Lösenord

måndag, februari 01, 2016

Blodprov, dödsblick och tröstmuffins

I och med att jag tog modet till mig att boka läkartid för några veckor sedan, så var det snart min tur att sticka till den lokala vårdcentralen. Jag såg fram emot det ungefär såhär: Voilà  *dödsblicken*
Nej, varken sjukhus eller vårdcentraler är min grej.. Ännu mindre sprutor. Nej, fy farao, jag får ont i magen bara jag tänker på det....

Men givetvis - för att testa sig för diabetes och sköldkörtelproblematik, så måste man ta blodprov. På fastande mage (dvs: hungrig och grinig) var man fast i ett långsamt drop-in-väntrum, i den motvilliga ivern att få nålen stucken i sig och sedan dra därifrån. Inte undra på att sjukhusgäster är så otrevliga - alla är ju hungriga från att behöva ta blodprov på fastande mage.

(Det gjorde ont, dessutom!)

För att trösta mig efteråt, så köpte jag med mig sockrig frukost till skolan. Muffins med blåbär, och citron/vit choklad.
Som jag radade upp bredvid Christoffer under föreläsningen och småtuggade i mig.
(Han fick också smaka).

På kvällen åkte Christoffer hem till sig och jag mötte upp min helggäst - en fransk träningskompis, som jag träffat på Friskis & Svettis under mitt år i Paris. Hon skulle komma på besök via sin utbildning, och frågade om jag hade sängplats till övers här i Stockholm.
(Men den historien kommer imorgon..!)

4 kommentarer :

 1. Hoppas provsvaren är positiva! Vilka de än är så är det bättre att veta hur läget är än att sväva i ovisshet, tänk på det. Kram!

  SvaraRadera
 2. Åh, men modigt att du genomförde blodprovet ändå. Jag är tvärtom, jag tycker det är jättekul att ta blodprov (obs: bara det inte är i fingret!!!!). Hoppas du får provsvaren snabbt, drygt att gå omkring och undra!

  Och ja, tycker verkligen du ska spana in River! (hörde dock en vän till mig som tyckte att den sög..? ett lite väl onyanserat omdöme IMO, haha, men hoppas du gillar den om du kollar på den iaf!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. nä fy.. blodprov är aldrig kul. Jag har lite blodrädsla också, dessutom..!

   VI HAR REDAN SETT TRE AVSNITT. Christoffer avgudar serien!! Men den är ju stark, verkligen, stark...!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)