Lösenord

tisdag, oktober 04, 2016

Frusen, grinig och vinterbo:ande

Sådärja! Så vaknade en upp en måndagmorgon och funderade på om en skulle slänga mobilen eller mig själv i väggen. Precis så (o)kul kändes det att stiga upp. Kallt var det, dessutom. Kanske därför jag ser lite hjärteledsen ut på min morgon-selfie.
Jag tog den långa, långa bussresan till institutionen igen. När jag kom dit välkomnade hösten mig med kyliga vindar men vackra färger. Jag konstaterade att min favoritårstid - varm sensommar/tidig höst nu var över, och börjat plana väg inför den grymma, elaka snålblåst-hösten.
Jag spenderade hela dagen med att sitta och tjura i skolbänken, frysandes och huttrandes och osocial.

På vägen hem tog jag också den långa bussresan. Det var precis vid solnedgången, och på Västerbron kunde man säga adjö till dagen på ett propert sätt.


I samband med hemresan och så fort jag kom hem bestämde jag mig för att vinterboa. Det var fullt märkbart att vintern nu närmar sig, och jag måste förbereda mig!

På apoteket köpte jag hem en varmvattenflaska och d-vitaminer, och väl hemma pilade jag snabbt upp på vinden och hämtade ned alla mina mjuka tjocktröjor, vinterskorna, vinterjackan samt min björnfitta.
Varmvattenflaskan var en ny upptäckt, och jag blev riktigt positivt överraskad över hur bra den fungerar. Den kommer jag ta med i skolan och krama i knäet hela föreläsningarna framöver. Då kanske jag kan koncentrera mig på något annat än mina blåa fingrar.....

Och så MAT, ville magen ha. Jag gjorde i ordning en ordentlig olivbrödssmörgås med mozzarella, tomat och basilika.
Vilket var gudagott, tillsammans med två koppar te och Masterchef Australia på TV:n. 

Och det var min måndag, det. Må nästkommande dagar inte hålla mig lika frusen och förtvivlad.


7 kommentarer :

 1. Jag har som rutin varje morgon att läsa dig blogg, det har blivit en del av min vardag. Tack för en underbar blogg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tacktacktack för att du skriver det!

   Radera
 2. Jag läser också din blogg på morgonen! Himla bra vana! Tycker du är supercool förövrigt, heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puss på dig, vad jag behövde detta just nu! :*

   Radera
 3. Vad fint att vinterboa, det ska jag också ta mig för tror jag bestämt, jag ska i alla fall försöka :D :D Här i Umeå brukar vintern komma i November så det är ju snart dags..

  SvaraRadera
  Svar
  1. November?! För mig tror jag vintern redan varit hos er i flera dagar - jag är så känslig för kyla....

   Radera
 4. Hur använder en egentligen en varmvattenflaska??? Har aldrig förstått! Gillar däremot tanken på att ha en, då jag är en frusen person ;D

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)