Lösenord

onsdag, januari 27, 2016

En tjuvtitt in i kylskåpet

Efter lite inspiration från den här tösen, så tänkte jag ta och visa lite av hur mitt kylskåp kan se ut en vanlig veckodag. Nu har innehållet bättrats på rätt enormt sedan jag har Christoffer boende hos mig - men jag tänkte att det ändå kunde vara lite finurligt att visa er våra nyttiga, och mindre nyttiga, vanor...
Livsmedel som alltid finns i kylskåpet: Mjölk, lätta, ost, vaniljyoghurt, gurka och äpplen.
Basvarorna som finns är ketchup, grädde, lingonsylt, majonnäs, barbecue-sås, smör och jäst. 

Sedan finner ni även maträtter som ska ätas under veckan - en vildsvinsbog ligger och tinar i kylen, potatis är köpt inför veckans potatismos och två matlådor potatis- och purjolökssoppa står framme till morgondagens snabbmiddag.

I hörnet lurar även de två surdegarna; juldagen och Nathalie, som används flitigt under veckorna numera.

Har ni något som alltid går att finna i ert kylskåp? Jag är nyfiken!


12 kommentarer :

 1. Tänka sig vad olika det kan se ut i människors kylskåp. Riktigt intressant. För mig känns det lite "nyttigt" att få tips o inspiration till vad man kan fylla på med för livsmedel då jag atm inte har det mest varierade innehållet i min kyl.(Hoppas på att ändra det framöver.)
  Uppskattade verkligen detta inlägg!
  Önskar dig en lugn o fin dag goding. Var rädd om dig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller också tummarna för dig, att du blir lite med gutsy och får lite inspiration och fylla kylskåpet med ALLT MÖJLIGT. Inga ursäkter, du har massa plats över allaredan ;) ;) ;)
   Vad fint att du uppskattade det, och tack för inspirationen. Kram, Helena!

   Radera
 2. Havreghurt, och numera pak choi!

  SvaraRadera
 3. Åhh, så ni bor ihop till och med? så fint <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aaah, det har väl blivit typ så i och med att han är hos mig varje kväll (förutom fredagkvällar) och då pratade vi och det och tänkte "tja varför inte???"... :)))

   Radera
 4. Allt du nämner förutom vildsvinsbogen. Potatis-och purjolökssoppa är vanlig även här! Dessutom finns alltid vitlök, lök, kaviar, mjukost, chilisås, sallad, ägg och ett par sillburkar. Har städat kylen idag, så kollen är total för tillfället! (Åker snart på ett par resor - varav en långtids - därför inget kött eller liknande)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant..! Vi har alltså rätt lika kylskåp, du och jag? Vitlök och lök har vi alltid också, och äggen hade Christoffer med sig på vägen hem i den fotograferande stunden...
   Vadan dessa resor? Vad ska ni på för skoj? :D

   Radera
 5. Vad som måste finnas i min kyl är: Keso, kvarg, ägg, mjölk, propud caramel, jordnötssmör, körsbärstomater, Bregott, ost, plommon, äpplen, (just nu apelsiner och melon)!
  Sandraemelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Proteinpudding caramel? Vad intressant! I vilket syfte äter du det - efter träning eller som mellanmål? Plommon kan jag inte äta för allt i världen (då blir min lägenhet snarare än gaskammare.....) och jordnötssmör har jag aldrig förstått mig på. Men äpplena, mjölken och äggen, det har vi gemensamt :)

   Radera
 6. Vi ska till Stockholm nu över helgen och bl a roa oss med vår "vinprovargrupp", där ett par har flyttat till huvudstaden. En dryg vecka senare lämnar vi vintern för en månad på Teneriffa :-D

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)