Lösenord

torsdag, november 19, 2015

Fika med nybliven tonåring till syster

I tisdags slutade jag skolan tidigt - redan vid lunchtid, och det gjorde att jag hade lite extra-tid att vara hemma innan dagens höjdpunkt.
För övrigt var det länge sedan ni fick se lite bilder på mig (har jag fått för mig), så här är jag!
Strax innan fyra skulle jag möta upp min lillasyster, Tuva, som nyligen fyllt tonåring och som jag inte fått träffa på alldeles för länge. Nackdelen är att hon bor en timmes restid bort, och det har gjort att vi träffas enbart några knappa gånger per år... Men fördelen är att hon nu blivit vuxen nog att åka tåg på egen hand! Det betyder att vi kommer kunna ses allt oftare numera.

Hur som haver så åkte jag buss för att möta upp'na på Södermalm.
Vi valde ett litet franskt café, där vi beställde chokladboll, te och varm choklad.
Se, så stor min syster är! Hon som nyligen var en liten bebis?!

Jag kommer ihåg när hon var tre-fyra år och bestämde sig för att vara katt. Det enda hon gjorde då var att jama, slicka sig på handen och stryka sig mot benet på en. Det var tider, det. Och enligt mig hon var världens sötaste katt, med blonda råttsvansar.
Helt sjukt att hon redan är 13 år. Det betyder ju att jag är.... oj.
Men med åldern innebär att hon utvecklats något enormt, och det finns så mycket om henne som jag inte vet, och som jag är så nyfiken att ta reda på!

Vi satt kring 1-2 timmar och pratade lite, om dåtid och nutid, lärde känna varandra närmare och pratade om vardagen. Jag blev så glad över att se henne - hon är en sådan härlig, gladlynt och vettig tjej.
Efter lite letande i diverse butiker efter krimskrams, så sade vi adjö vid pendeltågsstationen och Tuva åkte hemåt mot sig och sin far. Men vi har redan bestämt att ses redan på lördag, då vi tre syster (Nattus, Tuva och jag) ska ha tacos-knytis. Det ser jag fram emot som tusan.


2 kommentarer :

  1. Ni är ju faktiskt ganska lika! Kul att ni får fart på kontakten, säkert bra för er båda, att bry er om varandra i dessa dystra tider.

    SvaraRadera
  2. Så söt! Är ni helsyskon eller är det mammas/pappas sida? :)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)