kalas. Då var vi tvungna att gå till PAUL för en varm te och några kramar från kollegorna.

Promenaden fortsatte när vi värmt oss, och jag gick på jakt efter en powerbank. Min mobil har nämligen börjat ladda ur gråtfärdigt snabbt.
Sedan gick vi på bio! Vi satte oss i en nästintill tom biosalong (klockan 15 på en måndag) och såg på La Folle Histoire de Max et Léon. En fransk komedi.
När vi kom ut var solen på väg ned. Loïc och jag tog en promenad hem mot Maxime igen. Paris är som en helt annan stad när det börjat mörkna. Som en helt annan värld.Se bara Panthéon..... Sedan kom jag hem och mötte upp Maxime. Vi gick för att handla till middagen, men tänkte göra något enkelt eftersom ingen av oss var jättehungrig. Jag köpte till mig en baguette, en fransk ost och skinka.... och gjorde mig en smörgås medan Maxime gjorde sig en sallad.Han hade övertalat mig i affären att köpa en burk glass. Jag sade prompt "nej" i och med att jag inte alls var sugen, men han insisterade på att vi skulle dela på en burk.
...... Men sedan skällde han ut mig för att jag råkade äta mer en halva. So worth it though.


Sedan gick jag och lade mig medan han var vaken längre, och jag både såg fram emot och inte fram emot att åka hem dagen därpå. Faktiskt. (Inte för att jag någonsin ser fram emot att lämna Paris, men..)

3 kommentarer :

  1. Var är din vinterjacka från? Den ser så mysigt ut med allt fluff:)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)