Lösenord

onsdag, december 16, 2015

Caféfrukost, jätteknäck och pizzabak

Igår, tisdagen, var en ledig dag inför annalkande jullovet. Jag och kalven valde att köra fullt ut - och till morgonkvisten hade jag övertalat honom att bli bjuden på frukost på ett av mina favoritcaféer. Jag har inte varit där på mer än ett år; jag som tidigare tillbringat varenda tisdagmorgon där, under skrivandet av min bok.
Vi kom dit, slog oss ned och blev snabbt serverade den stora frukosten.
... Så hade vi med oss varsina korsord, dessutom. Mysfaktorn steg några snäpp.
Efter frukosten var jag tvungen att ta mig vidare på ett klientmöte vid universitetet, medan Christoffer själv for hem och höll på med sitt (dvs: brödbaksexperiment) ().
Och strax efter att jag kommit hem stod detta färdigt.
Christoffer hade varit duktigt och bakat knäck, men inte vilken knäck som helst - Christoffers jätteknäck!
Eftersom vi ville värna om vår kvalitetstid drog vi därefter igång en match Alfapet. Fast sedan tröttnade vi efter halva och blev hungriga, så då packade vi ihop och kallade det oavgjort. (Lika bra, för jag hade fått Q efter mig..)...
Till middag hade kalven redan dagen innan suttit en jäst som fått kalljäsa i kylskåpet, och nu var det dags för pizzabak. Redigt, rejält hemmagjord pizza från grunden. Här ser ni kalven stå lutad hotfullt över degen med kaveln. (Jag kallar bilden "Kalven med kaveln").
Och sååååhääääär blev det till slut *vattnas i munnen*
Sedan uppdelning och så lite *pImPniNG*
Läckerheterna uppepå blev en blandad kompott med tacofärs, mozzarella, herrgårdsost, färska tomater, skinka, basilika och oregano.
Sedan tjuvtände vi alla ljusen i adventsstaken (eftersom jag inte kommer vara i Sverige under fjärde advent - jag åker ju IMORGON!) och åt framför julkalendern och Halv åtta hos mig. Det blev vår sista dag nu innan julen separerar oss.

4 kommentarer :

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)