Lösenord

onsdag, december 30, 2015

Redoys överrasknings-hiphop-kryssning

Måndag, den 28:e december, var det sannerligen ingen vanlig dag. Det var nämligen den stora Redoy-dagen, under vilken herrskapet fyllde hela tjugotvå år. På kvällen hade han en kryssning inplanerad med sina vänner Lovisa och Carro, men eftersom jag inte "kunde följa med" (obs! kaninöron = spoilers) bjöd han hem mig på födelsedagslunch istället.
Vilket jag lagade till av tagliatelle, entrecôte, grädde, lök och champinjoner. Det blev - ursäkta språket, men - skitgott.

... Men det han inte visste var att jag, samt våra gemensamma vänner Malin och Oscar, skulle överraska honom. 
Vi skulle också åka med på kryssningen.
Jag hade varit så lurig, och övertalat Redoy att låta mig åka med ut till kryssningshamnen och säga adjö. Det var alldeles för bra för att vara sant... Fast... Sedan gjorde jag något dumt. Jag försade mig. Mitt i en konversation pressade jag ur mig "Men det kan jag, Malin och Oscar göra på båten"............

..... Och fick totalpanik, bytte ämne snabbt som attan.... och phew! Redoy verkade inte ha hängt med i mitt verbala klaver-tramp. Istället var han taggad på att få åka iväg på sin hip-hop-kryssning.
Jättetaggad.
Jag fick biljetten i smyg av Lovisa, kramade Redoy adjö och sedan gick jag "hem"... Eller nä, jag smög och gömde mig medan resterande gick på båten, och väntade in Malin och Oscar. Sedan äntrade vi också Viking Line Cinderella.

Överraskningsuppsättningen var perfekt.
Medan Redoy satt i bufférestaurangen klampade jag, Oscar och Malin fram, och vi möttes av en helt ställd nybliven 22-åring. Han hade inte anat någonting. Han fick världens största kram, men blev inte mindre ställd för det. (Det tog ett tag innan det landade).
Sedan började festligheterna!.. Med buffé. Det fanns ett kallbord...
... Ett varmbord...
... Och ett dessertbord! (här tog jag två portioner, givetvis). 
Efteråt blickade vi alla ut över det skymmande Sverige vi lämnade bakom oss. Här ser ni bakdelarna av Lovisa och Redoy.
Sedan blev det drinkar och snack i baren. 
Vissa drack... Och andra gosade. (Jag gjorde ingetdera).
Lagom till midnatt började dansgolvet verkligen hetta upp med hiphop-musik, och berusningen hade stigit markant på båten. 
Det tog jag som min signal att gå och lägga mig.
I och med det beslutet började helvetesnatten: Jag låg vaken mellan 00:00-05:30 till dess att resterande sällskap ramlade in efter alla konserter, till ljudet av skrikande berusande ungdomar, bankande på hyttdörrar och basdunk. (Summan av kardemumman: Kryssningar är inte min grej).

Men vad gör man inte för Redoy? Han och jag har dessutom pratat ytterligare om vårt förhållande på sista tiden, och kommit fram till att lägga locket på den romantiska delen av vår relation, och mer umgås som kärleksfulla vänner. Det känns faktiskt riktigt bra.

Vid klockan tolv var hela gänget uppe och vakna, och satt och pratade i nöjescafét.
Körsbäret på tårtan var i sluttampen, när Oscar och Malin (aka. the hiphop-haters) vann en tipsrunda som handlade om just hiphop. De vann mousserande, en bonus-check till ännu en kryssning, godis och hörlurar.
Det bjöd på många, goda skratt.
Inte långt därefter var det dags för avstigning, och jag gav Redoy en stor varm kram hejdå. Vilken överraskning han fick utstå.
Och åh, så jag älskar honom.


6 kommentarer :

 1. Vilken härlig överraskning!
  (Har alltså antalet pojkvänner sjunkit till två nu - eller en...? Har ännu inte fått tag på Solo! Gör en ny raid i eftermiddag ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det Lorenzo och Christoffer kvar - trots att jag tror fler förändringar kommer ske snart.. ;)
   Är tidningen funnen?

   Radera
 2. Ja, funnen och inköpt! Bra reportage, men jag har "givetvis" en del funderingar... De kommer på annan plats så småningom, blir för voluminöst här ;-) Bonne Année så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot alla knepiga frågor! :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)