Lösenord

måndag, november 14, 2016

Paris: Dag 2, Pannkakor, pizza och en helvetes massa tänkande

Okej, så dag två i Paris blev lite speciell. Lite konstig. Väldigt känslosam. Jag vaknade i alla fall upp väldigt sent (för att vara mig!) vid elva-tiden, och fick efter en dusch på mig rediga kläder.
Hela morgonen kändes allting lite halvskumt. Det var en känsla som suttit i sedan gårdagen, och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Det kändes inte helt rätt, alltsammans, och helt plötsligt var allt inte så självklart.

Jag var tvungen att ta mig ut på en promenad för att rensa tankarna.
I min stora fina luva. Fastän det inte ens är så kallt här. Tror jag behövde lite trygghet från den, i och med att jag rent allmänt kände mig så vilsen just då. Och förvirrad.
Efter en kortare promenad återkom jag till lägenheten och satte mig ned med Maxime. Vi hade ett långt samtal och jag förklarade hur jag kände kring allt. Det blev plötsligt så begripligt. Vi bestämde oss för att efter att jag åkt hem på tisdag, så kommer jag inte bo hos honom mer.

Trots det var vi på goda termer, och det kändes riktigt lättande att ha pratat. Det kändes helt plötsligt... rätt. För att fortsätta dagen i goda banor så ställde jag mig och stekte pannkakor - fick genast ett sådant kalas-sug efter bacon pancakes.
Så det blev det. De var kalasgoda.
... Sedan fastnade jag i mitt eget känslovimmel igen och satt framför datorn och knapprade. Och tänkte. Och lyssnade på musik. Och pratade i telefon med in syster. Och chattade. Och knapprade ännu mer... Och funderade hur jag ska göra över jul, när jag har flygbiljetter 26 december-12 januari för 1400 kronor som jag inte vet vad jag ska göra av? Kommer någon vilja köpa dem av mig? Eller ska jag försöka hitta bostad ändå?
... Efter timmars tänkande och ännu en kortare promenad så blev både Maxime och jag hungriga. Vi bestämde oss för att gå och hämta hem pizza till middag.Mmmm, pizza.....Imponerande god med en MYCKET BRA mängd ost också, må tilläggas!

Efter pizzan sade Maxime enkelt: "Vilken smak vill du ha till dessert?". 
"Nä, jag vill inte ha glass... Jag är mätt."
"Det där är en lögn."
"Japp."
Så belägrade vi oss framför varsin datorskärm och höll på med sitt. Jag åt glass och såg på youtube-videos, spelade solitaire och chattade.
Vid midnatt ringde Linnéa upp med världens mest förtjusande ondskefulla plan, och jag låg och asgarvade medan hennes exaltation kröp igenom telefonlinjen och smittade mig. Sedan somnade jag likt ett barn och vaknade inte upp förrän när mitt alarm ringde vid 11 efterföljande dag.

Det var en omtumlande, tankeväckande men i stort sett nyttig dag. En bra dag.


6 kommentarer :

 1. Hej! Tycker det var ett bra val att inte bo hos honom faktiskt... :) Jag var tillsammans med en fransman och vi bestämde oss för att jag skulle bo hos honom i Paris när jag pluggade utomlands. Det hela slutade med att jag i början av utlandsterminen kände att jag inte ville vara ihop med honom mer. Vi bodde tillsammans tills jag flög hem men hela utlandsterminen kändes förstörd på grund av ett trasigt förhållande. Inte kul alls :( Nu i efterhand skulle jag valt att bo ensam, till att börja med i alla fall. Tycker ni fortfarande om varandra så kan ni flytta ihop senare. Kram från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du visste hur din kommentar lättade tyngden från mitt hjärta <333
   Tack tack tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, för att jag får känna mig mindre ensam och för att du står bakom mig i detta. Jag är ledsen att du inte fick din perfekta utlandsvistelse, och hoppas du kan njuta av att bo utomlands senare, utan samma mankemang... :/

   Men igen.. tack, Hanna. Stor stor stor kram!

   Radera
  2. Tack själv, din blogg gör mig alltid så glad! <3 <3 Tycker att det är så kul att du uppdaterar så ofta! Känner igen mig i många känsloinlägg också :O Hoppas det reder upp sig med allt!
   Jag har lite planer på att bo utomlands igen... Som utbytesstudent nästa höst. Funderar på att förbättra tyskan i Bremen, ser mysigt ut där... :) Kram igen!

   Radera
 2. Hej. Vad hände mellan dig ocj Maxime? :/ Om du nu vill berätta förstår om det är privat! Och får jag fråga, hur lyckads du hitta en lägenhet med så billig hyra? Vill flytta hemifrån men känns som det är så dyrt :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad som hände ännu.. Jag måste tänka....

   "med så billig hyra"?? Vad menar du? Jag fick lägenhet genom en privat hyresbostadsbolag genom bostadskön.

   Radera
 3. ALLTSÅ EMELIE <3 <3 <3 Blir både ledsen i hjärtat, men samtidigt, så jävla in i helvetes lycklig och glad?! Jag VET att detta delvis är mitt fel, men samtidigt så känns det bara så rätt mellan dig och E. Aldrig sett en människa falla så hårt för en annan människa. Dina känslor är bara känslor, men lyssna på dem, gör som DU vill just för stunden. Ingenting är fel när det kommer till kärlek, om man inte vill vara med en människa så ska man inte vara det heller. Jag älskar dig för vilket beslut du än tar. <3 Och ser fram emot söndag MED SÅÅÅÅÅNNNN ENTUSIASM!!! :D :D :D <3

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)