Lösenord

onsdag, oktober 05, 2016

Murrigheten personifierad i virrig videoblogg

Idag har jag definierat mig som murrighet personifierad. Jag har gått i tjocktröja, långkalsonger och kände mig som en stor klump av gos. Jag totalvägrade all sorts kyla med varmvattenflaska, värmekudde, mössa och stor halsduk (trots det frös jag?), och känt mig generellt mätt på världen.
Jag råkade som vanligt åka alldeles för tidigt till skolan. Så här såg det ut när jag gick höstpromenaden från tunnelbanan till institutionen.Sådana här vyer gör mig varm i hjärtat.


Tack och lov hade jag endast en förmiddagsföreläsning om psykofysik innan jag släpptes fri. Jag åkte direkt hem och gosade ned mig i min säng. Sedan fick jag för mig att jag skulle göra en videoblogg.
Och ja, ni såg ju hur det gick. Tack och hej.


13 kommentarer :

 1. Det är kul att se dina små videobloggar och ett extra stort tack för denna gången var det så bra ljud! Min dator har generellt lågt ljud och dina videobloggar brukar vara svåra att höra men idag var det toppen. Oj, vad mycket du har runt dig den närmaste tiden! Lycka till Emelie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, vad bra! Jag tänkte faktiskt på det när jag spelade in, att det lät så bra.. Det måste vara för att jag bytt mobiltelefon :D Då kan du förvänta dig nästkommande med bra ljud också!

   Radera
 2. LOve love love på videobloggen och (inte f att utseendet är det primära men ibland är det nice m estetisk egoboost) galet vad söt du är. Ditt hår är ju fantastiskt här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du gör mig så glad-glad-glad!! Och visst att utseende inte är allt, men det riktigt jädrigt fnittrigt att få hör att man är söt, faktiskt. Tack, annii! :*

   Radera
 3. Du är så angenäm att lyssna på och som annii skriver himla söt också=) Du smittar av dig med ditt leende trots att du säger att du inte riktigt är på topp just nu. Mer videobloggar! Kram Sandraemelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sandra!! Vad vill du mer att jag ska prata om i mina videobloggar, tro?? Puss!

   Radera
  2. Vad som egentligen, din vardag, simjobbet, träningen, allt gotte du lyckas klämma i dig på en dag (haha), tvserier/filmer och "story time-liknande vloggar där du berättar mer om händelser tidigare i ditt liv som gör att man lär känna dig ännu mer.

   Radera
 4. Du är grym! Hade också önskan om att bo i Paris men det slutade med att jag pluggade där i ett halvår och sen åkte hem igen. Ibland känns det som att jag vill tillbaka dit men ibland inte. Slutat plugga franska och känner mig inte pepp på att flytta dit igen även om det ofta känns som att "jag borde det"... Hur vet man vad man verkligen vill något? Flummig fråga men det är precis den frågan jag inte kan svara på haha
  Hur som helst så har du en superfin blogg och du är jätteduktig! Det kommer gå bra för dig! Kramar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad intressanta konflikterande tankar du har.. Jag förstår att det kan vara så ibland- att man är kluven och att man ena stunden vill (eller vill man inte?) och andra stunden inte vill (eller vill man?). Däremot känns det som att du har väldigt mycket plikt i kroppen.. Varför BORDE du flytta dit? För att du en gång velat det? För att du sagt det till dina vänner? För att du tror att du skulle gilla det?

   För mig låter det som att du har ett motstånd inom dig, och det kanske du borde utforska mer? Av min erfarenhet, om man verkligen vill något, då VET man det. Då framkommer det förr eller senare. Och till dess att man VERKLIGEN VET (alltså utan tvekan), då gör man det inte, för då ligger det något i vägen som inte är vilja. Och då måste man respektera det hos sig själv... Så... NÄR/OM du verkligen vill... Så kommer du känna det, tveklöst, i hela kroppen. :)
   Hoppas du kommer till ro, vad du än gör! Kram, och fortsätt skriv hur det går, söta du!

   Radera
  2. Åh vilket superfint och klokt svar! Tack, tack <3

   Jag tror att jag känner att jag borde flytta till Paris för att det alltid var en dröm hos mig som liten/tonåring och jag har lite svårt att släppa att jag inte fullföljt den helt... (Är 25 år.) Som du säger så tror jag också att man känner det inom sig, om man vill något tillräckligt mycket. Inga måsten. Jag tror att det man verkligen vill ha i sitt liv oftast går i uppfyllelse eftersom man, omedvetet eller medvetet, gör små steg för att ta sig dit. Sen brukar jag intala mig att inget är fel i livet, bara man mår bra där man är just nu. Mår man inte bra så borde man göra en förändring. Jag har en utlandstermin kvar på högskolan, om det blir Paris eller någon annan stad och annat land får vi se. Även om det är jobbigt med val så är det spännande på samma gång :)

   Blir kul att följa din Paris-flytt!

   Trevlig helg och kram!

   Radera
  3. Jag kan förstå dragningen du har - det är svårt att "ändra om" i sitt huvud när man har haft en vilja så länge, och haft en plan på något... Men samtidigt är vi människor, och vi ändrar oss. och vi FÅR ändra oss. Vi har inte samma drömmar, viljor och önskningar hela livet, det vore absurt. Det är bara nyttigt och mänskligt att man anpassar sig efter sin livssituation, och att man börjar vilja andra saker mer, värdesätta andra saker före. Och det tycker jag du gör rätt i! Jag tycker du kan tillåta den gamla du att ha den drömmen, men att låta nutida du ha andra drömmar. Det är helt okej! Det betyder inte att du måste lämna allt bakom dig, men att du inte behöver vara lika sträng mot dig själv. Du kan älska Paris utan att vilja bo där hela livet, det är inte mindre värt för det.

   Lycka till med valet, jag vill gärna höra hur det går för dig..!
   Trevlig helg, stora kramar!

   Radera
  4. Jag håller helt med dig! Tack för support :) :)
   Har inte varit i Paris på länge nu så vill åka dit på semester i alla fall. Mysigaste och finaste staden helt klart! Kan rekommendera en supermysig fransk restaurang när du är på plats i Paris igen:
   Le Petit Villiers, 75 Avenue de Villiers. http://www.lepetitvilliers.fr/
   Bodde i närheten så åt ofta där! SÅ gott!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)